Új tengeri „migránsmentő” akciót szorgalmaz egy német miniszter

2019. július 8. 11:44
Azonnali intézkedést vár Gerd Müller az Európai Bizottságtól, akár a tagállamok kihagyásával is.

Új nemzetközi mentőakció életre hívását szorgalmazza Gerd Müller, a német szövetségi kormány fejlesztési minisztere a menekültek megsegítésére, miután a Sophia nevű uniós művelet keretében a tengeri járőrözés mostanra véget ért – derül ki abból az interjúból, amely hétfőn jelent meg a Neue Osnabrücker Zeitung című regionális lapban.

A miniszter szerint az Európai Bizottságnak azonnal intézkednie kell, nem lehet arra várni, hogy minden uniós tagállam egyetértsen a kérdésben. „Azt akarjuk, hogy a Földközi-tenger a holtak tengere legyen, míg mi egyszerűen elfordítjuk a fejünket?” – húzta alá a bajor, konzervatív Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa.

Müller a Líbiában lévő emberek érdekében is nemzetközi, az EU és az ENSZ együttműködésével indítandó humanitárius akciót szorgalmaz.

„Az ottani táborokban nyomorgók előtt az a lehetőség áll, hogy megölik őket a táborokban, vagy helyben éhen halnak, esetleg szomjan halnak a hazaúton a sivatagban, vagy belefulladnak a Földközi-tengerbe” – fejtette ki a fejlesztési miniszter.

A Sophia névre keresztelt uniós művelet célja az embercsempészet felszámolása, de tavasszal az unió úgy döntött, hogy a tengeri járőrözést leállítja, és jelenleg már csak repülőgépek pásztázzák a Földközi-tengert embercsempészek után kutatva.

A menedékkérők fogadása körüli vita rendre diplomáciai súrlódáshoz vezet Berlin és Róma között. Olaszország lezárta a kikötőit a menedékkérőkkel érkező civil mentőhajók előtt, melyek jelentős részét német civil szervezetek üzemeltetik. Németország viszont egyedül többnyire nem, csak más uniós országokkal együtt hajlandó befogadni a menedékkérőket ezekről a hajókról, és európai megoldást szorgalmaz a kérdésben.

(MTI)

Összesen 103 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Azonnali intézkedést vár Gerd Müller az Európai Bizottságtól, akár a tagállamok kihagyásával is."

Nesze neked demokrácia, európai értékek.

Válaszok:
pollip | 2019. július 8. 12:09

Ez az, hagyjátok csak ki a tagállamokat, szivárványos nácik. Csak siettetitek ennek az EU nevű tákolmánynak a szétesését.

Én nem bánom, ha rögtön hozzájuk viszik ...no de más kontójára?????
Akkor a repülő humánerőforrás sabb.

Most már látszik is, milyen remek, hogy Weber és Timmermans megbukott.

Az ENSZ-nek 193 tagállama van. Ebből az EU-ban 28 ország van. Mi van a többi 165 tagállammal? Ők miképpen vesznek részt?
Mi van az afrikai tagállamokkal? Talán ez utóbbiakat helyben kellene segíteni. Első lépcsője lehetne a háborúk befejezése, a fegyverexport beszüntetése, a "demokrácia", ami valóságban diktatúra, exportjának a megszüntetése.

Válaszok:
pollip | 2019. július 8. 12:13

Felteertetted.
Ők hangoztatják az európai értékeket, amiket most simán lekopnek.

Ők lennének a küldők.....

"A Sophia névre keresztelt uniós művelet célja az embercsempészet felszámolása, de tavasszal az unió úgy döntött, hogy a tengeri járőrözést leállítja, és jelenleg már csak repülőgépek pásztázzák a Földközi-tengert embercsempészek után kutatva."

Hát igen, túl sikeres volt, nem hagyhatták, hogy összefüggést találjanak az embercsempészek és az NGO-k között, inkább leállították...

Minden világos. Ahol olyan gazdasági együttműködési és fejlesztési miniszter van, mint Gerd Müller nem csoda, ha az ország gazdasági növekedése folyamatosan lassul és a nullához konvergál.

Harold Wallace Rosenthal (Halála után az Amerikai Zsidó Bizottság Washingtonban megörökítette a nevét és alapot létesített: ‘The Harold W. Rosenthal Fellowship In International Relations’ címmel, amelynek tiszteletbeli elnöke Walter F. Mondale és Jacob K. Javits szenátor):

"A kérdésre, hogyan lehet egy nemzetet a tudta nélkül meghódítani, Rosenthal e műveletet a média teljes irányításának tulajdonítja. Azzal dicsekedett,

hogy a hírek kezelése zsidó irányítás alatt áll. Amelyik folyóirat szerkesztősége nem hajlandó elfogadni hírszolgálatok ellenőrzött híreit, azt úgy

kényszerítik térdre, hogy fizetett hirdetőiket megvonják [megfenyegetik, elidegenítik] a laptól. Ha még ez sem használ, akkor a zsidók letiltják a nyomdafesték-, és papírkészletet. -“Ez ilyen egyszerű dolog” – mondta Rosenthal."

Ez a migránsmentő Gerd Müller - Istenem, ezzel a névvel - is egy tudta nélkül meghódított, vagy nagyon is tudja, mit kell tennie...

Hát, a második háború utáni bűnhődést igencsak NEM úszták meg.

Az más, h. hamar sikerült Nyugaton kimászni az összes vizekből.

Ami most van az annak a jele, h. valami nagyon elromlott. Évtizedek óta a racionálisan gondolkodó német NEM vállal gyereket. Majd bolond lesz fizetni, mikor kereshet is és gyermeket vállalva munkás életét Szkülla és Karibdisz között hajózva, kényszerű kompromisszumok tölthetné. Mit tesz a beteg kisgyerekkel, hogyan tudna felelős anya lenni, úgy, h. reggel 7-től estig az otthonától távol dolgozik? Van der Leyennek nyilván volt lehetősége külső segítség igénybevételére, de mit tegyen az, akinek NINCS? Vállaljon nyugodtan gyermeket, majdcsak lesz valahogy? Ez egy lehetőség, de nem egy előre látó, racionálisan gondolkodó németnek.

Annyi pénzből, amennyit a migránsokra költenek lehetett volna valami jelentős könnyítést hozni a német gyermekes családok életébe.

Válaszok:
Agnieszka | 2019. július 8. 15:43

kompromisszumok között, de mindegy.

Minimum!

https://youtu.be/hCOC1TS9A1I

Gerd Müller csak egy van, aki a Bayern Münchenben focizott, Beckenbaurerrel.

A szemelyzetet mentsek csak Afrikaba ha mar ugy szeretik

"„Az ottani táborokban nyomorgók előtt az a lehetőség áll, hogy megölik őket a táborokban, vagy helyben éhen halnak, esetleg szomjan halnak a hazaúton a sivatagban, vagy belefulladnak a Földközi-tengerbe” – fejtette ki a fejlesztési miniszter."

"Akkor inkább tessenek felakasztani!"

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés