Itt igenis véleményterror van

2019. július 25. 8:32
Ha a valóságot leírod, rasszistának kiáltanak ki. Kathy Zhu szépségverseny-győzelmét a politikailag korrekt szervezők visszavonták, mert nem tetszik nekik a MAGA-sapka az ázsiai kisebbséghez tartozó lányon.

„Védi rasszista tartalmú posztjait a koronától megfosztott Miss Michigan”írja a 24.hu annak kapcsán, hogy a szervezők megfosztották szépségkirálynői címétől Kathy Zhut, az idei Miss Michigan verseny nyertesét.

Miért is rasszista Kathy Zhu?

Egyrészt azért, mert Trump-rajongó.

Másrészt mert – idézem a 24.hu-t – „A szépségkirálynő többek között a feketéket gyilkoló feketékről írogatott Twitteren”.

Hát ez aztán a rasszizmus, de nézzük a konkrét Zhu-idézeteket!

Zhu egyik tweetjében azt kommentálta, hogy egyetemi kampuszában egy standon bárki felpróbálhatott hidzsábot: „Tehát akkor ez egy divatos kiegészítő, és nem vallási dolog? Vagy már kezditek hozzászoktatni a nőket, hogy milyen iszlám elnyomás alatt élni?”

A 24.hu szerint ez „panaszkodás”, szerintem viszont elég világos, hogy ironizálásról van szó.

A másik posztban Zhu azt írja: „Tudtátok, hogy a feketék haláláért jelentős részben más feketék tehetők felelőssé? Mielőtt másokat okoltok, oldjátok meg a problémáitokat a saját közösségetekben!”

Nos, Zhu nem azt írta, hogy minden fekete haláláért feketék a felelősek, hanem hogy jelentős részben. És igen, Zhunak igaza van, amikor azt mondja a CNN-nek, hogy álláspontja statisztikákon alapul.

A kérdés egyik prominens kutatója a Manhattan Institute kriminológus kutatója, Heather Mac Donald, a The War On Cops című kötet szerzője, akit mi is kifaggattunk egy interjúban. Mint mondta:

„New York városában például a feketék a felelősek a lövöldözések háromnegyedéért,

holott csak a város lakosságának 23 százalékát adják. A feketék és a hispánok által elkövetett lövöldözések együtt a lövöldözések 98 százalékát teszik ki New Yorkban. A fehérek a város lakosainak 34 százalékát teszik ki, de csak a lövöldözések 2 százalékáért felelősek.”

Mac Donald hozzáteszi: „Ez a különbség abban is megmutatkozik, hogy amikor a rendőrséget lövöldözés miatt hívják ki, szinte mindig kisebbségek által lakott környékre hívják őket, az áldozatok is kisebbségiek, és az elkövetőről adott leírás is kisebbségi gyanúsítottról fog szólni.”

 

Továbbá: „Szóval, ha, ahogy említettem, New Yorkban a feketék a lakosságnak csak 23-át teszik ki, de 53 százalékban állítják meg őket a rendőrök, akkor az aktivisták és a sajtó ezt a rendőrségi rasszizmus elsődleges bizonyítékának kiáltja ki. Azonban, tekintve hogy a rendőrség munkája adatvezérelt, a megfelelő viszonyítási alap nem a népességarány, hanem a bűnelkövetési adatok. Még csak a rendőrök fegyverhasználata sem mutat faji előítéletet.”

Persze a rasszizmus szóról a címében az idézőjelet nagyvonalúan lefelejtő 24.hu siet megjegyezni: „mielőtt bárki véleményterrort kiáltana: a szervezők nem azért fosztották meg koronájától Zhut, mert számukra nem szimpatikus véleményt fogalmazott meg, hanem mert megsértette a verseny szabályzatát, amely szerint a résztvevők »pozitív személyiségeknek” kell lenniük«.”

Nos, ez nyilvánvaló baromság: miért lesz negatív két ilyen kommenttől? Lehet, hogy millió „milyen szép nap van”-tweetje van, de van kettő ilyen, s akkor már negatív személyiség? Ez a pozitívszemélyiség-dolog egy takarózásra szolgáló gumiszabály. 

Itt igenis véleményterror van,

s ha a 24.hu elhinné a szervezők állítását, akkor valóban idézőjelbe tette volna a rasszizmus szót a címében. 

Elég szomorú, hogy az iszlám keresetlen kritizálása és a feketék közti bűnözés valóságára való rámutatás ma rasszizmust jelent. Már csak azért is, mert utóbbi esetében az áldozatok is a feketék: az adott negyedek jogkövető fekete polgárai, akik szeretnék, hogy végre rend legyen. Ahogy a fehéreket sem fogják megvédeni a fehér bűnözőket attól, hogy fehérek, így a feketék jogkövető többsége sem fog összekacsintani a bűnözőkkel, ha azok történetesen épp feketék. 

A feketék közti magasabb arányú bűnözésnek az oka az egykori szegregáció már-már tovatűnő, egyre halványabb hatásán túl „a családok szétesése. A fekete gyermekek 72 százaléka házasságon kívül születik, a belvárosokban azonban ez a szám 85-90 százalék. Ez társadalmi katasztrófa.” Elsősorban szocializációs kérdésről van tehát szó, arról, hogy milyen mintákat kapnak, gyakorolnak és visznek tovább.

Szerintünk Kathy Zhu nem rasszista.

Szerintünk szexi a MAGA-sapkás ázsiai származású csaj!

És egyáltalán nem tűnik negatívnak!

Egyébként ugye Kathy Zhu ázsiai származású, azaz kisebbségi (ez persze még önmagában nem véd a rasszizmus ellen), ami azért érdekes, mert az ázsiaiakat az átlagnál jobb teljesítményük miatt a baloldal nem szereti a kisebbségek közt számon tartani.

Szánalmasak a szépségverseny rendezői és a 24.hu is.

Make America Great Again! 

Összesen 85 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Esetleg még a szépségétől is. Ezek ilyenek.

A mainstream média személyes sértésnek tekinti, hogy a totális Trumpellenes kampány ellenére is ő nyert.
Ezért kell a gonosz Trump elleni kiállásról szólni az összes társadalmi eseménynek, mint pl. egy Grammy vagy Oscar-díjátadónak.
Azt se felejtsük el, hogy Trump beiktatásán több zenész visszamondta az ünnepi műsort - volt, aki az életveszélyes fenyegetések miatt, volt, aki "csak" a karrierjét féltette.
Ezek után nem meglepő, ha egy MAGA sapka elegendő ok a szépségkirálynői cím visszavonására.

Csak nem tematizálni próbálsz?
A cikkről semmi véleményed? Akkor ne írj ide.
Szeretnél hozzászólni ahhoz a másik cikkhez?
Tedd meg az Index oldalán.
Ja, hogy ott az ismert okok miatt nem lehet hozzászólni.
Hát, így jártál.

A kétkedőknek ajánlanám a FBI rrasszaalapú statisztikáján alapuló kiadványt: Color of crime
"Crime rates
There are dramatic race differences in crime rates. Asians have the lowest rates, followed by whites, and then Hispanics. Blacks have notably high crime rates. This pattern holds true for virtually all crime categories and for virtually all age groups.
In 2013, a black was six times more likely than a non­black to commit murder, and 12 times more likely to murder someone of another race than to be murdered by someone of another race.
Interracial crime
In 2013, of the approximately 660,000 crimes of interracial violence that involved blacks and whites, blacks were the perpetrators 85 percent of the time. This meant a black person was 27 times more likely to attack a white person than vice versa. A Hispanic was eight times more likely to attack a white person than vice versa.
Urban centers
In 2014 in New York City, a black was 31 times more likely than a white to be arrested for murder, and a Hispanic was 12.4 times more likely. For the crime of “shooting”—defined as firing a bullet that hits someone—a black was 98.4 times more likely than a white to be arrested, and a Hispanic was 23.6 times more likely.
If New York City were all white, the murder rate would drop by 91 percent, the robbery rate by 81 percent, and the shootings rate by 97 percent.
In an all­-white Chicago, murder would decline 90 percent, rape by 81 percent, and robbery by 90 percent.
Police shootings
In 2015, a black person was 2.45 times more likely than a white person to be shot and killed by the police. A Hispanic person was 1.21 times more likely. These figures are well within what would be expected given race differences in crime rates and likelihood to resist arrest.
In 2015, police killings of blacks accounted for approximately 4 percent of homicides of blacks. Police killings of unarmed blacks accounted for approximately 0.6 percent of homicides of blacks. The overwhelming majority of black homicide victims (93 percent from 1980 to 2008) were killed by blacks."

https://2kpcwh2r7phz1nq4jj237m..

Az egalitarizmus lehetetlenné teszi a probléma megértését. Anna számára lehet újdonság az a felismerés, hogy az endogám humán populációk, leszármazási csoportok, etnikumok, rasszok bizony a természettől nem egyformán részesültek a humán személyiségjegyekből. Bizony a cigányok, négerek szakadékra vannak a fehérektől, sárgáktól intellektust, szükségletek elhalasztásának képességét, szorgalmat, agrassziót, empátiát tekintve., mely tulajdonságok döntően genetikai determinizmusúak.
Az afroamerikaiak mióta intellektus mérés van, szakadékra vannak a fehér népességtől. A helyzetük picit jobb, mint a cigányainké- olyan 85 átlag IQ a rájuk jellemző érték. ez azt jelenti, hogy affirmative action nélkül bizony a társadalom számkivetettjei lennének, és nem azért, mert az akarat hiányozna belőlük. És persze az afroamerikaiak kb hetede, képes az integrációra, a maradék 85% meg akkor sem ha mindenki segíteni akar. A vegyes házasságok, az endogámia felszámolása talán jelentene reményt a valódi integrációra.

Pedig nem atomfizika amiről írok. Anna felvetései a leképeződései annak amiről beszéltem. Ha nem így lenne, Magyarországon Rosivall prof cigány orvos projektje áttörő sikerű lett volna, nem az én állításomat erősítő teljes csőd és újabb bizonyíték.

Ez így van. Amin lebuknak az a letagadhatatlan emberölési ráta emelkedés. Az olyan 30% körül van a legfertőzöttebb nyugati országokban.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés