Európában növekszik, Magyarországon csökken az antiszemita cselekedetek száma

2019. április 14. 9:26
Az antiszemita gyűlölet-cselekmények száma hazánkban csökkent, míg Európa több területén növekedett 2018-ban a Tett és Védelem Alapítvány éves jelentése szerint.

Míg Magyarországon általánosan csökkennek, Európa több részén gyarapodnak az antiszemita indíttatású incidenseket és gyűlöletcselekményeket – derül ki a Tett és Védelem (TEV) Alapítvány kutatásából.

2018-ban összesen 32 antiszemita gyűlöletcselekményt regisztrált az alapítvány, amelyek közül 3 esetben történt támadás, 10 esetben rongálást, 19 esetben pedig gyűlöletbeszédet azonosítottak. Az előző évekhez képest ez csökkenést jelent.

A kutatásukat bemutató cikk kiemeli: „az antiszemita gyűlölet-cselekmények magyarországi csökkenése azért is figyelemreméltó, mert eközben az európai trend ennek az ellenkezője. Európa két legnagyobb zsidó közösségével rendelkező országában, Nagy-Britanniában és Franciaországban jelentősen növekedett tavaly az antiszemita gyűlölet-cselekmények száma az előző évi adatokhoz képest. Magyarországon nemcsak a tendenciát tekintve kedvezőbb a helyzet, hanem az arányokat tekintve is: míg Nagy-Britanniában 1 millió lakosra 25, Franciaországban pedig 8,1 antiszemita gyűlölet-cselekmény jut – Magyarországon ez a mutató mindössze 3,4.”

Összesen 38 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Igen, mert mi lennénk a fasiszták a mostanában terjedő kommunikáció szerint.

Sargentini asszony?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés