Francia felmérés: Magyarország a szólásszabadság éllovasai közt

2018. december 21. 17:31
Az Egyesült Államok, Dánia és Nagy-Britannia után jön hazánk a francia Libertex libertárius kutatóintézet felmérése szerint a szólásszabadság szempontjából legszabadabb országok listájában. Franciaország az oroszokkal együtt sereghajtó, a németek rá se fértek a térképre.

Magyarország a negyedik legszabadabb ország szólásszabadság tekintetében a francia Libertex intézet felmérése szerint. Az első az Egyesült Államok, a ,második Dánia, a harmadik az Egyesült Királyság, s utána jön „a pécé nyugat feketebáránya, Magyarország – ahogy az American Conservative fogalmaz.

Magyarország után Olaszország jön, az utolsók közt szerepel Oroszország és Franciaország – Németországot nem vizsgálták a kutatásban, de az amerikai lap szerzője szerint a Libertex ktitériumai alapján valószínűleg az utolsók közt végzett volna.

A kutatás a főáramtól eltérő politikai nézetekre való nyitottságot vizsgálta, többek közt a gyűlölettörvények relatív hiányát, a politikamentes jogszolgáltatást, azt, hogy a kormányok megkérik-e a Google-t és a Facebookot az „elfogadhatatlan” politikai vélemények cenzúrázására, a hírügynökségek számát, és a nyílt vita lehetőségét.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A liberalizmusnak van két iránya, a libertarianizmus, és az egalitarianizmus.
Előbbi inkább a klasszikus liberális értékek híve, a szabadság számára a prioritás, utóbbinál az egyenlőség.
Ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy jelenleg a liberalizmusnak melyik "iskolája" került fölénybe (a másik kárára), és végez ámokfutást a Nyugati világban.
Igen, a megszállott egalitáriánusok.

" Németországot nem vizsgálták a kutatásban, de az amerikai lap szerzője szerint a Libertex ktitériumai alapján valószínűleg az utolsók közt végzett volna."

De miért nem? Az lett volna csak igazán érdekes.

Áhh, az macerás. Egyszerűbb lesz lenácizni őket.

Egyébként viccet félretéve szerintem plurálisabb a magyar sajtó, mint eddig valaha (és ezt halál komolyan mondom:D), gyakorlatilag világnézetileg teljesen le van fedve, és mindenki a maga ízlésének és nézeteinek megfelelő orgánumok közül válogathat.

Annál inkább, sőt: P L Á N E !!!

Hát... nem úgy tűnik. :)

Nem létezik Libertex intézet. Ami létezik, az a Polémia. Ami egy szélsőjobboldali-identitárius műhely, a Front National korábbi vezető figurái és barátaik alapították. A tanulmány érdekes módszertannal készült, a célja az volt, hogy saját hazájukat lehúzzák.

A Freedom House sajtószabadság-rangsorán Magyarország jelenleg a 84-ik, messze Franciaország, Olaszország vagy Németország mögött

LOL
Te már csak tudod. A kalap még megvan?

(zárójelben : ez a lerontó komponens - a FreedomHouse - egy explicit soros-finanszirozott szervezet...)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés