Tömegesen térnek haza a szíriaiak

2019. február 19. 14:34

Lassan újraindul az élet a polgárháború sújtotta Szíriában. Videó.

2019. február 19. 14:34

A Szíria és Jordánia közötti határon hosszú sorok kígyóznak, gépkocsik, buszok és teherautók várnak arra, hogy a három év után újra megnyitott szakaszon belépjenek a korábban polgárháború sújtotta Szíriába. A legtöbbjük helyi kereskedő, aki zöldségeket és élelmiszereket szállít, de már bahreini turistákat is látni – derül ki a BBC videójából.

Az általános biztonságérzet helyreállt, a korábbi lakosok lassan visszatérnek otthonaikba, bár a Jordánia felé történő kimenő forgalmat még mindig nagyon szigorúan ellenőrzik. „Vissza akarunk térni az országunkba, a házunkba. Semmi sem jobb a saját országunknál” – mondta egy szíriai asszony a BBC-nek.

Mióta a kormányerők iráni és orosz támogatással visszafoglalták az ország nagy részét, menekültek ezrei térnek haza feladva menekültstátuszukat Jordániában.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bitrex®
2019. február 19. 17:58
Már 2017-ben is nyugi volt Szíria területének 95%-án. https://www.unusualtraveler.com/aleppo/
békalepcse
2019. február 19. 17:45
Hazatérnek, mert tudjak az Őket nyomorító isis harcosok Európába mentek/jöttek...
Vaják
2019. február 19. 16:01
"Semmi sem jobb, mint a saját országod." :)
Kanóc
2019. február 19. 15:50
Angélának ez nem fog tetszeni. legalábbis semmi jele annak, hogy Németország komoly pénzekkel finanszírozna egy 'hazatelepülési programot'. Ellenben még mindig nincs felső határ....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik