Századvég: Nincs esélyes baloldali jelölt Tarlós Istvánnal szemben

2019. július 4. 9:04
A budapestiek 68 százaléka úgy véli, Tarlós István fog győzni októberben a főpolgármester-választáson.

Az ellenzéki előválasztások lezárultával a Századvég megvizsgálta, hogy a budapesti választók melyik főpolgármester-aspiránst tekintik a legesélyesebbnek az őszi győzelemre, valamint a kutatás kitért az aktuális illetve volt jelöltek megítélésére is.

A felmérés szerint a budapestiek 68 százaléka úgy véli, Tarlós István fog győzni októberben a főpolgármester-választáson. Látható, hogy még az ellenzéki szavazók tekintélyes része is a jelenleg regnáló főpolgármester újraválasztására számít, amely jelentős mértékben csökkentheti ennek a tábornak a részvételi hajlandóságát az őszi voksoláson. Az MSZP- Párbeszéd jelöltjét, Karácsony Gergelyt mindössze a megkérdezettek 13 százaléka tartja esélyesnek a győzelemre, míg az előválasztások során alulmaradt Kálmán Olgáról 8, Kerpel- Fronius Gáborról pedig 1 százalékuk vélekedett hasonlóan. Puzsér Róbert győzelmére szintén a budapestiek csupán 1 százaléka számít. Megállapítható, hogy a fővárosi választók egyik ellenzéki jelöltet sem tartják igazán esélyesnek Tarlós István legyőzésére, amely elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy az előválasztási procedúra csak fokozta a baloldal kaotikus viszonyait, illetve még az ellenzéki választók jelentős hányada is megkérdőjelezi a baloldali jelöltek alkalmasságát.

A kutatási eredmények arra is rámutattak, hogy a Tarlós István személyes kedveltsége messze meghaladja riválisaiét: a válaszadók 51 százalékának pozitív véleménye van a kormánypártok jelöltjéről. Külön érdekesség, hogy az előválasztások alkalmával nem a legkedveltebb ellenzéki jelölt győzött: Kálmán Olgáról a budapestiek 43, míg Karácsony Gergelyről 38 százaléka vélekedik kedvezően. A jelenség hátterében az áll, hogy a szocialista szavazók – bár szimpatikusnak tartották a DK-jelöltjét –, inkább a saját pártjuk jelöltjét támogatták a voksoláson. Puzsér Róbertről a megkérdezettek 21, a Momentum jelöltjéről, Kerpel-Fronius Gáborról pedig 20 százalékuk alkotott pozitív képet.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

+1

Röhejes mindkér kvk. Irreleváns az a kérdés, hogy ki mennyire tartja az adott jelöltet esélyesnek.

Tessék normál kvk-t készíteni: "Ha ma lennének a választások... blablabla..." Tarlós, Karácsony, Puzsér, Bizonytalan. Aztán akkor ennek a kvk-nak az eredménye már egy kiindulópont.

Ha nem tolnátok nemzetellenes propagandát 30 éve, akkor még ez a fiktív lehetőség sem javítaná a Fidesz esélyeit.
Magyarul: csodálkoztok, ba.dmeg?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés