Frédi, a túsz

2019. április 1. 8:51

Dippold Pál
Magyar Hírlap
Lehet-e támogatnunk egy ilyen senkiházi paprikajancsit, mint Manfred Weber?

„A Fidesz példátlan eleganciával mondott le az Európai Néppártban neki járó jogairól.

Célja a – papíron legalábbis – konzervatív értékeket képviselő pártszövetség védelme volt. Inkább nem vacsorázgatnak az elnöki lakomákon, ha ez az ára annak, hogy a Néppárt egysége legalább az európai parlamenti választásokig megmaradjon. Orbán Viktor mindent megtett azért, hogy a legnagyobb európai parlamenti pártban csúcsjelölt Manfred Webert támogassa.

A nem túl határozott és nem is túl okos ember benyomását keltő Weber, akárhol is van a világban, mindig, mindenkinek igyekszik megfelelni. Budapestre is eljött, három feltételt lobogtatott, amelyek teljesítése a Néppártban tarthatja a Fideszt. Ezek minden jel szerint legfontosabbika a Soros-egyetem érinthetetlenségének deklarálása volt. Kérem, válaszolt Orbán az ultimátum mindhárom pontjára, a CEU itt van Budapesten.

A Brüsszel-ellenesnek minősített, sunyin antiszemitának beállított plakátokat egyébként is leszedtük volna.

Az emberek szabad áramlása szerintük azt jelenti, hogy az Európát fenyegető, egyre erősebb migrációs hullámok hozhatnak megoldást a háttérből manipulált jelenlegi európai politikai elitnek. Az a tény, hogy több százezer ismeretlen hátterű és szándékú ázsiai és afrikai fiatalember csörtet át az unió peremországain, nem számít. Az sem, hogy a migránsok között befújta ide a szél – ebbe azért a George Soros pénzelte, civilnek mondott szervezetek jócskán besegítettek – a terroristákat is.

Nem lóg ki a sorból Wéber Frédi sem. Azt nyilatkozta péntek este, hogy ha a Fidesz szavazataival tudna csak európai bizottsági elnökké válni, akkor nem fogadná el a megbízatást. Hozzátette, nem szeretne sem a jobboldaliak, sem a balosok szavazatával nyerni, ő középről akarja Európa jövőjét alakítani. Ne vizsgáljuk, hogy mit is akar jelenteni ez a közép. Leginkább a semmit. A sem ilyet, sem olyat. Az olyan senki embert, mint Weber.

Az újságíró költői kérdése mindezekkel kapcsolatban csak az lehet, hogy kell-e, lehet-e támogatnunk egy ilyen senkiházi paprikajancsit, mint Manfred Weber?”

 

 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem is ertem. Miert nyerne a baloldaliak szavazataval Manfred Weber?
A baloldaliaknak nem Timermans a jeloltjuk? Vagy neki nem fullik a foga piszkosmunkak elvegzesere; inkabb maga ele tolja Manfred babut? Aki, ha kell, konyokig is kepes a fekaliaba turkalni?
Szegeny Europa; egyre csak lefele, lefele? Sohasem felfele mar?

Ja, es kit, kiket szeretne kozepkent eladni?
Az uj vorosoket, a zoldeket, liberalisokat?
Na, ne!

Hát mosmá' én is szeretném tudni, mi jön ki ebből az egészből. "Frédi" úgy tekereg, mint az angolna, követni se lehet.

Azt mondanám, hogy semmi jóra nem számítok, de majd csak vége lesz már ennek a degenerált EP választási kampánynak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés