Furcsa meghátrálás: mégsem hívja meg Jordan Petersont a Cambridge-i Egyetem

2019. március 21. 17:12
A Cambridge-i Egyetem megadta magát a szélsőbalos mozgalomnak.

Az intézményt a 12 szabály az élethez és a Maps of Meaning szerzője még 2018 novemberében látogatta meg a 12 szabály az élethez bemutatóturnéjának keretében. Az egyetemen találkozott és előadott Roger Scrutonnal angol konzervatív filozófussal is (a videó erről készült).

Jordan Peterson, a Torontói Egyetem professzora, klinikai pszichológus hétfőn jelentette be a YouTube-csatornáján, hogy Cambridge két hónapos ösztöndíjat adott neki a Faculty of Divinityre. Szerdán azonban az egyetem, miután megerősítette mindezt, vissza is vonta. 

Peterson megjegyzi: az egyetem úgy tesz, mintha ő akart volna mindenképpen Cambridge-be menni, holott az egyetem képviselőivel való beszélgetések folyamán alakult ki az a közös elképzelés, hogy pályáznia kellene, a kérelem már csak formalitás volt. Peterson kijelenti: tudja, kik hívták meg Cambridge-be, de nem tudja, kik vonták vissza a meghívást. Ez pedig „éppen az a típusú titkolózás, amit a rejtett, konspirációs, autoritárius és gyáva bürokratáktól vártunk”.

Ráadásul hivatalos értesítőt ő maga nem kapott minderről, viszont az ő meghívását elutasító diákszervezet, a Cambridge University Students' Union (CUSU) „megkönnyebbülésnek” nevezte meghívása visszavonását – nem mellékes, hogy a CUSU három perccel hamarabb kiposztolta mindezt a Twitterére, mint a szak maga. Az sem mellékes, hogy a meghívásból nem csináltak közügyet, nem posztolták ki, a visszavonást viszont igen.

A CUSU közleménye szerint Peterson meghívása és nézetei nem tükrözik a diákság nézeteit, szerintük a kanadai professzor meginvitálása nem járult volna hozzá az egyetem életéhez semmivel,  sőt még ellentétes is volt az egyetem alapelveivel. A közlemény legfurcsább mondata szerint „politikai aktus az egyetemet összefüggésbe hozni egy akademikus munkájával, amin keresztül olyan figurákat legitimál, mint Peterson”. („It is a political act to associate the University with an academic’s work through offers which legitimise figures such as Peterson.”) A CUSU később hozzátette mindehhez, hogy szerintük Peterson nézetei diszkriminatívak a kisebbségi csoportokkal szemben. 

Peterson szerint ez a mondat értelmetlen. Rádásul „most a Dinivity-szak úgy döntött, hogy a szolidaritás a diverzitás-inkluzivitás-egyenlőség-tömeggel előrébb való, mint egy ilyen meghívás”. Még azt sem lehet tudni, hogy milyen alapon hozták meg a döntést.

Jordan Peterson szerint az egyetem transzcendens dolgokkal foglalkozó szakja elárulta saját magát, saját küldetését, és szerinte egyáltalán nem érdekli a szakot annak a kereszténységnek a hanyatlása, amit állítólag képvisel. „Feltételezem, hogy propagandától összezavart lelkük a hitet pusztán az elnyomó nyugati patriarchátus megnyilvánulásának tartja”, minden elméleti elköteleződés ellenére. 

Peterson azt is kifejti, hogy egyébként rengeteg dolga van, így neki nem nagy érvágás a meghívás visszavonása, két könyve pedig hihetetlen népszerű, akárcsak YouTube-előadásai. 

Petersont akkor ismerte meg a világ, amikor nem volt hajlandó követni a kanadai parlament által elfogadott törvényjavaslat (Bill C-16) beszéddel kapcsolatos diktátumait, és néhány diák idétlen, nyakatekert önmeghatározásait használni nemi identitásukkal kapcsolatban. Ezt követően egyesek a szólásszabadság hőseként ünnepelték, mások diáktüntetéseket szerveztek ellene. A professzor akkor került ismét össztűz alá, amikor nyilvánosan védelmébe vette James Damore állításait, akit munkahelye, a Google azért rúgott ki, mert a nemek közötti különbségeket tudományos konszenzusnak nevezte.

Jól mutatja a nyugati egyetemek helyzetét, hogy az amúgy mérsékelt liberális nézeteket valló professzort a szélsőbaloldal „ellentmondásos”-nak kiáltotta ki, miközben semmi extra nincs a nézeteiben, s hogy megpróbálják kitolni őt a szélsőjobbra. 

 

Összesen 42 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A híres egyetem ilyen gyáván kapitulál egy ilyen tróger kis marxista patkányok által alapított gittegyletek előtt? Szégyen.

"CUSU", úgy hangzik, mintha valami transzvesztita ribanc lenne.

Döbbenetes.
A Nyugat alkonya.

A Cambridge vagy a Harvard ne foglalkozna valós tudományokkal? Nem, ez neomarxista vírus szinte minden elit egyetemet megfertőzött már a nyugati érdekszférában. Hozzánk ugye a CEU hozta be, és most már úgy tűnik, hogy az Eltén is értő fülekre talál.

A végén attól tartok, hogy nálunk is a genderklotyó, meg hogy transzneműek házasodhassanak kecskékkel, mert ha nem, az a ciszheteró elnyomás miatt van c közéleti témázás fog gyökeret verni.

Nyugaton már az oktatásba is berágták magukat ezek a rohadt férgek, azért járkálhatnak drag-queenek óvodákba, érzékenyíteni:

https://bit.ly/2Hy9QYc

Az semmi ahhoz képest, hogy Cambridge-ben a professzorok gyáva szarok. Hulladék minőségű emberek. Lehet, hogy marha intelligensek, de morálisan a ganajtúrók szintjén állnak.

Ha egyetemi oktatók tehetetlenek, akkor az átlagember mit szóljon?

Mit tudsz tenni, ha a gyereked "genderfluidsággal" traktálják az iskolában?

Nincs inkább.

Ragaszkodjunk örökségként kapott, saját értékeinkhez.

A süllyedő hajón, a zuhanó repülőgépen, nehéz élethelyzetekben kevesebb az ateista.

Szep idoket elunk, ha az eloadonak kell tukroznie a diaksag nezeteit - nincs messze az ido, amikor a diakok fogjak oktatni a tanaraikat, fokent a nem haladokat!
Szebb Uj vilagot!

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2019. március 23. 11:50

A Szebb Új Világ, az ez:
"Peterson kijelenti: tudja, kik hívták meg Cambridge-be, de nem tudja, kik vonták vissza a meghívást."
Szebb Új Világ=Nyílt Társadalom/Soros, 3 méteres kőfallal

Hívja meg a CEU, bizonyítsa be a tudományos szabadság melletti elkötelezettségét.
:-)

Megugrana a szimpátia-indexe Magyarországon.

Ja, pardon: az antifa-anticionista-antifüstszűrős diákság és az EU-s érdekképviselete biztosan utcára vonulna ellene. Esetleg nem dőlne az olajmilliós tandíj az arab, indonéz és tamil apukák szivarzsebéből.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés