Ausztria

Ausztria: Strache lemond az alkancellárságról és a pártelnökségről

2019. május 18. 12:01
Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt elnöke bejelentette: a péntek este kirobbant botrány miatt lemond az alkancellárságtól és a Szabadságpárt elnöki pozíciójából. Mindenkitől bocsánatot kér, aki magatartása miatt csalódott benne – köztük a feleségétől is.

Heinz-Christian Strache osztrák alkancellár, az Osztrák Szabadságpárt elnöke szombat délben arról beszélt: példátlan, megszervezett akció áldozata ő és párttársa, Johann Gudenus, mely során illegális módszerekkel bűncselekményekre akarták rávezetni őket, és ezt meg is örökíteni. A megbeszélésen részt vevő hölggyel csak egyszer találkozott, azon az ibizai esten, se előtte, se utána nem.

Macsósan viselkedett

Újfent hangsúlyozta: az este folyamán többször kitért arra, hogy csak az osztrák jogrendszernek megfelelő megoldások jöhetnek szóba; emellett pedig megismételte azt is, hogy sok alkoholt fogyasztottak, és ő maga macsósan viselkedett. Elnézést kért mindenkitől, akit a videó és az abban elhangzottak valamiért megsértettek volna. Feleségétől is bocsánatot kért. 

Strache ezután ismét elítélte az akciót, és feltette a kérdést: milyen hálózatok csinálhatták ezt és mire lehetnek még képesek?

A hibáját viszont elismeri. Strache nem akarja saját hibái miatt nehéz helyzetbe hozni a kormánykoalíciót. A koalíciós kormány és a Szabadságpárt eddigi eredményeinek méltatásával folytatta. Szerinte a kormányzat felrobbantása volt az őt érintő akció célja, de a kormányprogram megvalósítását folytatni kell.

Sebastian Kurz kancellárnak felajánlotta az alkancellárságról való lemondását, és ezt Kurz el is fogadta. 

Strache emellett lemond a Szabadságpárt elnöki pozíciójáról is. A párt ügyeit – a szombati sajtóértesüléseknek megfelelően – Norbert Hofer szabadságpárti alelnök és infrastruktúra-miniszter viszi tovább egyelőre.

Végül még egyszer bocsánatot kért mindenkitől, aki magatartása miatt csalódott benne.

Szombat délután Johannes Gundenus, a botrány kirobbantásában kulcsszerepet játszó FPÖ-politikus is lemondott.

Ibizai est

A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung egyszerre számolt be péntek este egy titkos videófelvételről, amelyen Heinz-Christian Strache, az Osztrák Szabadságpárt elnöke, Ausztria jelenlegi kancellárhelyettese és párttársa, Johann Gudenus jelenlegi frakcióvezető arról egyeztet Ibiza szigetén 2017-ben egy feltételezett orosz oligarcha-rokonnal, hogy állami szerződéseket ajánlanának kampánytámogatásért cserébe. 

A lapok szerint Strache és Gudenus hat órán keresztül tárgyaltak partnereikkel. Strache arról beszél, hogy ha átveszik a Kronen Zeitungot a választások előtt, és az első helyre húzzák fel a pártot, akkor „mindenről beszélhetünk”. A szabadságpárti politikus útépítési megbízásokat ígért, odaadta volna a Strabag mostani állami megbízásait is egy új hasonló cégnek. A szabadságpártiak pártfinanszírozási trükkökről is beszélnek a felvételen.

„A találkozó nyilvánvalóan egy csapda volt az FPÖ-politikusai számára” – írja a Spiegel.

Heinz-Christian Strache reagált is a felvételekre: elismerte, hogy megtörtént a találkozó egy ibizai villában, szerinte egy laza hangulatú magántalálkozóról volt szó, ahol ő többször felhívta a figyelmet az osztrák jogrend betartásának szükségességére, és végső soron ő vagy az FPÖ soha nem szerzett előnyt ezektől a személyektől. Strache azt is megjegyzi válaszában, hogy „egyébként sok alkohol fogyott az este folyamán és magas nyelvi korlátok is voltak”.

Összesen 436 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Bezzeg Orbán nem mond le! Nem vagyunk demokrácia!

Biztosan atporgetik az elmúlt éveiket az osztrák politikusok, róluk lehet-e bármilyen felvétel? Senki nincs biztonságban.

Vedd észre az orosz szálat, és emlékezz arra, hogyan vette meg az osztrák OMV az oroszok strómanjaként a MOL részvények több, mint 20 százalékát, amit aztán át is játszott. Ausztriában akkor szoci-néppárti nagykoalíció volt, nálunk szoci-liberális kormányzás. Milyen nagy volt az ellenzéki felháborodás, amikor az Orbán kormány ezeket a részvényeket visszavásárolta az oroszoktól.

Időnként gyanús orosz akciók vannak az osztrákokkal kapcsolatban.

Lemond? Ez nerbolsiknak értelmezhetetlen reakció.

Soros kijátsztotta az egyik kártyáját, mert alakulóban volt egy európai szintű migráns ellenes szövetség. és ki tudja hány aduász lapul még a tarsolyában.

Hát....ma az nem lehet politikus, aki ne tudná, hogy minden lépését, rezdülését, megbeszélését, arcjátékát, kacsintását, kézmozdulatát dokumentálják. Az ilyen egyszerűen dilettáns.

Ma minden politikust lehallgatnak, mindenkiről dosszié készül. A kérdés, hogy mikor aktiválják az információkat, kit kell kiiktatni a politikából, milyen folyamatokra kell hatást gyakorolni. Cui prodest.

Mivé lett a Monarchia......szánalmas epizódszereplője a történéseknek.

Jól tette, hogy lemond. Tisztul az FPÖ.

Bár, ha már a Spiegel is azt írja, hogy csapda volt, akkor az egész minimum annyira minősíti az ellenségeit mint Strache-t.

Heinz-Christian Strache megfelelően cselekedett, mert a felvétel azt bizonyítja és ő is elismerte, hogy a beszélgetés megtörtént. A médiában megjelentek szerint azonban azt nem ismerte el, hogy amiről beszéltek az meg is valósult.

Ezzel azonban nem zárult le a téma, mert vizsgálatot kell kezdeményeznie a kancellárnak. Ennek során azt is vizsgálni szükséges, hogy ki készítette ezt a felvételt, volt e engedélye és az orosz hölgy valóban az e, akinek kiadta magát, vagy az egész csaláson alapszik, hogy Heinz-Christian Strachet lejárathassák.
Azonban még mindig nincs vége, mert ha feltételezzük, hogy valós a történet, a lehallgatás engedéllyel történt, akkor aki nem hozta azonnal nyilvánosságra bűncselekményt, bűnpártolást követett el.

" magyarázkodás szánalmas"

Nem szánalmas, hanem logikus.
Sebastian Kurznak vizsgálatot kell elrendelni, hogy megállapítsák Heinz-Christian Strache álításai fedik e a valóságot és történt e bűncselekmény. Az még nem bűncselekmény, ha valamiről tárgyalnak és nem követik el. Ugyanakkor bűncselekmény ha valaki/valakik engedély nélkül lehallgatnak valakit és ezt azonnal nem hozzák nyilvánosságra.
Amennyiben az utóbbi valósul mg, akkor alapos a gyanú, hogy a felvételt zsarolás céljára akarták felhasználni.

Szükséges feltenni a kérdést;

KÉT ÉV UTÁN KIKNEK HASZNÁL EZ AZ ÜGY, KIK TUD BELŐLE PROFITÁLNI?

Közöttük kell keresni a szervezőt és végrehajtót.

Szerinted voltak téglák az MDF-ben, akik aztán átmentek az SZDSZ-be, vagy az MSZP-be?

"A Spiegel és a Süddeutsche Zeitung egyszerre számolt be péntek este egy titkos videófelvételről, "

Spiegel
Süddeutsche Zeitung
EGYSZERRE számolt be

A NewYork-nomenclature - akiket senki nem választott sehol, semmiféle választáson, mint G. Sorost sem - irányít, nem nyilvánosan, rejtőzködve, ám rendkívüli hatékonysággal.

nálunk ilyen nem fordulhat elő
mármint, hogy ilyen ügy napvilágra kerülne
ha netán mégis, akkor meg nem történne semmi
van még mit tanulnia az osztrákoknak tőlünk

Ez a Strache-ügy, ez az, ami a jövőre nézve Európának reményt jelent.
Ugyanis ezzel lett felnőtt az európai jobboldal, Helló, megérkeztünk a demokráciába.
Itt így mennek a dolgok, most már tudjuk, és azt is, hogy a
Spiegelt és a Süddeutsche Zeitungot, amelyek egyszerre számoltak be egy titkos videófelvételről, nyilvánvalóan egy helyről, ugyanazok irányítják.
Ugyanazok, akik CENZÚRA ALATT TARTJÁK A TELJES NÉMET MÉDIÁT, és ezzel együtt a Nyugat médiáját.
Ez a globális nomenklatúra, amely a SZU alatt, Moszkvában SZKP néven látható alakot öltött, kénytelen volt erre, ám tevékenysége nem nyilvános, titkos, EZÉRT ILLEGÁLIS, TÖRVÉNYTELEN. Ezért az ellene folytatott harc, a nyilvánosság tájékoztatására, teljes mértékben jogszerű.
Aki a Wall Street-uralom, a Facebook-uralom, a Soros-uralom ellen harcol, az birtokolja az IGAZSÁG NAGYOBB RÉSZÉT. Ez Magyarországon a Fidesz-KDNP.
A Wall Street, a Facebook, G. Soros pedig az aljas megtévesztést. Ez a magyarországi a teljes ellenzék, (az LMP részben).

Mindenki üzletel, mindenki benne van, aki belép a politikába, a gazdaságba.

De nem mindegy, ki bukik le.
A szabályokat a nagy lobbisták hozták-hozzák, ők vannak birtokon belül, az információtömeggel ők rendelkeznek korlátlan mértékben...
Alapszabályuk, ők ne legyenek megfoghatók, fizikai, egzakt bizonyítékot nem hagynak maguk után.
Viszont, olyan rendszert alakítottak ki, hogy mindenképp fogható legyen, aki belép a küzdőtérre, ilyenek a törvények, kénytelen vagy, valamilyen formában az államot megrövidíteni, ill. erre hajlandóságodat mutatni.

Nem, ez már rövid, de hosszú távon feltétlenül a nemzeti patrióta oldalnak használ, mert a pofon az erőst még erősebbé teszi.

Ha Sebastian Kurz nem rendel el vizsgálatot a videófelvétel ügyben, akkor egyértelmű, hogy valamilyen formában ő is benne van és a kiszivárogtatók valamivel zsarolják.

"A legősibb titkosszolgálati trükknek dőlt be, pénz, pia, pina."

És szájhős blöffölő. Operettország. Idehaza talán Fletó és Zázri a megfelelője.

"Joan visszaemlékszik felhőtlen, 1930-as évekbeli egyetemista éveire, mikor bohókás véletlenek folytán összebarátkozik egy orosz származású, zsidó, Németországból emigrált Nagyvilági Nővel, Szonjával, aki aztán minden baj forrásává lesz."
Annyi változás, most nem a VörösMoszkva Nomenklatúra az irányító, hanem a KörmönfontNewYork.
Amely a Vöröst is felügyelte.

Civilizált országban nem autóbalesettel vagy beugratós tárgyalással állítják félre a 'nemkívánatos' politikust.

Elképzelhető, hogy Ibizán sok-sok küldött, mai Theo Morell drogszakértő és -osztó működik, akikről senki sem gondolná.
Így aztán igen könnyen módosulhatnak a tudatállapotok, ...

Itt még van egy dupla csavar a Strache-ügyben.
Pár hónappal később, végiggondolva, mindenki letisztul és rájön, Strache egy erkölcsileg instabil személy, de lényegileg SEMMI TÖRVÉNYTELENT NEM TETT.
Viszont a tálalás, a trauma egy-két hete pontosan elég volt arra, hogy ne vehessen részt az EU-választásokon.
Természetesen Strache így is hibázott, mert ostoba volt, bár eszesnek tartotta magát.

Magyarország tiszta, Orbán irányításával.
Ezzel van bajod, hogy Orbán kikezdhetetlen?
Akkor viszont idióta vagy.

"Ha ez a médium két-három héttel a választás előtt elkezd minket tolni, akkor nem 27, hanem 34 százalékunk lesz” – fogalmazott Strache. Majd hozzáteszi: „Az újságírók eleve a bolygó legnagyobb prostituáltjai.”

Hát, aki csak úgy spontán, minden átmenet nélkül feltárul, kézbe kap a nő arca elé tolva, az nem normális, ilyen csakis serkentő esetén elképzelhető, ekkora felajzottság..., ráadásul nem sóvárgó tinédzserektől, de meglett, hétpróbás felnőttektől..., de például Biden érintései, ölelgetése, teljesen más.
Bár az sem 100%-ban önzetlen.
(Az igazság: a férfiak sokan, 60 fölött időnként nehezen ellenőrzik önmagukat, ez van, valószínű, genetikai okokból, de persze, ez nem mentség, ha valaki átlép egy határt.)

Ugyanaz történt, mint amikor a franciáknál az utolsó pillanatban hasonlóan állították félre Fillont Macron útjából. Azért is érdekes, mert semmi nem valósult meg abból, amiről szó volt ezen a felvételen. Lehet még ennek érdekes utóélete, de minden esetre Haider rosszabbul járt.

Próbálkozott? Két éves a felvétel és Strache azóta semmivel nem próbálkozott. Nekem ez így nem kerek, kell lenni még valaminek, amiről nem tudunk.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés