El lehet felejteni az Európai Unióról szőtt meséket

2019. március 25. 21:15

Techet Péter
Azonnali.hu
A két jóbarát, Orbán Viktor és Manfred Weber (akik saját forgatókönyvük szerint a két ellenséget, Orbán Viktort és Manfred Webert alakították) nagyon jó munkát végzett.

Megvolt ugyebár a „Kizárják-e a Fideszt a Néppártból?” című operett premierje, és el kell ismerni: igazi közönségsiker. Mint egy jó operett: hat az érzelmekre, sokféle elvárást kiszolgál – talán csak a jóízlését nem, de az a tömegdemokráciában úgyis elhanyagolható.

Tehát megvan az eredmény: a Fideszt nem zárták ki, de… És akkor itt mindenki politikai nézete szerint tudja folytatni a mondatot, és a darab ezen többletértelme miatt kell elismernünk: a két jóbarát, Orbán Viktor és Manfred Weber (akik saját forgatókönyvük szerint a két ellenséget, Orbán Viktort és Manfred Webert alakították) nagyon jó munkát végzett, mert minden érdekelt fél és maga a nézőközönség is elégedett lehet.

Manfred Weber elégedett lehet, mert nem dobták ki a negyvenmilliós Spanyolországot képviselő Partido Popularral majdnem azonos erejű Fideszt a pártcsaládból. Azaz Weber talán számíthat továbbra is Orbán támogatására. De közben nem kell már a német sajtóban állandóan megválaszolnia a kérdést, hogy mi is lesz Orbánnal. Elvégre Orbán fel van függesztve!

Orbán Viktor is elégedett lehet, mert nem dobták ki, nem alázták meg, sőt, a teljesen szellemi fogyatékos szavazóinak, akik mindent elhisznek neki, még azt is beadhatta, hogy nem is történt semmi, ezt a csatát is megnyerték.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 92 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"...a teljesen szellemi fogyatékos szavazóinak..."

A ti szellemi fogyatékos olvasóitok tán még be is veszik ezt.

Egyébként vicces, ahogy a ballerek csalódnak az Európai Unijóban. Mert hogy az nem úgy működik, ahogyan azt az utópisztikus álmaikban elképzelik. Vicces, na, ahogyan a szellemi képességeik megnyilvánulnak a közéletben.

"Szellemi fogyatékos" szavazókkal demokrácia? És valóban Techet Péteré a bölcsek köve, hogy ő definiálja, ki szellemi fogyatékos?

Tök mindegy, h. Techet szerint milyenek a Fidesz szavazók.

Az ellenzék baja az, h. vezetői 3 cikluson keresztül a médiájuk által olyan képet tudtak a választóknak festeni, h. kormányra kerültek és a hatalom birtokában elpucolták a nemzeti vagyont, majdnem teljes egészében, annyira eredménytelenül ráadásul, h. az államadósság csak nőtt és csődközeli helyzetbe került az általuk vezetett ország 2010-re. Kedves vezetőjük által a köznek kifőzött és feltálalt egyéb csemegékről NEM beszélve.

Antallék alatt is meghatározó szerepük volt, nem beszélve az előző évtizedekről, mikor CSAK ők voltak. Eocén programm viz alatti szénre építve, kölcsönpénzből, pl..

Ennek a fényében mindazok a sajtó munkások, akik ezért a társaságért kiállnak, nem valószínű, h. jó helyen keresik a boldogulásukat. Némelyik egyenesen bolondot csinál magából, akárcsak az ellenzéki politikusok színe-java.

Ki is akkor a teljesen szellemi fogyatékos?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés