Gasztrosiker: idén is magyar a világ legjobb chiliszósza

2019. február 25. 15:34
A nagymarosi chilimester szószai két díjat nyertek az idei Louisianai The World HotSauce Awardson.

A vasarnap.hu készített interjút Nagy Gáborral, aki másodszor vett részt a világversenyen. Mint elmondta, a tavalyi mézes whikey-s BBQ szósz aranya, illetve a klasszikus extraerős Hot pepper chiliszósz ezüstje után idén egy sörös mangós habanero chiliszósz, az Ale mango habanero kapott aranyat, ezt – az elmondása szerint friss gyümölcsös, a komlótól kissé fanyar és visszafogottan csípős szószt – a Zip’s Brewhouse sörkészítő céggel együttműködve hozta létre.

Mint azt többek között kifejti az interjúban, a szószok általában egy koncepció alapján születnek meg, saját ízlése szerint, amin ha szükséges, akár évek során is finomít, tökéletesít. Ez annyira jól megy neki, hogy az utóbbi három évben nem volt olyan verseny, ahonnan ne hozott volna hozza arany- vagy ezüstérmet.

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nagy király a fickó, egyszer vettem tőle szószt, mondjuk egy félévig bírta, nem tudtam megenni, mert brutálisan erős volt, de azóta is keresem az újabb adagot.

Ezt én is tanúsíthatom. Piszok erős és finom a Gabko csiliszósz. A Hot Pepper Sauce kaptam és még eltart egy darabig.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés