Máltán rakják ki az Ocean Viking hajón rekedt migránsokat

2019. augusztus 23. 15:23

Később Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia között osztják el a 356 utast.

2019. augusztus 23. 15:23

Partra szállítják Máltán az Ocean Viking civil hajón rekedt bevándorlókat, akiknek a befogadását hat európai uniós ország vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Dimitrisz Avramopulosz a Twitteren üdvözölte azt a friss megállapodást, amelynek értelmében Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia között elosztják a 356 utast, akik a két héttel ezelőtti fedélzetre vételük óta várnak kikötési engedélyre Szicíliától délre.

Christophe Castaner francia belügyminiszter eközben arról számolt be, hogy országa 150 ember átvételét vállalta az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül civil szervezetek hajójáról.

Joseph Muscat máltai kormányfő azt közölte, hogy a szigetország parti őrségének hajóival szállítják partra a migránsokat, akik közül – mint kiemelte – senki nem fog Máltán maradni.

Max Avis, az SOS Méditerranée egyik vezetője kiszámítható és állandó európai mechanizmus létrehozását sürgette a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők partra szállításában és elhelyezésében a jelenlegi eseti jellegű megoldások helyett, amelyek szerinte fokozzák az érintettek szenvedését.

Az Orvosok Határok Nélkül részéről pedig Jay Berger elmondta, hogy az Ocean Viking a készletek feltöltését követően folytatja a küldetését. Az Open Arms nevű spanyol NGO hajója közel három hét várakozás után kedd este köthetett ki az olaszországi Lampedusa szigetén.

(képünk illusztráció)

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ZolieM
2019. augusztus 24. 18:45
Először a nők és a gyerekek! Ja, hogy azok nincsenek, vagy csak egy-kettő élőpajzsnak.
Zsolt75
2019. augusztus 24. 10:33
Mennyi éhes kisfiú. A szüleiket biztos lebombázták. Szomorú.
Kriszta67
2019. augusztus 24. 09:20
Engem is nagyon érdekelne, hogy a Budaesten hemzsegő afrikaiak mi okból tartózkodnak itt? Szinte percenként lát egyet az ember a belső kerületekben. Többségük fiatal,kigyúrt kan. Politikai üldözöttek lennének? Azzal áltattam magam, hogy diákok, de azok csak hazamentek volna nyáron.
formaegy
2019. augusztus 24. 08:03
Na akkor valóban fel kell készülni a románia felőli határvédelemre, mert ezek tuti, hogy nem fognak ott maradni! Sőt! A román kormány sem azon lesz, hogy ott letelepedjenek. Nyalt egyet az EU felé, majd szélnek ereszti őket. Bár mennek azok maguktól. Bizony nem Bulgária, Ukrajna, Szerbia felé veszik az irányt, hanem M.o. felé. Amúgy érdekes mód M.o.-on is hatványozódnak a "fekete leples" vásárlók. Nincs az országnak olyan területe ahol ne lennének jelen. Milyen jó nekik. Nem kell dolgozni csak vásárolgatni. Lakás, ellátás és + költőpénz - arany élet. Semmi kiadás, lakást sem kell 30-40 millióért venni, kapják ingyen. A magyar csak dolgozzon, gebedjen meg ha élni akar. Ha házat a feje fölé, dögöljön bele. Már a cigányok ingyen lakáshoz jutása is felháborító, meg a "cigányönkormányzat" által biztosított potya.... Azért kíváncsi lennék, hogy egy purgyés cigány, aki soha nem dolgozott, miből van Bp.-en - Bp.-en! - 3 szobás lakása!!! Ehhez jöttek még a "fekete leplesek". Csoda, hogy nem akarnak tovább menni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik