Szijjártó: A magyarellenes erőszak valódi felelőseit kell megbüntetni

2019. június 13. 10:27
A külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozta, a felvételeken bárki láthatja, ahogy a tömeg a békésen emlékező magyarokra támadva rombolt.

Romániának nem az úzvölgyi temető békés emlékezőit, hanem a múlt heti erőszakos, magyarellenes akció valódi felelőseit kell megbüntetnie - jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten, egy más témában tartott rendezvényt követően.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a kormány az úzvölgyi katonai temetőben történtek tisztességes kivizsgálását várja Romániától.
A helyszínen készült felvételeken bárki láthatja, hogy a felheccelt tömeg a békésen emlékező magyarokra támadva rombolt a katonai temetőben - tette hozzá.

A miniszter elfogadhatatlannak nevezte, hogy a román hatóságok az erőszak felelősei helyett az erőszak áldozatait büntették meg.

(MTI)

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

https://www.kisalfold.hu/kulfo..

Az ügy zavarosabb, bár az erőszak nem vitatható. A Kisalföld szerint a zömmel magyar halottak mellett néhány osztrák, német, szerb, orosz és 11 román is nyugszik.Ezzel lehetett megvadítani a románokat, ami biztos jól jött egy-két ottani pártnak. A két Minisztérium Hadisír Bizottságának le kell ülnie tárgyalni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés