Blanka-ügy: Dobrev Klára borzong

2019. április 16. 21:01
Nőként és anyaként.

Dobrev Klárát mélyen felháborította a Nagy Blankáról készült, kevéssé előnyös fotó és annak tálalása a Pesti Srácokon. A DK listavezetője a következő közleményt tette közzé Facebook-oldalán:

Tisztelt Fideszes Képviselőnők!

Az utóbbi napokban a »nemzeti«, »keresztény-konzervatív«, »jobboldali« »újságírás« korábban soha nem látott mélységekbe merészkedett. A Pesti Srácok a DK kampánynyitó rendezvényén befotózott az eseményen felszólalóként részt vevő diák, Nagy Blanka ruhája alá, majd Pilhál Tamás, a Pesti Srácok »újságírója« a Facebook-on tette közzé a fényképet azzal a szöveggel, hogy »TRÁGÁRKA VILLANT. A magyar Sharon Stone, avagy Elemi ösztön a Szemkilövetőpártban.«

Nem szeretnék abba belemenni, hogy amikor Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, hogy a jobboldalon újságírónak lenni »önmagában morális fölényt jelent«, akkor pontosan erre gondolt-e, de abban biztos vagyok, hogy ilyen eset egy normális, európai országban nem történhet meg következmények nélkül.

Képzeljék el, ha Önökkel történne hasonló a Fidesz egyik rendezvényén és egy ilyen fotóval aláznák meg Önöket női mivoltukban! Képzeljék el, ha édesanyjukkal vagy lányukkal történne ilyesmi, hogy egy »újságíró« a szeretteik fehérneműjén csámcsogna! Ez nem pártpolitika kérdése, ez alapvető emberség és a nők tiszteletének kérdése. Elsősorban én sem ellenzéki politikusként fordulok most Önökhöz, hanem nőként és anyaként. Én beleborzongok, ha arra kell gondolnom, hogy ilyen megtörténhet. Nem csak Nagy Blankával vagy velem, hanem akár a lányommal is, ha kritikus véleménye van a Fideszről és kormányzásáról.

Éppen ezért kezdeményeztem a DK törvénymódosításával, hogy a már létező és alkalmazott brit példa alapján legyen büntethető, ha valakinek a hozzájárulása nélkül, szexuális visszaélés vagy az illető megalázása céljából képet készítenek a ruha alatti fehérneműjéről. Azt szeretném, ha ez soha nem történhetne meg újra, sem Nagy Blankával, sem mással.

Azt kérem Önöktől, hogy győzzék meg a Fidesz-frakciót arról, hogy szavazzák meg a javaslatunkat. Mutassák meg, hogy a Pesti Srácok által elkövetett támadást sem nőként, sem politikusként nem tartják elfogadhatónak!

Budapest, 2019.04.16.

Tisztelettel,

Dobrev Klára

Összesen 147 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gyurcsanyiné hazudik. Látszik a képen, hogy nem abból a szintből készült a fotó. Aki nyilvános eseményen jelenik meg, számítson fotóra és aszerint viselkedjen.
DK=Dobrev Klára

Adhattak volna az oregecskedok tanácsot ennek a gyereknek .
Kikupálhattak volna, mielőtt bedobják a mélyvízbe, szerencsétlen még nem tud úszni.

Most érdekli őket haszonszerzés céljából. Aztán majd eldobják és a lány gyermek akkor fog megreccsenni.

Viszolygok már ettől a mocsadéktól. A férje után most ez a szarházi fog mindig szerepelni mindenhol? Ez a milliárdos tolvaj kara minket erkölcsről oktatni ezután, nap mint nap?

Nem értem a problémát. A fotó egy közönséges prolipicsát
olyannak láttat, mintha közönséges prolipicsa lenne.

A DK és a Gyurcsanyiné a hibás. Ők hozták ebbe az helyzetbe ez a szerencsétlent. Ott volt annyi nő és senki nem adott neki jóindulatú tanácsot? Mellesleg az egész DK gyűlés élőben figyelhette, az tetszett nekik.
Ha már magukévá tették ezt a gyereket, legalább nevelgessék, foglalkozzanak vele.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés