Győzött Arizonában a demokrata jelölt, az első nyíltan biszexuális szenátor lesz

2018. november 13. 8:16
1988 óta most először választottak Arizonában demokrata párti szenátort.

Arizonában a demokrata párti Kyrsten Sinema szenátorjelölt győzött, vetélytársa, a republikánus Martha McSally kedden éjjel elismerte vereségét és gratulált az újdonsült szenátornak.

Az eredmény – amely még mindig nem végleges, mert még tart a voksok összeszámolása – hat nappal a választások után született meg. Miután a postán beérkezett szavazatokat is megszámolták, a múlt kedden még győztesnek látszó republikánus jelölt előnye folyamatosan apadt, kedden este Kyrsten Sinema már 38 ezer vokssal többet tudhatott magáénak, mint Martha McSally.

A visszavonuló republikánus Jeff Flake körzetében indult Sinema győzelmével 1988 óta most először választottak Arizonában demokrata párti szenátort. Az amerikai közszolgálati rádió (NPR) fontosnak tartotta úgy közölni az eredményt, hogy Kyrsten Sinema Arizona első női szenátora, és ő lesz az Egyesült Államok történetének első nyíltan biszexuális szenátora.

A 42 éves Kyrsten Sinema az elmúlt hat évben a képviselőház tagja volt, és centrista politikusként tartják számon, aki a Demokrata Párt tagjaként is megszavazta a Donald Trump által támogatott törvényjavaslatok több mint a felét.

 A szenátusban a demokrata párti frakciónak a szavazatszámlálások jelenlegi adatai szerint 47 tagja lesz, míg a republikánusok 51 szenátorral számolhatnak biztosan. A végső arány a floridai voksok újraszámlálása és a Mississippi államban november 27-én tartandó pótválasztás után dől el.

Floridában közben még tart a voksok újraszámlálása. A bíróság hétfőn este elutasította Rick Scott volt kormányzó, republikánus szenátorjelölt keresetét, amelyben a politikus azt kérte, hogy a szavazatszámláláskor rendőrök is legyenek jelen a helyiségekben.

Jeb Bush, Florida volt republikánus kormányzója – George W. Bush volt elnök öccse – hétfőn este Broward megye vitatott választási igazgatója, Brenda Snipes elmozdítására szólított fel. „Nem kérdéses, hogy Broward megye választási biztosa, Brenda Snipes többszörös kudarcot vallott Florida törvényének betartásában, aláásva ezzel a floridaiak választási rendszerünkbe vetett bizalmát” – írta Twitter-bejegyzésében Bush, leszögezve, hogy Snipest a voksok újraszámlálásának befejezése után kell elmozdítani a hivatalából.

(MTI)

Összesen 122 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ha valaki 20 évesen biszexuális, azt mondom egye fene, fiatalság, kaland stb.
De 40 fölött már kurva gáz, és nem felnőtthöz méltó hozzáállás, hogy ez is, meg az is..hihihi, éppen amilyen lábbal kelek.
Nőjjünk már fel!

Liberális körökben az egyenlőség és az egyenlő esélyek már lejárt lemez, most már értéknek számít az eltérő identitás.

"Akkor ő most férfi vagy nő?:)"

Már a kérdés feltevése is lopakodó fasizmusról árulkodik!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés