A Fidesszel szövetkezne Le Pen

2019. május 6. 8:03
Szívesen látná a Szabadság és Nemzetek Európája frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően a Fideszt Marine Le Pen, a francia Nemzeti Összefogás vezetője.

 

„Örömmel látnánk a magyar és a lengyel kormánypártot a Szabadság és Nemzetek Európája (ENF) frakcióban a májusi európai parlamenti választásokat követően” – jelentette ki vasárnap Marine Le Pen, a francia jobboldali Nemzeti Összefogás vezetője.

Szívesen fogadjuk mindazokat, akik szerint valójában nekünk van igazunk, és csatlakozni kívánnak – emelte ki Le Pen a jobboldali populista Flamand Érdek (Vlaams Belang) brüsszeli kampányrendezvényén, elsősorban a Fideszt és a lengyel kormánypártot, a Jog és Igazságosságot (PiS) említve.

„Orbán úron áll, hogy úgy látja-e, jobban összetartozik politikailag az Európai Néppárt tagjaival, akik ellene szavaztak, akik megszavazták a migránsok kötelező áthelyezését (...), mint a miénkhez hasonló mozgalmakkal” – mondta.

A sajtótájékoztatón Le Pent megkérdezték arról, hogy pártja, illetve az olasz Liga oroszbarátsága akadályát jelentheti-e az Oroszországgal szemben hagyományosan gyanakvó és keményvonalasabb politikát támogató PiS csatlakozásának, de szerinte ez nem jelent problémát. „Ha Lengyelország nem akar szorosabb viszonyt Oroszországgal, senki nem kötelezi erre. Lehetnek ilyen, történelmi okokból eredő nézetkülönbségek, azonban nem szabadna, hogy ezek útjába álljanak egy nagy frakció megalakításának” – fogalmazott.

Bár a Fidesz tagságát felfüggesztették márciusban a konzervatív erőket összefogó Európai Néppártban, kilépésre vagy kizárásra még nem került sor.

Orbán Viktor kormányfő csütörtökön Budapesten fogadta Matteo Salvini olasz belügyminisztert, a populista Liga vezetőjét, akivel együttműködésről egyeztek meg. A Le Point című francia hetilap cikke szerint ugyanakkor nemrég leszögezte: „nincs semmilyen kapcsolatban Le Pennel, semmi esetre sem fog vele szövetségre lépni”.

(MTI)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nehéz. Ezeket a pártokat sikeresen áttolta a nemzetközi ballib média szélsőjobbra, hiába nem azok. Igaz, hogy minket is naciznak, fasisztazzak, hiába nem vagyunk azok.

Ha figyelmesen elolvastad volna, látnád, hogy pont fordított a felállás.
Ez nem a főnök, beosztott viszony. Itt politikai érdekek dominálnak.

Láttam azt a vitát. Maron szóhoz sem hagyta jutni. Valahányszor belekezdett a mondókájába, Maron közbevágott.
Akkortól vetem meg ezt az elnököt, amikor a végén kezet sem fogott Le Pennel
Egy nővel, aki a politikai ellenfele volt.
Azóta nem csodálkozom az Orbán elleni kisstílű megnyilvánulásain.

Ha Brigitte Bardot támogatja Le Pent és Macron ellen van, akkor én miért is ne.

Hát nem egy 'álnok farizeus', amit nem lehetne letagadni néhány EU-s korifeusról.

Ami azért érdekes, mert a -szélsőjobb- svéd demokraták vezetője azt mondta, hogy ő nem akar együttműködni Le Pennel.
Ez a nő még neki is sok.

Válaszok:
Senye Péter | 2019. május 6. 10:45

A jó szélsőségesek mind ilyenek, a többiek számukra nem azok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés