Az alku

2019. július 11. 7:16

Bogár László
Magyar Hírlap
Egy szigorúan ellenőrzött és engedelmes Európa barátságosan kezelhető alattvaló volt a globális birodalom számára.

„Attól ugyanis, hogy legfelsőbb szinten megszületett egy alku, még nem biztos, hogy ennek eredményét jóvá is hagyják az Euró­pai Parlamentben. Ha az EP leszavazza a vezetők jelöltjét, akkor egy hónapon belül új jelöltet kell állítaniuk az állam- és kormányfőknek.

A történet eleve kettős szerkezetű, az egyik, a sokkal fontosabb és mélyebb réteg Európa minden eddiginél súlyosabb »létválságának« elmélyülése. A másik, aminek közvetlen következményeivel most látványosan szembesülhettünk, az, hogy a hagyományos elit e létválságnak nemcsak a megoldására nem képes, hanem az elemi szintű kezelésére sem. E képtelensége legfőbb és legmélyebb oka pedig az, hogy nincs használható narratívája a helyzet elbeszélésére sem, így a teendők megbeszélése nem is értelmezhető számára. Mindez azt is jelenti egyben, hogy Európa mindenekelőtt általános kommunikációs válságban is van, az egyenként is inkoherens elbeszélési módok indulatos háborúja zajlik.

Hogy megértsük a jelölések most látszólag legalábbis ideiglenesen lezáruló drámáját, lássuk előbb Európa létválságának mélyebb rétegeit, és egyúttal azt is, hogy miért és hogyan nem képes mindezt elbeszélni a hagyományos politikai és médiaelit. A nyugatias modernitás Európában született, innen indult világhódító útjára, mára sikeresen nyugatosítva a világot, benne azt a Kínát és Indiát is, amelyeknek szakrális kultúrája sokkal régebbi, mélyebb és értékesebb, mint a modern Nyugat deszakrális civilizációja. Európán belül két iszonyú pusztítással járó »harmincéves« háborúban próbálja felszámolni a tradicionális szakralitás maradványait a világ »nem létező« hatalmi szuperstruktúrája.

Az első a valóságos harmincéves háború 1618 és 1648 között, a másik a huszadik század »harmincéves« háborúja 1914 és 1945 között, amelyet az uralkodó értelmezési tér első és második világháborúként szokott említeni. A második harmincéves háború lezárását követően a világot formálisan jelenleg irányító Amerikai Birodalom a szó szoros értelmében »visszautasíthatatlan« ajánlatot tett Európa népei, de legfőképpen a meghatározó jelentőségű németség számára. Ennek lényege az volt, hogy saját tudására és szorgalmára építve anyagi jólétet teremthet magának Európa, de ennek ára van. Az ár pedig nem más, mint az önmagával való történelmi azonosság feladása, nincs történelem, nincs kultúra, nincs múlt, már csak azért sem, mert a fő feladat a »múltat végképp eltörölni«. Döntő fontosságú mozzanata ennek az »alkunak« az, hogy az amerikai világbirodalom akkoriban ereje teljében volt, és valóban képes volt »világrendet« tartani. És így egy szigorúan ellenőrzött és engedelmes Európa barátságosan kezelhető alattvaló volt a globális birodalom számára.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 23 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát igen ... és most jönnek köpködni azok, akik egy árva kukkot sem értenek ebből.

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. július 11. 15:08

Magyar nyelv lenni kicsit nehéz de én próbálkozni írni magyar!!!!

Pedig egyszerű, a bevallott - és a bevallót, Rosenthalt kivégző történet - túlságosan nyíltan beszélt! - immár 43 éves!
"Harold Wallace Rosenthal 1976-ban!!!: "– “Az elmúlt három évtized alatt senkinek sem sikerült politikai hatalomra jutni a zsidók jóváhagyása nélkül. Az amerikaiak 1932 óta nem választottak maguknak való elnököt; Roosevelt a mi emberünk volt, Roosevelt óta minden elnök a mi emberünk.”
-“Mi zsidók különféle társadalmi kérdéseket tárunk az amerikai nép elé,...úgy játszadozunk az amerikai közvéleménnyel mint macska az egérrel.”
-“A tömegek vére folyik majd az utcán, míg mi várjuk világgyőzelmünk nagy napját” – mondta Rosenthal hidegen.""

Mennyit is szivattyúzott ki a -bergek, Sorosok spekuláns-klán Magyarország szervezetéből dollárban a jó Fekete János színre lépése óta?
Mit gondolsz, tippelj:

Ha ez irónia, akkor nem igazán sikerült.
Én is felsültem párszor, mikor éreztem, én értem...

Ebben is van igazság. Sok az improvizatív elem, mert a
körülmények változnak, az attitüd azonban sosem változik:
vannak a felentesek és az alantasok. Valami csodás véletlen
folytán azonban sosem az alantasok járnak jól.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés