Lemondott John Sanders

2019. június 25. 20:40
Az amerikai határvédelemért felelős kormányszerv vezetője mondott le tisztségéről.

Benyújtotta lemondását John Sanders, az amerikai határvédelemért felelős Vám-és Határvédelmi Ügynökség (CBP) nevű kormányszerv ügyvezető elnöke.  John Sanders kedden jelentette be munkatársainak, hogy előző nap nyújtotta be lemondását, amely július 5–én lép érvénybe. Döntését nem indokolta, munkatársainak csupán azt írta: „rátok bízom annak megítélését, hogy sikeres munkát végeztem-e”.

Sanders – aki régóta dolgozott az ügynökségnél – április óta irányította ügyvezetőként a szervezetet, Donald Trump elnök ugyanis akkor az addigi vezetőt, Kevin McAleenant – szintén ügyvezetőként – a belbiztonsági minisztérium élére jelölte. Sanders régóta dolgozott a szervezetnél. 

Elemzők szerint a lemondás oka a szervezetet érintő éles bírálatokban és a kormányzaton belül az illegális bevándorlást érintő intézkedések gyakori változásában keresendő. Az elmúlt napokban különösen felerősödtek a bírálatok – még a Donald Trumpot támogató Fox televízióban is – azt illetően, ahogyan az Egyesült Államokba érkező illegális migránsokkal, elsősorban is a gyermekekkel bánnak az ország déli határain felállított gyűjtőközpontokban.

Az NBC televízió kedden számolt be arról, hogy a kormányzat hétfőn több mint 300 gyermeket vitt el a texasi Clint városkában felállított gyűjtőhelyről, ahol egészségtelen és veszélyes körülmények között őrizték őket.

(MTI)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés