El lehet felejteni az Európai Unióról szőtt meséket

2019. március 25. 21:15

A két jóbarát, Orbán Viktor és Manfred Weber (akik saját forgatókönyvük szerint a két ellenséget, Orbán Viktort és Manfred Webert alakították) nagyon jó munkát végzett.

2019. március 25. 21:15
Techet Péter

Megvolt ugyebár a „Kizárják-e a Fideszt a Néppártból?” című operett premierje, és el kell ismerni: igazi közönségsiker. Mint egy jó operett: hat az érzelmekre, sokféle elvárást kiszolgál – talán csak a jóízlését nem, de az a tömegdemokráciában úgyis elhanyagolható.

Tehát megvan az eredmény: a Fideszt nem zárták ki, de… És akkor itt mindenki politikai nézete szerint tudja folytatni a mondatot, és a darab ezen többletértelme miatt kell elismernünk: a két jóbarát, Orbán Viktor és Manfred Weber (akik saját forgatókönyvük szerint a két ellenséget, Orbán Viktort és Manfred Webert alakították) nagyon jó munkát végzett, mert minden érdekelt fél és maga a nézőközönség is elégedett lehet.

Manfred Weber elégedett lehet, mert nem dobták ki a negyvenmilliós Spanyolországot képviselő Partido Popularral majdnem azonos erejű Fideszt a pártcsaládból. Azaz Weber talán számíthat továbbra is Orbán támogatására. De közben nem kell már a német sajtóban állandóan megválaszolnia a kérdést, hogy mi is lesz Orbánnal. Elvégre Orbán fel van függesztve!

Orbán Viktor is elégedett lehet, mert nem dobták ki, nem alázták meg, sőt, a teljesen szellemi fogyatékos szavazóinak, akik mindent elhisznek neki, még azt is beadhatta, hogy nem is történt semmi, ezt a csatát is megnyerték.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2019. március 27. 13:03
Tösé' BAMMEG SEGGHÜLYE VAGY!
néhai Ch.Pilot
2019. március 26. 16:50
Ez természetesen nem igaz.
Coccothraustes
2019. március 26. 13:20
Techet Péter egy tehetségtelen Soroscsicska.
orion
2019. március 26. 13:01
"Techetsz" egy szívességet, nyomorék-eszű libsi f@sz. :D Szenvedj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik