Párbeszéd: Az Orbán-kormány nyomorba dönti milliók életét

2018. december 9. 17:07
Tiltakozik a Párbeszéd a kormány szerinte hajléktalanokat sújtó intézkedései ellen. Szabó Tímea úgy látja, hogy az Orbán-kormány nyomorba dönti emberek millióinak életét, és folyamatosan bontja le a jogállamot.

A Párbeszéd továbbra is tiltakozik az Orbán-kormány hajléktalanokat sújtó intézkedése ellen –  mondta a párt társelnöke a Párbeszéd ételosztási akcióját beharangozó vasárnapi sajtótájékoztatón.

Szabó Tímea emlékeztetett arra, hogy hétfőn tartják világszerte az emberi jogok világnapját, szerinte azonban Magyarországon nincs ok az ünneplésre.

Az ellenzéki politikus az elmúlt hetek legelkeserítőbb intézkedésének nevezte a hajléktalanokat sújtó rendeletet. Kijelentette, hogy Párbeszéd már az ötödik éve az állam helyett nyújt segítséget a fedél nélkülieknek. Minden évben az emberi jogok világnapjától kezdve tavaszig hetente egyszer minden hétvégén a párt aktivistái több száz adag meleg ételt osztanak ki a rászorulók között.

Szerinte az Orbán-kormány az elmúlt kilenc évben folyamatosan bontja le a jogállamot és dönti nyomorba a magyar emberek millióinak életét. Úgy látja, hogy egyre nehezebb Magyarországon a megélhetés, a kormány pedig nem segít a lecsúszottakon, inkább olyan jogszabályokat érvényesít, amellyel segítség helyett börtönbe zárják a hajléktalanokat. 

Hangsúlyozta: a kormány az elmúlt években meghozott intézkedéseivel – köztük az egykulcsos adó bevezetésével – a vagyonosokat részesítette előnyben. Kiemelte, hogy a mostani intézkedései során pedig a munkavállalók kerültek sorra. Elvették a cafeteriát, csökkentik az éves szabadság számát, és be akarják vezetni a 400 órás túlóra éves keretet is, amellyel heti plusz egy nap ingyen munkára kényszerítik a magyar munkavállalókat - mondta. 

„A Párbeszéd a legmesszebb menőkig tiltakozik ez ellen a bánásmód ellen, és nem hagyja, hogy egyre többen éljenek szegénységben és olyan kilátástalan helyzetben, amelyben az államra nem számíthatnak” – tette hozzá.

(MTI)

 

Összesen 120 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amikor a Párbeszéd beszél, egy pár ember nevében beszél...

Jól elbújhatott a több millió nyomorgó, mert én csak az üzletekben tolongó tömeget látom.
(Van szemüvegem, talán nem jó?)

"Szabó Tímea úgy látja"
Erre betűt pazarolni...

És csak tetézik...

Indulhat az éhségmenet!

(És persze nem értik, miért áll a Parbeszéd 0,5%-on, a Fidesz meg 50%-on. :D)

"Szerinte az Orbán-kormány az elmúlt kilenc évben folyamatosan bontja le a jogállamot és dönti nyomorba a magyar emberek millióinak életét."

Gyönyörű! Két pára tapad az mszp-re és hülyeségeket beszél.

"Párbeszéd: Az Orbán-kormány nyomorba dönti milliók életét"

Az a szerencséje Magyarországnak, hogy soha nem fogja megtudni, hogy a párosbeszéd milyen gigantikus magasságokba tudná emelni! Szerencsétlenek gyülekezete.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés