Epstein a halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét

2019. augusztus 20. 08:10

A New York Post szerint minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta.

2019. augusztus 20. 08:10

A halála előtt két nappal írta alá a végrendeletét Jeffrey Epstein milliárdos, akit emberkereskedelem és kiskorúak megrontásának vádjával helyeztek előzetes letartóztatásba, és aki a hivatalos jelentés szerint öngyilkos lett a börtönben – jelentette a New York Post című lap hétfőn este.

Az újság bírósági dokumentumokra hivatkozva közölte, hogy Epstein minden vagyonát egy ismeretlen összetételű társaságra hagyta. A részletek nem ismeretesek, így azt sem tudni, hogy kik a kedvezményezettek.

Ami biztos: a végrendelet a több mint 577 millió dolláros (nagyjából 169 milliárd forintos) vagyonról és mintegy 56 millió dollárnyi (több mint 16 milliárd forintnyi) készpénzről rendelkezik. A vagyon elemei között a milliárdos ingatlanjai, részvényei, továbbá műkincsei szerepelnek.

A végrendeletre vonatkozó információkat ügyvédek serege követi szorosan figyelemmel, az egykori áldozatok ugyanis kártérítést követelnek. A múlt héten az egyik, kiskorúként megerőszakolt nő keresetet nyújtott be Epstein egyik ingatlanjára. Több ügyvéd is felvetette, hogy az ingatlanokat, illetve az értékesítésükből befolyó összegeket az áldozatok kárpótlására kellene fordítani.

Hétfőn az ügyészek ejtették a vádakat Epstein ellen, de bejelentették, hogy vádemelést fontolgatnak mindazokkal szemben, akik a milliárdos cinkostársai voltak.

William Barr igazságügyi miniszter hétfőn átalakította a valamennyi amerikai börtön irányítását végző börtönigazgatóságot. Hugh Hurwitz eddigi ügyvezető igazgatót Kathleen Hawk Sawyer váltja, aki 1992 és 2003 között már betöltötte ezt a posztot.

A tárcavezető már az Epstein halála utáni napokban menesztette annak a manhattani börtönnek a parancsnokát, amelyben Epsteint őrizték, továbbá a vizsgálatok lezárultáig kényszerszabadságra küldetett két börtönőrt.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rockpapa
2019. augusztus 21. 08:50
Milyen érdekes, ha egy nagy tudós ,vagy egy kimagaslóan tehetséges művészröl van szó, a nyugati liberális balos sajtó sohasem felejti megemlíteni hogy lám ő is zsidó származású.Amikor viszont egy ilyen szarkupacról ,vagy politikai bűnözőröl írnak ,valahogy a származás háttérbe szorul.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2019. augusztus 21. 08:11
Klasszikus antiszemita toposz. Ő csak egy személy volt kisebb-nagyobb hibákkal. A nemi identitás szabadsága alapvető emberi jog.
flesh ripper
2019. augusztus 20. 20:08
Ez a végrendelet által kedvezményezett, "ismeretlen összetételű társaság", liliomtiprókból, szadista szexuális ragadozókból, homokos pedofilekből, sorosista aktivistából, makronista négerfasz-fixált gerontofilekből, koprofág neolibsikből áll. Minden valószínűség szerint.
Box Hill
2019. augusztus 20. 18:36
Biztos, hogy meghalt? Mert a tudása nagyon hasznos lehet valakiknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik