EP-választás

Gyurcsány: A Fidesz át fog kerülni a „bajkeverők kicsi csoportjába"

2019. május 7. 20:32
A Sargentini-jelentés nem a magyar népről, hanem a kormányról mondott „helyes kritikát” – magyarázta Gyurcsány.

Történelmi tétje van a május 26-i európai parlamenti (EP) választásnak mivel megjelentek olyan politikusok, akik nem azon gondolkodnak, hogyan lehet még szorosabbá fűzni az európai együttműködést – jelentette ki a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke kedden, soproni kampányeseményén.

Bajkeverők kicsi csoportja

Gyurcsány Ferenc a választási fórumon mintegy százötven, főként idősebb szimpatizáns előtt azt hangoztatta: Orbán Viktor miniszterelnök és Matteo Salvini olasz belügyminiszter azon dolgozik, hogy távolabb kerülhessen a közös döntésektől, mert nem szeretnének semmilyen hatalmat maguk fölött tudni.

A választás igazi tétje, hogy közelebb kerülünk-e a még szorosabb együttműködéshez, vagy egymástól elkülönült nemzetállamok lesznek Európában – mondta a pátelnök, hozzáfűzve, ahol nincs együttműködés, ott megjelenik a rivalizálás, előbb-utóbb a pénzügyi küzdelem, ami megnyitja az utat az ellenségeskedés és a háború előtt. Nincs félút, ezt a történelem is megmutatta – mondta.

Együtt sokkal jobb, de ennek ára van, még pedig az, hogy az esetek egy részében közösen kell dönteni. Egy Európai Egyesült Államokban nem szűnik meg az önállóság, mert nem arról van szó, hogy Magyarország lemond nemzeti szuverenitásáról, hanem arról: nem kell attól félni, hogy egy sor kérdésről közösen döntsön más országokkal – mondta.

Gyurcsány Ferenc szerint az EP-választást követően „új szelek fújnak majd”, mert az Európai Parlamentben a képviselők nyolcvan százaléka hirdet majd Európa-párti álláspontot.  Azt mondta: a hatalmi szerkezet tekintetében nem lesz változás, azonban a kormányfő helyzetében igen, mert Európa legbefolyásosabb pártjából a Fidesz átkerül a „bajkeverők kicsi csoportjába", amellyel érdekérvényesítési képessége romlik, és egyetlen szövetségese, barátja sem tart majd ki mellette.

A Sargentini-jelentés helyes kritika

A pártelnök emlékeztetett arra is, hogy a DK az egyetlen olyan párt Magyarországon, amely egységes, kiszámítható a politikája, megalakulása óta egyetlen „cikkcakkot” sem tett álláspontjaiban, mer szembeszállni a kormánypártokkal, és az egyetlen párt, amelyik a kezdetektől azt hangoztatta, hogy a Sargentini-jelentést meg kell szavazni. A jelentés nem a magyar népről, hanem a kormányról mondott „helyes kritikát” – tette hozzá.

A legfontosabbnak azt nevezte, hogy olyan világban éljünk, ahol vigyáznak arra, hogy az embereknek legyen választási lehetőségük, és mindenki eldönthesse, mit csinál, hogyan gondolkodik, mi a véleménye, mi a hite.

Meglátása szerint a kormány úgy véli, az általa „egyetlen helyes magyarhoz illő élethez" és politikai nézetéhez kell az embereknek alkalmazkodniuk.  Orbán Viktor lehet, hogy azt hiszi, átgyúrta az embereket, de abban a pillanatban, amikor a rezsim bukni fog, azok, akiket a saját képére gyúrt, olyan könnyen hagyják el, mint amilyen könnyen csatlakoztak hozzá – hangoztatta a pártelnök.

(MTI)

Összesen 114 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, mert emlékszem, amikor akaratos képpel azt mondta, a saját képére akarja formálni az országot. Huuuuuuh

Egy eszelős idióta, de elég látványosan kezdi végleg "leuralni" az ellenzéki térfelet. Nem lennék meglepve már azon sem, ha az EP-választáson lenyomnák akár az MSZP-t és a neo-Jobbikot is.

A népesség túlnyomó többségét viszont senki nem taszítja jobban, mint Gyurcsány. Szóval továbbra is aktuális a 15 évvel ezelőtti bon mot: "LOTTÓÖTÖS" :))

Nem képesek felfogni, hogy egy kormány nem választható le a szavazóitól.

Te vagy az, Lengyel László? :))))
Hány éve várod remegve a "brüsszeli csapatok" intervencióját? :)

Az eszement Fegyenc minket is hülyének néz: a magyar népnek van kormánya...

Fegyenc ismét csúsztat: két végletet alakít ki magának. Az egyik a szétesés, a másik a nivellálódás. Pedig az EU eddig a sokféleség egysége volt.

De nem vagyunk hüjék:-))))))
Gyurcsányi írt egy szösszenetet az érettségizőknek. Helyesírási hibákkal, pont a magyar napján:-)))

A bajkeverő Fegyenc azzal is keveri a bajt, hogy azokat mondja bajkeverőnek, akik nem azok.

Egy az semmi:-))) mindegyikhez kéne egy külön-külön:-))))

Leírtad a liberális demokrácia lényegét, csak az a baj, hogy nagyon hasonlít a népi demokrácia lényegéhez. Mert ugye, nem csak egy nézetnek van csak létjogosultsága a világon, ahogyan azt a szovjet birodalom hirdette.

"Gyurcsány: A Fidesz át fog kerülni a „bajkeverők kicsi csoportjába""

Tényleg??? A Fidesz valóban a Gyurcsányék kicsi csoportjába akar kerülni? :))

Frenc! Ön amikor kormányon volt azt hazudta, hogy mindenki bennünket irigyel. Pár év múlva kiderült, hogy mindenki lesajnál bennünket és önnek mennie kellett
.
Mi változott azóta az ön felfogásában? Semmi.

Amit a kedves neje populista módon ígérget, annak teljesítése meghaladja a magyar gazdaság teljesítő képességét. Ugyanazt teszi, ugyanúgy ötletel ahogy ezt tette ön a kormányzása idején. A következménye is ugyanaz lenne.

Ma reggel a Kossuthon egy másod-harmadbeli dk-s szerepelt, még soha nem lehetett hallani a nevét, elvileg az EP választási programjukat ismertetni.
Az erre szánt öt percet nem a program ismertetésére használta, hanem folyamatosan gyalázta a közmédiát és meg volt sertodve, hogy őt még nem hívták be eddig. Műsorvezető mondta, hogy más dk-sok rendszeresen megfordulnak ott:-))))))))
Szánalmasan vicces volt.

Gyurcsány lesi az eget, hogy mikor kezdenek potyogni az MSZP-től elpártolt szavazói. ;-)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés