Angela Davis: A szocializmus az egyetlen jövő a bolygó számára

2019. június 25. 15:42
Megszólalt a Lenin-díjas aktivista.

A hatvanas-hetvenes évek amerikai szélsőbaloldali ellenkultúrájának híres alakja, a keleti blokkban annak idején buzgón ünnepelt, Lenin-díjas Angela Davis levélben köszöntötte fel az Amerikai Kommunista Pártot a szervezet alapításának 100. évfordulójának alkalmából – írja a Morning Star, a cikket A Mi Időnk szemlézi.

Davis kijelentette: a „szocializmus az egyetlen jövő hazánk és a bolygó számára.” Hozzátette: büszke rá, „sok alkotó évét ebben a szervezetben” tölthette, és „sokat köszönhet a párt antirasszista és munkásosztályi kampányokban betöltött úttörő szerepének.” Davis szerint a kommunista párt történelmi szerepet játszott az ipari munkásság, a részes bérlők és a bérlő farmerek szervezésében a déli államokban. 

Az aktivista az aktuális eseményekre reflektálva kijelentette: „ez egy veszélyes pillanat – a szakszervezeteket támadják, rasszista támadások történnek, az antiszemita erőszak újra erősödik, valamint szélsőjobboldali jelöltek nyertek az Egyesült Államokban, Brazíliában, a Fülöp-szigeteken, Izraelben és más országokban.”

Davis ugyanakkor reménykeltő fejleményeket is lát: „az egész világon erősödik az ellenállás a fehér felsőbbrendűséggel, a rendőri erőszakkal, a nőgyűlölettel és a javak kapitalista felhalmozásával szemben.” Azt is kifejtette: „A Kommunista Párt egy évszázados küzdelmével jól pozicionálta magát, hogy szakértelmet, tapasztalatot és marxista elemzést adjon, amely segíti az ellenálló mozgalmakat, hogy növekedjenek és fejlődjenek.”

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Angela Davis: A szocializmus az egyetlen jövő a bolygó számára"

Eddig sehol nem vált be. A szocializmus addig tart, amíg elfogy a mások pénze.
Lsd. még Venezuela!
Ugye most is felbukkant hogy elvenni más lakását házát és odaadni magunknak. Itt! Magyarisztánban!

Nem azt mondom, hogy a kapitalista rendszer a tökéletes megoldás, de a szocializmust mi már kipróbáltuk. Nem vált be.
Most kóstolgassák csak azok, akik még nem ismerik, és kedvük van hozzá.
Köszönjük szépen, mi már nem kérünk belőle, bárki is ajánlja.

Válaszok:
hátakkor | 2019. június 25. 16:26

Azt hittem, őt köszöntötték a századik szülinapján:-))

Amúgy az USA fiatalsága eléggé hajlik a szocializmusra. Mért adat. Gyilasz, a jugó kommunista politbürő tagja megírta az Új osztály könyvét. Tito nem végezte ki, de dobta. Gyilasz amerikai egyemista haknikból ( is) tartotta fenn magát.Egy pár ezer dolláros szeánszán az USA egyemisták belelkesültek, hogy kommunizmus, de frankó, meg lehet csinálni, tök jó. Gyilasz megvárta az utolsó hozzászólót és rimánkodva kérte a fiatalokat, hogy "no please!". Amerikában mindent meg tudnak csinálni, ember van a Holdon. Ha a fiatalok nekikezdenek a kommunizmus nevű kísérletnek, akkor ideig-óráig jobban meg fogják csinálni, mint a jugók, vagy a szovjetek és ezzel azt a hamis tézist, érzetet fogják sugallani a világnak, hogy a kommunizmus megvalósítható.

"Angela Dévisz, mi veled vagyunk!"
Emlékszik erre még valaki?

„az egész világon erősödik az ellenállás a fehér felsőbbrendűséggel, a rendőri erőszakkal, a nőgyűlölettel és a javak kapitalista felhalmozásával szemben.”

HELYESEN:
„az egész világon erősödik az ellenállás a javak kapitalista FELHALMOZÓIVAL szemben.”
De, természetesen, nincs annyi vér a p.jában, hogy ezt le merné írni.
No, ezért megy el a qrva...

Ha jól értem, arra gondol, hogy a szocializmus kiirtja az emberiséget, és a föld megszabadul ettől a ráktól, akik mi vagyunk.

Kicsit radikális, de ez is egy lehetőség...

Szép jövő annak a 178 millió időelőtt, erőszakkal elpusztított ember számára, ami a kommunisták termése.

Ha jól értelmezem, akkor ez az überkommunista kommunista
picsa egy platformon van az überkapitalista Soros Györggyel.

Nice pair.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés