Gulyás: Felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

2019. március 20. 13:14

Gulyás Gergely szerdán bejelentette: a Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor.

2019. március 20. 13:14

A Fidesz akkor tud az Európai Néppártban maradni, ha szerdán nem csupán a párt kizárására, de tagságának felfüggesztésére sem kerül sor – mondta az MTI-nek a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a párt alelnöke. Gulyás Gergely hozzátette: a Fidesz a felfüggesztést nem tudja tudomásul venni, ilyen döntés esetén azonnal elhagyja a Néppártot. 

Hozzátette: ha a kizárás alaposságának vizsgálatára létrejön egy „három bölcsből" álló bizottság, a Fidesz önkéntes döntéssel azt vállalja, hogy a testület munkájának lezárultáig nem vesz részt a Néppárt testületeinek munkájában.

A Fidesz és az ország méltóságáról is szó van"  – fogalmazott a miniszter, aki Brüsszelből nyilatkozott az MTI-nek. 

Hozzáfűzte: „olyan kompromisszumot nem tudunk kötni, amely korlátoz bennünket a szabadságunkban és abban a politikában, amellyel elutasítjuk a bevándorlást".  Közölte azt is: a Fidesz a keresztény Európa megvédését is a legfontosabb politikai célok között tartja számon.

Az elmúlt hetekben a Fidesz mindent megtett a kompromisszum érdekében, a Néppárt csúcsjelöltje, Manfred Weber által szabott feltételeket teljesítette – jelentette ki a politikus. 

Gulyás Gergely emlékeztetett: a kizárást a pártcsaládból a Néppárt tizenhárom bevándorláspárti tagpártja kezdeményezte, amelyeknek együttesen 34 mandátuma van a 217 fős frakcióban. 

A szabályok értelmében azonban a kérdést megtárgyalja a pártcsalád választmánya – tette hozzá.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

Összesen 309 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brabant89
2019. március 22. 09:34
De Orbán elérte, hogy formailag nem a Néppárt ketdeményezte a felfüggesztést, hanem a Néppárt és a Fidesz. Erre hivatkozva beszél győzelemről a seggnyaló, hazug fideszmédia.
Vadakat terelő juhász
2019. március 21. 09:03
Felfüggesztés estetén azonnal kilép a Fidesz a néppártból Ja nem.:D
Márkus István
2019. március 20. 20:26
És ha önként függesszük fel magunkat ,akkor meg bent maradunk?? Nevetséges!
Vadgesztenye
2019. március 20. 20:16
Ezért felesleges volt ennyi konfliktust felvállalni. Leszavazok basszák meg a Mi Hazánkra májusban. Protest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik