Templomban gyilkolt volna a szír menekült

2019. június 20. 10:29
Egy FBI-os ügynöknek beszélt a tervéről, így meg tudták akadályozni a terrorcselekményt.

Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) bejelentése szerint a pennsylvaniai Pittsburghben szerdán késő este letartóztattak egy szíriai férfit, aki terrortámadást tervezett egy keresztény templom ellen – írja az Index. 

A 21 éves Musztafa Muszab Alowemer 2016-ban menekültként érkezett Szíriából az Egyesült Államokba – derül ki az amerikai igazságügyi minisztérium közleményéből. A szíriai háborús viszonyok miatt a menedékkérelmét pozitívan bírálták el, azóta pedig Pittsburghben élt. 

Az FBI egy beépített ügynökének információi szerint Alowemer terve az volt, hogy az Iszlám Állam nevében terrortámadást követ el egy keresztény templom ellen. Tervét és annak részleteit megosztotta egy FBI-os ügynökkel, akiről azt hitte, hogy az Iszlám Állam híve. Több alkalommal is találkoztak és a robbanószerek beszerzéséről is beszámolt neki.

Az FBI terrorelhárítási egységének tehát sikerült megelőznie a terrortámadást. „Az FBI rendkívül komolyan veszi a templomok és vallási intézmények elleni fenyegetéseket, és minden rendelkezésre álló erőforrását felhasználja egy lehetséges terrortámadás megelőzéséhez” – mondta a Fox csatornának Michael McGarrity, az FBI terrorelhárítási részlegének helyettes igazgatója.

Az Index szerint a szír férfi beismerte, hogy tömegek elpusztítására alkalmas bombát akart robbantani az általa kiszemelt templomban. Az amerikai hatóságok szerint azt is elmondta: ösztönözni akarta az Iszlám Állam Egyesült Államokban élő támogatóit további hasonló akciókra, valamint a Nigériában likvidált terroristákért is bosszút akart állni. Azt is mondta, hogy a terrorcselekményt a mise és az imádság pillanataiban tervezte elkövetni.

Összesen 14 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés