Máltán rakják ki az Ocean Viking hajón rekedt migránsokat

2019. augusztus 23. 15:23
Később Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia között osztják el a 356 utast.

Partra szállítják Máltán az Ocean Viking civil hajón rekedt bevándorlókat, akiknek a befogadását hat európai uniós ország vállalta – jelentette be pénteken az Európai Bizottság migrációs ügyekért felelős tagja.

Dimitrisz Avramopulosz a Twitteren üdvözölte azt a friss megállapodást, amelynek értelmében Franciaország, Írország, Luxemburg, Németország, Portugália, illetve Románia között elosztják a 356 utast, akik a két héttel ezelőtti fedélzetre vételük óta várnak kikötési engedélyre Szicíliától délre.

Christophe Castaner francia belügyminiszter eközben arról számolt be, hogy országa 150 ember átvételét vállalta az SOS Méditerranée és az Orvosok Határok Nélkül civil szervezetek hajójáról.

Joseph Muscat máltai kormányfő azt közölte, hogy a szigetország parti őrségének hajóival szállítják partra a migránsokat, akik közül – mint kiemelte – senki nem fog Máltán maradni.

Max Avis, az SOS Méditerranée egyik vezetője kiszámítható és állandó európai mechanizmus létrehozását sürgette a Földközi-tengeren kimentett menedékkérők partra szállításában és elhelyezésében a jelenlegi eseti jellegű megoldások helyett, amelyek szerinte fokozzák az érintettek szenvedését.

Az Orvosok Határok Nélkül részéről pedig Jay Berger elmondta, hogy az Ocean Viking a készletek feltöltését követően folytatja a küldetését. Az Open Arms nevű spanyol NGO hajója közel három hét várakozás után kedd este köthetett ki az olaszországi Lampedusa szigetén.

(képünk illusztráció)

(MTI)

Összesen 41 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Majd a macik negoldják...

Tisztán látszik. Biológiai fegyverként használják őket. Egyszerűen "rászórják" Európára, a többi megy magától, hiszen egy megoldhatatlan helyzetet hoznak létre. és ez a cél. A káosz. A polgárháború stb.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés