A Fidesz szavazataival nem akar bizottsági elnök lenni Weber

2019. március 30. 11:15
„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns” – mondta Manfred Weber péntek este a német köztévén.

Péntek este a német közszolgálati televízió vendége volt Manfred Weber, a Néppárt csúcsjelöltje is. Arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha csak a Fidesz szavazataival nyerhetné el az Európai Bizottság elnöki pozícióját egyértelműen azt felelte, hogy akkor visszautasítaná ezt a lehetőséget. Mint mondta, ő a közepet akarja képviselni, nem örülne neki, ha jobbról választanák meg.

„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták” – emelte ki a politikus.

(zdf.de)

Összesen 191 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Ha Európa jövőjéről van szó, akkor világossá akarom tenni, hogy a közép a domináns. Nem a baloldali szélsőségek, a kommunisták, és nem a jobboldali szélsőségek, a nacionalisták”
Az Északi áramlat földgázvezeték, az melyikhez tartozik?
Bár belátható, egy Weper-i hegycsúcshoz viszonyítva, ennek nincs jelentősége.
Ő középről, rőzsével, esetleg tehéntrágyával fűti a lakását.

Azta! Ez ám a legény a gáton! Mi vagyunk a "jobboldali szélsőségesek"?
Téged ismer az Isten, Véreb. De vajon te magadra ismersz-e?

"Ismerem tetteidet, hogy se hideg, se meleg nem vagy. Bárcsak hideg volnál, vagy meleg! De mivel langyos vagy, se hideg, se meleg, kivetlek a számból." (Jel 3,15-16)

Erős a gyanúm: Wber nem annyira hülye, mint amilyennek látszik.

Most nyilatkozgat keményen, május elején meg Merkel mama lemond a kancellárságról, ő lesz a néppárti csúcsjelölt.

Manfredka meg kap valahol egy jó zsíros állást.

Orbán Viktor megfogja találni a módját, hogy ezt megköszönje neked úgy, hogy örök emlék maradjon....

"Összességében a matek sem amellett szól, hogya Fideszt kényszeredetten ugyan, de visszavennék a Néppártba"

A Fideszt nem kell visszavenni, mert nem zárták ki. Így az állításod hamis.

Ezen túl, a választási eredmények függvényében még az sem zárható ki, hogy a Fidesz bejelenti a kilépést és egy másik pártcsaládba lép be. Lehet, hogy ez a pártcsalád csak a választások után alakul meg.

Azután az sem zárható ki, hogy az EPP-t több párt el fogja hagyni, vagy a kisebb pártok nem szereznek mandátumot. Így előfordulhat továbbá az is, hogy nem az EPP lesz a legnagyobb pártszövetség és akkor nem ők adják az Bizottság elnökét. Ebben az esetben sem biztos, hogy Timmermans lesz az elnök.

Mindez azt mutatja, hogy korai még matekozni, mert bármi előfordulhat.

Számításaim szerint Weber nem lesz Bizottsági elnök - azt már eddig eljátszotta - és az EPP-nek lényegesen kevesebb mandátuma lesz, mint amivel jelenleg a közvélemény kutató számolnak.

"A liberalizmus egy jobb oldali ideológia, nem baloldali."

Mitől baloldali?

Ettől lenne jobboldali?

"A liberalizmus szó a latin liber (felszabadított, azaz nem rabszolga) szóból ered. Marcus Aurelius Elmélkedések c. munkájában a sztoikus filozófia etikájából kiindulva említi a jogegyenlőségre felépített államot, amelyet az egyenlő elbánás és a szólásszabadság elve alapján kormányoznak, és az uralmat, amely az alattvalók szabadságát mindenek fölé helyezi."

Szűk látókörű vagy és a megfogalmazásaid is pontatlanok. Ez nem kötözködés, hanem részemről ténymegállapítás.

Néked ajánlom.

"A nacionalizmus a nemzetek kialakulásának, a nemzetté válás folyamatának ideológiája."

"A hazafiság (patriotizmus) a haza (szülőföld) iránt érzett pozitív érzelmek összessége, a haza szeretete és hajlandóság a szolgálatára."

"Sovinizmus alatt általában a hazafiság fanatikus megnyilvánulását értik, a haza vagy nemzet elvakult imádatát, kritika nélküli csodálatát tükröző, annak felsőbbrendűségét hirdető nézeteket."

Annak tükrében, hogy ő kampányol Orbánnal, nem látom értelmét, hogy Juncker vagy bárki más tabu legyen.

Azt meg inkább ne is feszegessük, hogy a Vezér és a Párt politikája mennyire káros az országalkotó nép kárára.

A következő EP választási plakát szövege lehetne a következő: Csak téged szeretünk Weber! Csak téged akarunk! Csak azért is!

A közép a domináns? Akkor miheztartás végett:
„Ellenben a ti beszédetekben az igen legyen igen, a nem pedig nem, ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van.” Mt.5,37.

"Elég sokáig tartott amíg a németek a muszlimokkal együtt újra felépítették a porig bombázott országukat."
:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

"Orbán Viktor ügye, nevezzük aminek tetszik, azt jelzi hogy a Néppárt maga (nemcsak Wéber!) a liberálisok és a Zöldek között keresi a szövetségest. Salvini, Le Pen, de még a lengyelek sem jöhetnek szóba. Tehát Orbán jövendőbeli partnereivel nem köt a Néppárt szövetséget (nemcsak Wéber). Ez vált világossá Orbán becitálásakor a Néppárt ülésén."

Nem ezt jelzi! Hanem azt, hogy Weber és az EPP az elnöki és az pozícióért, a győzelemért eladta a lelkét az ellentábornak. A mostani EPP olyan messze van a Kohl korában lévő EPP-hez, mint Makó Jeruzsálemhez. Egy gittegylet, amely se nem népi, se nem keresztény. Az arcukról lerí a hazugság. Az EPP vezetése is jobban tenné ha a belső vezetés ügyeit tenné rendbe. Lenne mit csinál. Kezdve az elnöktől lefele. Jogsértések, öngyilkosságok és amit még akarok. Ezt az EPP-t nem lehet belülről megreformálni. Ezt csak a szavazók tudják majd megreformálni, úgy ahogy Magyarországon az MDF-el és az SZDSZ-el, továbbá a kisebb pártokkal tették.
Így továbbra is az a véleményem, hogy nagyon szűken látod a történéseket és néha a megfogalmazásoddal is problémák vannak.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés