Levél Molnár Csaba DK-s európai parlamenti képviselő részére

2019. július 11. 20:58

Kocsis Máté
Facebook
Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen.

„Tisztelt képviselő úr!

A Fidesz - Magyar Polgári Szövetség elnökéhez címzett modortalan levelére, melyben július 10-én tájékoztatja Orbán Viktor urat, hogy »a Demokratikus Koalíció képviselőinek kezdeményezésére az Európai Parlament Szociáldemokrata Képviselőcsoportja döntést hozott arról, hogy nem szavazza meg a Fidesz jelöltjeit az Európai Parlament szakbizottsági tisztségeire«, kérem, fogadja tőlem az alább megfogalmazottakat válaszul.

Nem őriz a politikai emlékezet az elmúlt évtizedekből példát arra - sem a magyar, sem az európai parlament történetében -, hogy a megszerzett mandátumok arányában betölthető parlamenti tisztségek elosztásánál a képviselőcsoportok egymás ellen szavaztak volna. Nem a politikusok egymás iránti udvariassága miatt van ez így, hanem azért, mert a mandátumok és a hozzájuk kötődő parlamenti tisztségek aránya a választók döntésén nyugszik. Önök tehát semmi mást nem tettek, csak szembefordultak a választók akaratával, arcul csapták a magyarok demokratikus döntését, melyet az európai parlamenti választáson meghoztak. Ez elfogadhatatlan és vérlázító.

Ki kell mondanunk: az első pillanatban megkezdték Brüsszelben az áskálódást saját hazájuk ellen. Ismét bebizonyosodott, Önök számára a bevándorláspártiság jóval előbbre való, mint a magyar érdek. A magyar érdek ugyanis az lenne, hogy minél több szakbizottsági tisztséget magyarok tölthessenek be.

Mi ezért is támogatjuk a magyar jelölteket bármely európai tisztségre, míg Gyurcsány Ferenc neje és Ön minden követ megmozgat, hogy hazánkat megfosszák ezektől a lehetőségektől.

Mindeközben a Demokratikus Koalíció veszélyes vizekre evezett, hiszen ha elfogadottá válik, hogy a politikai nézetkülönbségek miatt a frakciók nem támogatják egymás jelöltjeit a mandátumok arányában megszerzett tisztségekre, a magyar Országgyűlésben is döntési helyzetbe kerülhetünk. A Fidesz-frakció vezetőjeként ugyanis nehezen tudok majd azon képviselői javaslatokkal szemben érvelni, melyek szerint bevándorláspárti politikus ne tölthessen be parlamenti pozíciót. Ez esetben viszont Varju László nem lenne a költségvetési bizottság elnöke, Vadai Ágnes nem alelnökölhetné a honvédelmi és rendészeti bizottságot, Oláh Lajos pedig az európai ügyek bizottságában nem töltené be ezt a posztot.

Tisztelt képviselő úr!

A Fidesz-KDNP európai képviselőcsoportja mindent meg fog tenni a bevándorlás megállításáért, a nemzetek Európájáért, a keresztény kultúra és a határok védelméért.
Akkor is így lesz ez, ha Önök tovább folytatják áskálódó, Magyarország érdekeit sértő politikájukat.

Üdvözlettel: Kocsis Máté, frakcióvezető”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Úgy működik a rendszer, hogy a helyeket leosztják a választási eredmény alapján a frakciók között. Aztán a frakció ugyanígy osztja el a helyeket a nemzeti pártok között a választási eredmények alapján. Ez így valóban megfelel a választási eredményeknek, minden nemzet a választási eredmények szerint jut helyekhez. Tehát a magyar képviselőknek ezek a helyek járnak. A frakcióvezetők ebben a bevált elosztásban meg is egyeztek. Mindenki érdekelt, hogy megszavazza a másik ország képviselőjét, hiszen az övét is megszavazzák.
A magyar ellenzék ezt borította fel. A román liberális meg nem tartotta be a megállapodást.
Kocsis Máté felvetése teljesen jogos.

A Járóka Lívia gratulált és örült, hogy Magyarország két alelnököt adott. Sok helyen lehetett olvasni.
A Fidesz nem rúgta fel a szokásjogát, a saját nemzetének képviselőit megszavazta.
A rendszer működését egy másik válaszokban leírtam.
A ballib az egész rendszert borította fel.

Kocsis érvelése szerint ha ezt meg lehet tenni az EP-ben, akkor itthon is meg lehessen tenni:-)))
A kormánypárt ugyanazt tenne itthon, mint a ballib az EP-ben.
Egy szavuk sem lehet.

Én tegnap mérgelődtem.
Ez most tetszik:-) jó válasz.

A fideszes képviselők betartják a szokasjogot. Sőt, eddig az egész EP évtizedekre visszamenően betartotta, mint ahogy itthon is a Parlamentben.

Egyben be is mutatkoztak. Pont három új képviselő. Nem gondolták, hogy öt évig ez a kezdeti megítélésük rájuk nyomja a billogot.

Megfelelniük az unió működésének:-))))
Fogadok, hogy mi lennénk diktátorok.......stb

Nem járt valóban. De most a bizottsági elnökök és alelnökök megszavazásáról beszélünk.

Nem érted.
Szokásjog a helyek elosztása a frakciók között és a frakciókon belül. Ezeket mindenki megszavazza kölcsönösen egymásnak.

Bizottsági helyekről beszélünk, ott nem az egész parlament szavaz.
Egy tisztségre egy jelölt van, nem kettő-három.
Szerintem hagyjuk.

Nem pajtikám, nem így van. Azzal, hogy a balosok - a szélsőballal együtt - és a libsik kikiáltották magukat középnek, szinte már jobbközépnek, a jobboldali pártok nem váltak szélsőségessé. Ezt csak ti mantrázzátok, sulykoljátok jó bolsevikok módjára.

Végül is, valóban azt kéne tenni, amit itt leírtál. Még hozzá a te logikád alapján. Ha általatok szélsőségesnek mondott pártok képviselői nem viselhetnek tisztséget az EU-ban, akkor általunk hazaárulónak mondott pártok képviselői ne viseljenek tisztséget magyar országgyűlési bizottságokban.

A javaslatnál rád kell hivatkozni, a te logikádra. Kocsisnak igaza van. Ahogyan te az EU-ban kezelnéd a más véleményeket, kezeljük itthon ugyanúgy a kormánypárthoz képest eltérő véleményeket.

Azért, mert a szar kis pártjaitok itthon fabatkát sem érnek, kádári módszerekkel fordultok külső hatalmakhoz, hogy tegyenek már valamit értetek, mert itthon tudtok egyről a kettőre jutni.

Na persze, a helyesírással is hadilábon álló ellenzéki politikusok nagyon okosak.

Igen. Különben is:-) igazunk van.

Te tényleg nem érted. Eleinte azt hittem, csak teszed magad:-))))

Pl onnan tudni biztosan, hogy a magyar ballib azt nem ejtette ki a száján, hogy:
Ti sem szavaztatok meg minket!

Brávó, végre, de nyilván úgy érzik, ez a harc a végső, nincsenek számukra még józan megfontolásokon alapuló fékek sem.

Nagyszerű ad hominem érvelés!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés