Weber: Nem mutat kompromisszumkészséget a Fidesz

2019. március 6. 12:04
Az EPP csúcsjelöltje a PAP lengyel hírügynökség oldalán megjelent cikkében úgy fogalmazott: a következő napok az utolsó esélyt jelentik a magyar kormánypárt számára, hogy megmutassa, kész az Európai Néppárt része lenni.

Manfred Weber abból az alkalomból nyilatkozott, hogy az EPP vezetése csütörtökön és pénteken Varsóban tartja egyik kihelyezett ülését, az EP-választásokat megelőző kampány keretében. Weber az EPP számára megterhelőnek nevezte a Fidesz által „az utóbbi időben tett lépéseket", többek között abszurdnak minősítve a CEU helyzetét. Jelezte: március 20-áig a frakció törekedni fog a problémák megoldására. „Minden Budapest, illetve a Fidesz magatartásán múlik” – húzta alá. „Nekik kell jelezniük, hogy maradni szándékoznak az EPP-ben” – fűzte hozzá.

Felidézte: az EPP alapítói "mindig az együttműködés és a kompromisszum mellett álltak ki". Ehhez viszont kétoldalú készség szükséges – jegyezte meg. „Meg kell mondanom, hogy most sem a Fidesz, sem Orbán Viktor részéről nem látok kompromisszumkészséget" – fogalmazott Weber. Szerinte a következő napok utolsó esélyt jelentenek a Fidesznek, hogy „megmutassa arra való hajlandóságát, hogy azon család része legyen, amelyben kompromisszumokat kötnek". „Március 20-áig az összes megoldás az asztalon van” – tette hozzá.

Arra a kérdésre válaszolva, hogy az EP-választások után feltehetőleg a mainál kevesebb mandátummal rendelkező EPP nyit-e új pártok, például a Lengyelországban kormányzó Jog és Igazságosság (PiS) felé, Manfred Weber leszögezte: a frakció lengyelországi partnere az ellenzéki Polgári Platform (PO) és a Lengyel Parasztpárt. Örömét fejezte ki, hogy öt lengyel ellenzéki párt – köztük a PO – Európai Koalíció (EK) nevű szövetségként indul az EP-választáson.

"Ez világos döntés elé állít (mindenkit), hogy az ország hosszú távon a »polexit« (az EU-ból való lengyel kilépés) irányában haladjon vagy sem" –jelentette ki. Úgy látja: az ellenzéki szövetség az Európa-párti Lengyelország mellett áll ki. Arra a kérdésre reagálva, hogy Lengyelország a kilépés felé tart-e, Weber nyugtalanítónak nevezte "a Brüsszel-ellenes, az EU-n belüli együttműködés ellen irányuló légkört". Úgy látta: erősíteni kell az uniós intézményeket, védeni kell az elért eredményeket. „Ezt megteszi a mi partnerünk, a PO" – jegyezte meg Weber.

(MTI)

Összesen 132 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Weber úr olyan bennmaradási feltételeket emlegetett korábban, melyek teljesíthetetlenek, és nem kompromisszumosak, holott erről szónokol állandóan.

Orbán célja nem a kirúgás, hanem egy migráció-ellenes EU parlament létrehozása. A kampány ilyen kiélezése jó figyelemfelkeltő az európai polgárok számára, hogy még világosabban értsék Orbánt, s a májusi választás tétjét.

Eleve hogy tudná a Fidesz garantálni, hogy nem megy el a Soros egyetem? Ha elmegy, elmegy. De valamiért csak marad.

Az elvileg politikai riválisok kottájából játszik a Néppárt. Lesz magyarázat miért a vörösöknek lesz többségük.

Ebben a helyzetben csak Luthert idézheti:
'Itt állok, másként nem tehetek.'

Weber felolvasó. Cselédtempó.

Veszíteni az EPP fog. Mandátumokat. Majd a szocialisták, liberálisok kisegítik. Még az sem zárható ki, hogy velük egyesülnek. Weber meg Martin Schulz helyére lép.

„Hiába hivatkozik sokszor Helmut Kohl örökségére,
Orbán Viktor nem képviseli Helmut Kohl örökségét. Helmut Kohlnak nem a félelemkeltés volt a politikai stílusa.” – írja a 24.hu cikkírója. https://24.hu/belfold/2019/03/..

Először is téved abban, hogy itt félelemkeltés lenne. Csupán reális, racionális előre történő gondolkodásról van szó, ahogy ezt Helmut Kohlm tette az Aggodalom Európáért című könyvében.
Másodszor, Helmut Kohl szerin „A menekültválság megoldását nem Európában kell keresni – írta Helmut Kohl volt német kancellár Aggodalom Európáért című könyvének magyar nyelvű előszavában, amelynek rövidített változatát a Der Tagesspiegel című német napilap közölte vasárnapi számában. Helmut Kohl 2014-ben kiadott, Aggodalom Európáért című könyvének magyar nyelvű változata jövő csütörtökön jelenik meg a 23. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon. Az előszóban a 86 éves politikus bírálta az európai határok megnyitását a menekültek előtt.
„A megoldásokat magukban az érintett térségekben kell megtalálni, nem pedig Európában. Európa nem válhat a világban szükséget szenvedő több milliónyi ember új hazájává” – szögezte le.”
https://migracio.mandiner.hu/c..

Ez pedig ugyanazt tartalmazza, mint amit Orbán Viktor megfogalmaz.

Az EPP vezetése útközben eltévedt és most kóvályog, mint gólyaf.... Hosszú.

Nem sok jó néz ki az eu-nak, akármelyik lesz a bizottsági elnök.
Gyenge a felhozatal. Nagyon gyenge.

Na, ez a tökéletes hasonlat!

Weber jobban tenné ha a következőkkel foglalkozna a FIDESZ és Orbán Viktor helyett

"Magyarok Németországban – 12 órás takarításért fél minimálbér

12 óra munka, 4 órás bér

A becsapottak nem ismerik a jogaikat

Óránként 9 euró az ágazati minimálbér a német vendéglátóiparban. Napi 8 órás munkaért legalább havi bruttó 1400 euró járna. Ennél mindenki többet, 12 órát dolgozik és kevesebbet, 800-1000 eurót kap.

Nincs túlórapénz, ünnepnapi pótlék, fizetett szabadság, még táppénz se. Dolgozik az is aki beteg, az is, aki terhes, szinte a szülésig. Ráadásul állapotát titkolnia kell. A munkaadók többsége rögtön felmond a várandósoknak.

A szakszervezet szerint a szállodák nyolcvan százalékban jogszabályt, leginkább a minimálbér előírást sértenek.

Gyakori, hogy a munkaidő és a bér csak a szerződésben létezik. A valóságban a kitakarított szobák száma alapján fizetik a szobaasszonyokat. Ha az átlagosan elvárt 25 szobával és szobánkként fél órával számolunk, ami egyébként igen feszített tempót követel, ki is jön a napi 12 óra. A szobánként fizetett szokásos 2 eurót (!) havi húsz munkanappal felszorozva megkapjuk a tényleges átlagos jövedelmet, a havi ezer eurót. Ez a minimálbérnek kevesebb, mint a felét, 4 eurós órabért jelent!

Sok munkáltató még így is túl drágának és macerásnak tartja a hivatalos alkalmazást. Nem ritka a feketefoglalkoztatás és kicsalt ingyenmunka se.

Előfordul, hogy 3-4 nap ingyenes próbamunkát követelnek, de akkor sem alkalmazzák a jelentkezőt, ha minden rendben volt. Nem kell a lebukástól tartani. A becsapottak nem ismerik a jogaikat, félnek feljelentést tenni, ellenőrzés pedig alig van.

A munkavállalók bére nem sokban függ a szálloda kategóriájától. A kizsákmányolás az olcsó garnészállótól a luxushotelig mindenhol része a rendszernek. A legnagyobb munkateher és a legrosszabb körülmények a láncok sok száz szobás egységeiben vannak.
Tettes és áldozat

Alapos takarításra nincs idő. A látszat a fontos: A porszívót jó erősen lenyomni, hogy nyomot hagyjon a szőnyegen, a törülközőket, ha szükséges, ha nem, kicserélni – „optikai takarítás”. Az alapvető higiéniai előírásokra is sérülnek. Kárvallott a mit sem sejtő vendég.

Sokszor egyben tettes is. Különösen a magasabb kategóriájú szállodákban gyakori, hogy elképesztő disznóólat, gusztustalan állapotokat hagynak maguk után. Levegőnek nézik, lekezelően beszélnek a szobaasszonnyal. Nem ritka a szexuális zaklatása sem."
http://azuzlet.hu/magyarok-nem..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés