Szó sem volt gyerekbántalmazásról

2019. június 26. 11:38

Márki-Zay Péter
Facebook
A gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékreütéssel éri, hanem válással, szeretethiánnyal, a mindent ráhagyó neveléssel.

„Üdvözlendő, hogy immár egy napja a magyar közélet legfontosabb témájává nőtte ki magát a gyermeknevelés – sokkal többet kellene erről a kérdésről beszélnünk, hiszen míg az egyik oldalon teljesen elfogadhatatlan, hogy a gyermekek védelmét garantáló – és szerintem túl szigorú – törvényt egyáltalán nem tartatják be, a másik oldalon viszont egyre több az elhanyagolt, szeretet és szülői figyelem nélkül, neveletlenül felnövő gyermek.

A liberális nevelés híveinek felháborodása érthető, ugyanakkor többnyire egy FÉLREÉRTÉSEN ALAPUL: a TESTI FENYÍTÉS SZÁMOMRA EGYÁLTALÁN NEM AZONOS A GYERMEK BÁNTALMAZÁSÁVAL, VERÉSÉVEL – a széleskörű félreértést látva hiba volt részemről ezt a kifejezést használni, noha az interjúban rögtön meg is magyaráztam. Mi sem bizonyítja mindezt jobban, mint hogy bár a Rádió Color adása felvételről ment, mégsem jutott eszébe senkinek, hogy a kérdést töröljük vagy újravegyük – utólag ez persze komoly tévedés volt, és nagyon sajnálom.

A társadalmi felháborodáshoz csatlakozott immár a fideszes sajtó és egyes közszereplők is, akiknek akkor kellett volna ilyen hatarozottan megszólalniuk, amikor fideszes politikusok bántalmazták a feleségüket vagy a miniszterelnök urat az édesapja (Kószó Péternek ezekről mi a véleménye?).

Még egyszer leszögezem, ha valakinek eddig nem lett volna egyértelmű: ELFOGADHATATLAN SZÁMOMRA A GYEREKEK BÁNTALMAZÁSA, ugyanúgy, ahogy a gyermek szempontjából sokszor traumatikusnak tartom a VÁLÁST és elvből ellenzem az ABORTUSZT is. Mindhárom esetre igaz ugyanakkor, hogy a törvényi szabályozásnak nem az én elveimet kell követnie, mindhárom esetben elfogadom, hogy a társadalmi normák nem esnek egybe az én személyes meggyőződésemmel. Az abortusz betiltásának több káros társadalmi következménye is volt, a válás pedig sajnos nemcsak elkerülhetetlen, de egyre gyakoribb is.

A gyermeknevelésben sokkal szerencsésebbnek tartanék egy megengedőbb, de szigorúan betartatott törvényt, mint a jelen szabályozást, amit nem tartanak be. A gyermekeket a legtöbb ártalom nem egy fenékreütéssel éri, hanem például a válással, szeretethiánnyal, a mindent ráhagyó neveléssel, ami nem készíti fel őket a társadalmi együttélésre (már az óvodában sem, nemhogy később a szenvedélybetegségekkel és a munkahelyi elvárásokkal kapcsolatosan). A gyermeknevelésről persze egyszerűbb hangzatos kijelentéseket tenni, mint a gyakorlatban is kiegyensúlyozott, szeretetteljes és boldog embereket nevelni. Akik pedig elítélik a több gyermeket nevelőket és azért nem vállalnak többet, mert csak egyet tudnak az elveiknek megfelelő figyelemmel és türelemmel nevelni, azok emlékezzenek arra, hogy ha mindenki így gondolkodna, már kihalt volna az emberiség (ami nekik lehet mellékes szempont, én viszont végtelenül hálás vagyok, hogy a hetedik gyermekem is megszületett és megbocsáthatatlan tévedésnek tartanám, ha nem vállaltuk volna).

AKIK ISMERIK A GYERMEKEIMET, tudják, hogy nem én bántottam őket, hanem az óriásplakátokat kihelyező, szórólapokon hazugságokat terjesztő vagy akár a közösségi oldalakon hozzászóló emberek, akik most álszent módon értük aggódnak. Mindenkit megnyugtatok: a gyermekeim békében és szeretetben nőttek fel, és az elsődleges célom éppen az, hogy nekik ne kelljen elmenniük ebből az országból ahhoz, hogy egy európai demokratikus jogállamban élhessenek, hogy az ő generációjuk már lehessen büszke a magyarságára és a hazájára.

(Végezetül néhány idézet egy kormánypárti lapból:

»A liberális gyermeknevelés hazai apostola, Vekerdy Tamás pszichológus pedig azt nyilatkozta, a fenékre csapást nem tartja tragikusnak, ha azt utána helyre teszi a szülő, és esetleg bocsánatot is kér, miközben felhívja a gyermek figyelmét arra, hogy helytelenül viselkedett.«

»Ferenc pápa is arról beszélt, hogy belefér a verés a gyereknevelésbe. A jó apa „nem szentimentális, és nem könnyelmű, időnként megüti a gyermekét, de soha nem arcon, hogy ne alázza meg« "

https://www.magyaridok.hu/lugas/mogyorofa-vesszo-2298559/

Vekerdy Tamásnak pedig külön is köszönöm, hogy tegnap elutasította az Origo megkeresésére, hogy beálljon a lejáratókampányba:

https://www.origo.hu/…/20190625-marki-zay-testi-fenyites-ma…)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Késő bánat. A baloldal fétisei közé tartozik ez is. Egy ujjal nem nyúlhatsz a gyerekhez, minden jog a gyereké, mindig a gyereknek van igaza, nem szabad korlátozni semmiben a gyereket. Még abban sem, ha nemet akar váltani. Vagy fajt.

Aztán felnőve egy identitászavaros, antiszociális ballib értelmiségi lesz előle, aki minden nyomoráért Orbánt teszi felelőssé. Olyan ismerős.

Szerintem se mondott hülyeséget, annak ellenére, hogy nem szeretem a pasast. Kivéve persze az országelhagyás bla-bla.

De marhaság a libsi mantra, ami alapján a szülőt sakkban tartják.

Nézd meg, valamelyik északi országban simán szakmányban veszik el a szüleiktől a gyerekeket, mert nem tetszik a nevelés a gyámügyi előadónak.

Ez nem gyerekvédelem, hanem a valódi nácizmus, liberál köntösben.

MZP is azt hiszi, mint a többi "fideszből-kiábrándult prototipikus értelmisi". Azt hiszi, hogy ez ellen a baloldal ellen lehet középutas, mérsékelt-jobbos módon politizálni, és a Fideszt hibáztatja ennek a hiányáért.

Ezért átáll a baloldalra. Aztán most szembesülhet a baloldal "gyűlöletellenességével", "elfogadásával", és "mérsékelt-árokbetemető" attitűdjével.

Nincs semmi gond:-) valszeg ott se volt:-)

Magas labdát adott, aztán csodálkozik, ha leutik.
Alkalmatlan politikusnak, aki ilyen elemi hibába belefut.

Ez az érdekes: a ballib média is kihátrált mögüle.

Így van.
De úgy tűnik, sokkal inkább szeretne politikus lenni, mint apa.
A hét gyerek felszabadul:-))))

Markinak ajánlom a figyelmébe, hogy mit tett volna a ballib média, ha valamelyik fideszes apuka nyilatkozik így?
Ráadásul Markit a ballib média sem védte meg.
Aki ilyeneket nyilatkozik és képtelen felmérni a kovetkezmenyeit, nem való politikusnak.

A forradalom felfalja gyermekeit. Ebből is látszik, mennyire szélsőséges nézeteket tűzött a zászlajára.

Így igaz.
Márkit, ha támadja a kormánymédia: tegye azt megalapozottan, semmiképp ne farizeus okoskodással.
Ebben a magyarázatban 100%-ig Márki mellé állok.
Ugyanakkor az ő legnagyobb hibája: a mérhetetlen naivitás.
Mint volt pl. a zölddossziés embernek, vagy a feketeruhás nővérnek estébé.
Közös ismertetőjelük: jó ügyet szolgálnak, elhamarkodottan, és ezt a rosszak kihasználják.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés