Dömötör: A Momentum már túltett az SZDSZ-en

2019. július 15. 14:00
Elfogadhatatlannak tartotta a Bayer Show-ban a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára, hogy az ellenzék előre kitervelt módon, tudatosan próbálja megfúrni a magyar képviselők jelöltségét az Európai Parlament szakbizottságaiban.

Az Európai Néppárt által javasolt öt fideszes jelölt közül kettőt már megválasztottak az európai parlament szakbizottságainak vezetői posztjaiba, azonban Bocskor Andreáról, Hidvéghi Balázsról és Trócsányi Lászlóról nem született döntés, mivel a voksolás előtt a balliberális képviselők új jelölteket ajánlottak és emiatt el kellett halasztani a szavazást – olvasható a Hír TV cikkében. Az akcióhoz „természetesen” csatlakozott a magyar jelöltek ellen kampányoló Momentum, az MSZP, majd a Demokratikus Koalíció is.

Ezzel kapcsolatban Dömötör Csaba a nyári szünet előtti utolsó Bayer showban kijelentette, hogy az ellenzéki képviselők által folytatott példátlan aknamunka semmiféle belpolitikai indoklással nem magyarázható. Felhívta rá a figyelmet, hogy ezek a képviselők azt a több évtizedes szokásjogot rúgták fel, hogy az egyes testületekben a választáson kialakult erőviszonyok alapján osszák szét a tisztségeket.

„A Momentumot gyakran hasonlítjuk az egykor volt SZDSZ-hez, de az a helyzet ezzel a húzással rajtuk is túltettek, mert én nem emlékszem, hogy Szent-Iványi István, aki volt európai parlamenti képviselő ilyen kezdeményessel élt volna, hogy a magyar jelölteket tudatosan próbálják megfúrni” – emelte ki a kormánypárti politikus.

Dömötör a műsorban példátlannak nevezte, hogy előre kitervelt módon gyengítik a magyar képviseletet Brüsszelben. Hozzátette: ez nagyjából annak felel meg, mintha idehaza a kormánytöbbség nem engedné meg, hogy az ellenzék is adjon parlamenti alelnököt.

Erkölcsi hazaárulás?

Bayer Zsolt műsorvezető szerint az ellenzéki képviselők, ha jogilag nem is, de erkölcsileg mindenképpen hazaárulást követtek el, hiszen a szokatlanul magas részvétel mellett lezajlott európai parlamenti választáson kis híján kétharmados győzelmet arattak a kormánypártok, de Momentumot, az MSZP-t és a DK-t ez nem érdekli, hanem az írott és íratlan szabályok felrúgásával szembemennek a magyar állampolgárok kinyilvánított akaratával.

Dömötör Csaba úgy véli, az ellenzéki áskálódás leginkább a Fidesz-gyűlölettel és mondanivaló hiányával magyarázható, ha pedig van is mondanivalójuk, mint például az európai egyesült államok, annak itthon nincs támogatottsága. A politikus a legdühítőbbnek azt nevezte, hogy a momentumosok úgy kezdték el fúrni a magyar jelölteket, hogy korábban támogatták a magyargyűlölő Dacian Cioloş volt román kormányfő európai parlamenti frakcióvezetővé választását.

Magyargyűlölet igen, magyar politikus nem?

„Tehát, magyargyűlölő román politikus igen, magyar jelölt nem, ez még az SZDSZ-es hagyománynál is sokkal rosszabb” – fűzte hozzá a parlamenti államtitkár.

Miközben az ellenzék politikája Brüsszelben a Fidesz-ellenesség, a politikus szerint a hazai parlamentben az a céljuk, hogy minél meghökkentőbb módon hívják fel magukra a figyelmet. Azon túlteszi magát az ember, hogy a kormánypárti frakcióknak semmiféle tiszteletet nem adnak, nem is várom el tőlük, de az, hogy annak a több millió embernek sem adják meg a tiszteletet, akik a Fideszt tüntették ki a bizalmukkal, az nem fér bele – szögezte le.

Dömötör az önkormányzati választásról azt mondta, az ellenzék 2018-ban is az összefogást hirdette meg csodafegyverként, de az összebútorozás a korábbi ellentétek miatt nem lesz könnyű.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem szoktam senkinek a külsejét bírálni, mert az adottságairól nem tehet. De ez a sok festék lárvaarcúvá teszi, ez nem születéskor lett így, úgyhogy mondhatom.

Nem csak koccintani fognak, hanem liberálisabb be is rúgnak. Együtt.

Bukásra állhatott, de átengedték, hogy megszabaduljanak tőle.

+1, ezt mondom egy ideje.

Lassan az SZDSZ-re nézve lesz dehonesztáló a Momentum/SZDSZ hasonlat. (Pedig hát...)

Igen. Nagyon rosszul áll neki. Ha elmosolyodna, berepedezne a vakolat:-))))

CseKa! A harag rossz tanácsadó.

"A Fidesz európai parlamenti (EP) képviselőcsoportja nem támogatja Andor László uniós biztosi jelölését.

Andor László nem rendelkezik sem közigazgatási, sem politikai, sem európai uniós tapasztalattal, “személye mind belföldön, mind az Európai Unióban ismeretlen”.

Andor Lászlót “az egyik legsúlytalanabbnak” tekintik a 27 biztosjelölt közül, és szerintük ezért alkalmatlan a magyar érdekek képviseletére. (MTI – 2009)" https://kdnp.hu/roviden/a-fide..

Kovács László "2004-ben először a José Manuel Barroso vezette Európai Bizottság energiaügyi biztosának jelölték, de az európai polgári pártok tiltakozása és felmerült energiapolitikai gyengeségei miatt később az adó- és vámügyi biztosi posztot kapta meg. Ekkor a pártelnöki posztról is lemondott. A ciklus vége alkalmából a biztosok tevékenységét értékelő írás jelent meg a The Economist hetilapban, melynek szerzője szerint a gyengébb teljesítményűek közé sorolt Kovács nem hagyott nyomot maga után Brüsszelben." Wiki

Válaszok:
Berecskereki | 2019. július 15. 17:55

" nem hagyott nyomot maga után" kivéve az alsó nadrágot. ;-)

Természetesen osztom a véleményed.
Ezen túl két különböző témáról van szó.
Az EP most a szakbizottsági elnökeit és alelnökeit választotta meg.
Andor és Kovács pedig az Európai Unió Bizottsága biztosának választották. A biztosoknál szerintem fontos a szakmai végzettség és a gyakorlati tapasztalat. Valamelyik hiánya problémát vethet fel. Kovács Lászlónál ez be is igazolódott.

Azért csak óvatosan a Nagy Szavakkal. A "hazaárulás" definíciója ugyanis ez:
"...Az a magyar állampolgár, aki Magyarország függetlenségének, területi épségének vagy alkotmányos rendjének megsértése céljából külföldi kormánnyal vagy külföldi szervezettel kapcsolatot vesz fel vagy tart fenn, bűntett miatt öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő..."

Nem mindenki árulja a hazáját, akinek nem tetszik Pártunk és Kormányunk tevékenysége...

Ugyan idézd már azt, amikor "a parlamentáris demokrácia megdöntéséről beszélnek".
De ne egy Bayer Zsóti idézet legyen, hanem konkrét idézet, hellyel és időponttal.
E nélkül ez csak üres duma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés