De mi van most Rui Tavaressel?

2019. március 21. 14:19
A 2013-ban Magyarországgal kapcsolatos jelentést kiadó, most újra a Fidesszel foglalkozó egykori EP-képviselő egy 0,7 százalékos támogatottságú ökobaloldali pártot vezet ma Portugáliában.

Az 1972-es születésű, történész végzettségű portugál baloldali politikus, Rui Tavares 2009-ben lett az Európai Parlament képviselője a Baloldali Blokk színeiben. 2011-ben a függetlenek közé ült át. 2013 nyarán kezdte meg a nevéhez köthető európai parlamenti jelentés megszövegezését Magyarországról, a magyar jogállamiságról.

Tavares 2014-ben új pártot alapított LIVRE néven, ami ökoszocialista elveket kíván követni, eszméi közé az ökológiát, az univerzalizmust, a szabadságot, egyenlőséget, szolidaritást, szocializmust és az európaizmust sorolta. A LIVRE a 2014-es EP-választáson a szavazatok 2,2 százalékát érte el Portugáliában, egy évvel később a portugál parlamenti választáson pedig mindössze 39 ezer szavazattal 0,7 százalékot ért el. Jelenleg egy megválasztott politikusa sincs a pártnak.

Rui Tavares most a Fidesz és EPP közötti vita kapcsán hallatta hangját: szégyenteljes húzásnak nevezte a néppárti kongresszuson történt eseményeket. Úgy véli, a vizsgálatnak csak akkor lesz eredménye, amikor Weber már „tudja, hogy szüksége lesz-e Orbán szavazataira ahhoz, hogy az Európai Bizottság elnöke lehessen.” „És még ő beszél értékekről?" – zárta gondolatait a politikai életből kiszorult portugál politikus.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akit Soros fingja homlokon talál, pillanatban Magyarország-szakértő lesz.
Soros-Fing Tavares, Soros-Fingos Sargentini.
Mera Soros fingja, jó szándékú, emberbarát szagú...

Abban azért igaza van, hogy Webernek semmi joga nincs értékekről beszélni.

Már marják egymást?

De látjuk, hogy megélnek belőle- nem is rosszul .

A marionett-figurák sorsára jutott: mihelyt elengedték a kezek, összerogyott a bábú...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés