Antal-Deák vita: „fasiszta” pártokkal szövetkezik a Fidesz?

2019. május 8. 8:53
Antal Attila politikai szakértő szerint Orbán Viktor a múlt héten Európa legfasisztább pártszövetségének első emberét fogadta, Deák Dániel szerint viszont meg kell kérdezni Kurz osztrák kancellárt arról, hogy szerinte is fasiszta párt-e az FPÖ. Vélemények összecsapása az ATV-ben.

Deák Dániel szerint május 26-a után a Fidesz elhagyja az EPP-t, szerinte egyértelmű, hogy ha elmarad a jobboldali fordulat, akkor a nagyobbik kormánypártnak nincs maradása. Antal Attila szerint nem a Fideszhez kell alkalmazkodnia az EPP-nek, szerinte ez túlzott elvárás Orbán Viktor és a kormánypárt részéről, hogy a Fidesz egy mérleg nyelveként funkcionál. Antal Attila ezután a következőket mondta: „Ha megnézzük az elmúlt öt-hat évet, elindulunk egy illiberalizmusból, aztán meghirdetjük azt, hogy egy régi vágású kereszténydemokráciát képviselünk, most pedig eljutunk ahhoz, hogy egy ilyen nagyon radikális, szélsőséges, már-már fasiszta irányvonalat...” Ezen a ponton vitapartneréhez intézte a szavait, és azt mondta: „Lehet, hogy nevettek, de ezt ti csináljátok.” Deák Dániel visszakérdezett: „Salvini fasiszta?” Antal válaszában kijelentette: egyértelmű, hogy a legfasisztább pártszövetség.

A XXI. Század kutatója erre újabb kérdést tett fel, miszerint „fasiszták kormányoznak Ausztriában?” Antal szerint ezt Orbán Viktornak kéne megmondania, Deák Dániel szerint azonban inkább Kurz osztrák kancellárt illeti a válaszadás joga. Antal azonban Kurz inkább elégedetlen lehet Orbán Viktor politikájával, és hozzátette, hogy nincs hova tovább a Fidesz számára. Majd arról beszélt a politikai szakértő Antal, hogy az uniós keretrendszerből nem biztos, hogy kimozdulhat Orbán „a putyini hátország” miatt. Szerinte a mostani lépesek egy durva „autoriter” rendszer létrehozására irányulnak, amiben a magyar emberek szenvedni fognak.

Deák Dániel szerint a magyar kormány nem akarja kivinni az EU-ból Magyarországot, a magyarok többsége uniópárti – Antal Attila közbevág, hogy nem mindegy, hogy „hogyan” – csak a vezetést kell megváltoztatni. Antal ezen a ponton azzal vág közbe, hogy az Unió egy értékközösség, ezzel Deák is egyetért, az európai keresztény értékek mellett a magyar kormány is kiáll.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Antal Attila baloldali. Témavezetője dr. Bihari Mihály és Török Gábor
http://www.antalattila.hu/p/cv..
https://drive.google.com/file/..
Környezet
http://progressalapitvany.hu/k..

"Majd arról beszélt a politikai szakértő Antal..."

Ne vicceljünk már. Antal, mint politikai szakértő? Ezt a szakértést bármelyik Népszavás kriptaszökevény összehányja pár óra alatt.

A legkerekebb választ adtad a felvetett kérdésekre. Grosvenort és a többi DK-s fanatikust nem fogják meggyőzni a tények, az sem, mi történik e kérdéskörben Nyugat-Európa számos, meghatározó országában. Berlin kimaradt, emlékszel, ott égették az izraeli zászlót, és skandálták közterületen, hogy halál a zsidókra. Ha mindez Budapesten történt volna, már NATO csapatok állomásoznának az országunkban.

Tipikus balliberális véleménydiktatúra. Európában ma nem létezik fasiszta, náci párt. Ez csak a balliberális oldal cimkéje, s csodálkoznak, ha Őket is cimkézik a másik oldalon. Csodálkoznak, ha az emberek zsidóznak.

Ha lehet nácizni, fasisztázni, akkor a liberalizmus szellemében lehet zsidózni is.

Ki ez az Antal László? Egy ismeretlen senki, az antiszemitizmust szító nagyképű zsidó. A balliberális oldalon, ha már elfogytak az érvek, akkor jön a jelző, náci, fasiszta az ellenfél.

Antal, emlékeztetlek, bár nem hiszem, hogy lennél annyira felkészült, s intelligens, hogy tudd, ki volt az általam nagyra becsült, a haláltábor poklát is megjárt, hála Istennek túlélt László Károly.

László Károly nyilatkozta egyszer, hogy létezik zsidó náci is.

Akkor ha most lefordítjuk egy szűkebb tartalmi értelmezésére a fasisztát, nácit, akkor azokat lehet ide ezen gondolat mentén sorolni, akik maguk kívánják megszabni az általános normákat, kizárólagosságra törekszenek a történelmi folyamatok, a politikai-gazdasági rendszerek, elméletek megítélése terén, akik eltapossák a tőlük eltérő véleményt vallókat, azokat szellemi karanténba szorítják, naponta megbélyegzik, akik faji, felekezeti vonalon tartanak igényt az uralkodásra, akik mucsainak, jobbágy gondolkodásúnak minősítik a túloldalon állókat.

Orbán Viktornak köszönhetően virágzik Magyarországon a zsidó kultúra, a hitélet - EMIH -, de Ausztriában és Olaszországban is. A zsidók legjobban a nagyon demokratikus, nagyon liberális, nagyon progresszív Hollandiában, Franciaországban, Svédországban, Németországban féltik az életüket és az egzisztenciájukat.

Antal, hallottál erről?

Talán nem nehéz Antal magadra, s politikai családodra ismerni.....

A balliberális francia értelmiség párbeszéd kultúrájáról, toleranciájáról 2001-ben Párizsban volt szerencsém tapasztalatot szerezni egy kulturális konferencián.

Amire hivatalos volt Vittorio Sgarbi, olasz műkritikus, író, TV-s személyiség, aki akkor éppen Berlusconit támogatta. A franci balliberális értelmiségiek egyszerűen kifütyülték, leugatták, nem tették lehetővé, hogy ismertesse álláspontját. Ha ballibsi vagy, kinyílik minden kapu, ha nem, akkor eltaposnak.

S megbélyegeznek, itthon is. A balliberális értelmiség szerint csak az az értelmiségi, aki ellenzéki.

Dobrev Klára nem ment el az M1 TV-be, akkor szerinted nem demokrata?

Sok ilyen Antal Attilára van még szükség! Kocsmában, a negyedik kövidinka után értelmesebb fazonokkal lehet értelmesebbet beszélgetni. Az idő rövidsége miatt maradt a fasisztapopulista és kimaradt, hogy 30 ezer ember életét lehetne megmenteni kórházakban.
Az antalattilák kétségtelen messze vannak a populizmustól.

Van egy gyanúm, hogy a 45 után keletkezett hazai antifasiszták már nem élnek. Tehát ez a fasisztapopulista műsor max egy pár fős halmaznak szól.
Amúgy meg az olasz fasiszták döntő többsége becsületes, erényes, remek ember volt, aki a légynek sem ártott. De ez nem zavarja meg Antal Atillát.

Bár Németország és Dánia energiamixe lenne annyira környezet és pénztárca barát mint a magyari! Arányaiban és abszolút mértékben akár.

Annak idején József Attila is le lett 'szociálfasisztázva'. Jó lenne nem túlhasználni azt a kifejezést.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés