Ennyi idősen vállalják első gyermeküket az anyák Európában

2019. augusztus 2. 17:27

Magyarország az élmezőnyben a fiatal anyák arányát tekintve.

Egy friss jelentés szerint európai viszonylatban magas a magyarországi fiatal anyák aránya – számol be a Euronews a Eurostat adatai alapján. A szervezet 2017-es adatokat publikált arról, hogy a nők milyen korban vállalják első gyermeküket a különböző tagállamokban.

Spanyolországban és Olaszországban közel minden tizedik anya negyvenéves kor fölött szüli első gyermekét. Görögországban, Luxemburgban és Írországban ez az arány 6 százalék körüli, Magyarországon pedig 3,5 százalék.

Keleten a legmagasabb a húsz évnél fiatalabb anyák aránya, Bulgáriában és Romániában 12 százalék feletti. Magyarország a harmadik a listán 8,5 százalékkal.

Dániában, Olaszországban, Szlovéniában és Hollandiában mindössze egy százalék körüli a húsz évnél fiatalabb anyák aránya, míg Litvániában, Lengyelországban és Szlovákiában pedig azok aránya van egy százalék körül, akik negyvenéves kor felett szülik első gyermeküket.

Az anyák szinte pontosan fele harmincéves kora után vállalja első gyermekét az EU-ban, ez az arány Magyarországon 45 százalék.

(Euronews)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/152669

Ajánljuk még a témában