Frédi, a túsz

2019. április 1. 8:51

Dippold Pál
Magyar Hírlap
Lehet-e támogatnunk egy ilyen senkiházi paprikajancsit, mint Manfred Weber?

„A Fidesz példátlan eleganciával mondott le az Európai Néppártban neki járó jogairól.

Célja a – papíron legalábbis – konzervatív értékeket képviselő pártszövetség védelme volt. Inkább nem vacsorázgatnak az elnöki lakomákon, ha ez az ára annak, hogy a Néppárt egysége legalább az európai parlamenti választásokig megmaradjon. Orbán Viktor mindent megtett azért, hogy a legnagyobb európai parlamenti pártban csúcsjelölt Manfred Webert támogassa.

A nem túl határozott és nem is túl okos ember benyomását keltő Weber, akárhol is van a világban, mindig, mindenkinek igyekszik megfelelni. Budapestre is eljött, három feltételt lobogtatott, amelyek teljesítése a Néppártban tarthatja a Fideszt. Ezek minden jel szerint legfontosabbika a Soros-egyetem érinthetetlenségének deklarálása volt. Kérem, válaszolt Orbán az ultimátum mindhárom pontjára, a CEU itt van Budapesten.

A Brüsszel-ellenesnek minősített, sunyin antiszemitának beállított plakátokat egyébként is leszedtük volna.

Az emberek szabad áramlása szerintük azt jelenti, hogy az Európát fenyegető, egyre erősebb migrációs hullámok hozhatnak megoldást a háttérből manipulált jelenlegi európai politikai elitnek. Az a tény, hogy több százezer ismeretlen hátterű és szándékú ázsiai és afrikai fiatalember csörtet át az unió peremországain, nem számít. Az sem, hogy a migránsok között befújta ide a szél – ebbe azért a George Soros pénzelte, civilnek mondott szervezetek jócskán besegítettek – a terroristákat is.

Nem lóg ki a sorból Wéber Frédi sem. Azt nyilatkozta péntek este, hogy ha a Fidesz szavazataival tudna csak európai bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette, nem szeretne sem a jobboldaliak, sem a balosok szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani. Ne vizsgáljuk, hogy mit is akar jelenteni ez a közép. Leginkább a semmit. A sem ilyet, sem olyat. Az olyan senki embert, mint Weber.

Az újságíró költői kérdése mindezekkel kapcsolatban csak az lehet, hogy kell-e, lehet-e támogatnunk egy ilyen senkiházi paprikajancsit, mint Manfred Weber?”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 19 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés