A Soros-hálózat valóságáról írnak a Wall Street Journalban

2018. október 9. 12:57
Nem szélsőjobbos összeesküvéselmélet Donald Trump amerikai elnök azon megjegyzése, hogy a washingtoni tüntetéseket Soros György és mások fizették, hanem ez a valóság – írja egy magát liberális feministának nevező, muszlim bevándorló újságírónő a liberális mainstreamet képviselő Wall Street Journalban. „Amit összeszedtem, nyílt titok, de az újságírók többnyire kerülik, hogy írjanak róla” – írja Asra Q. Nomani.

„Órákkal az elnökválasztás után kezdtem el kutatni az »ellenállás« anyagi forrásai után 2016-ban. A kutatásaim eredményét közzé is tettem. A 2017. január 21-i Nők Menetén részt vevő szervezetek közül legalább az ötven legnagyobb kapott támogatást Soros György Nyílt Társadalom Alapítványától vagy egy hasonló szervezettől a »Soros-házon« belül, ahogy azt a filantróp birodalmon belül hívták egykoron. A Soros által támogatott partnerek száma azóta 80 körülire nőtt. A szombati, Kavanaugh-ellenes tüntetéseken részt vevő szervezetek közül legalább a legnagyobb 20 Soros által támogatott szervezet volt”írja a Wall Street Journalban Asra Q. Nomani.

Nomani egyébként

saját magát liberális feministának tartja.

„Liberális feminista vagyok, akinek az abortuszról és a melegházasságról vallott nézetei azonosak a Demokrata Pártéval”. Két éve a Washington Postban arról írt: ő muszlim bevándorló nőként lett Trump szavazója.

Az előző hetekben a Mandineren is nyomon követhették a Brett Kavanaugh főbíró megerősítésével kapcsolatos amerikai közéleti hisztériát. Az alkotmányértelmező hatáskörrel rendelkező Legfelsőbb Bíróságra Donald Trump nevezte ki nyáron egy távozó főbíró helyére Brett Kavanaugh-t, aki az elnök második jelölése volt. Mivel megerősítése esetén a Legfelsőbb Bíróságon 5-4-es arányban konzervatív többség alakult volna ki, ezért a demokraták mindent bevetettek, hogy megakadályozzák a jelölést, amit meg kell erősítenie a Szenátusnak. A sorban felhozott, Kavanaugh középiskolai és egyetemi éveire vonatkozó, bizonyíthatatlan zaklatási vádak ellenére a minimális republikánus többség beleállt a jelölésbe, és megerősítette Kavanugh-t, mint főbírót. A procedúrát Kavanaugh szeptemberi szenátusi meghallgatásától kezdve szombati megszavazásáig folyamatosan baloldali tüntetések kísérték. 

 

Asra Q. Nomani

Donald Trump több tweetben és nyilatkozatban „mérges balos csőcseléknek” nevezte a tüntetőket, illetve „professzionális tüntetőknek”, akik „drága transzparenseket” hordoznak, és akiket „Soros György és mások fizetnek”. Donald Trumpot rögtön szélsőjobbos összeesküvéselméletek felkarolásával és antiszemitizmussal gyanúsították meg. 

A jellemzően a liberális mainstreamet képviselő Wall Street Journal szerzője szerint azonban a fenti kutatásai alapján Trump megjegyzésében „van igazság”, hiszen „míg a legtöbb tüntetőt nem fizetik erőfeszítéseiért, a Capitoliumnál szombaton tartott demonstrációkat” – írja Nomani – „olyan csoportok szervezték, amelyeknek Soros György fontos pártfogója”.

Mint Nomani kifejti, a szombati tüntetéseken használt transzparensek

„ismerős demokrata érdekvédelmi csoportoktól származnak, akik milliókat kaptak Sorostól”.

Ilyen az American Civil Liberties Union (baloldali szakszervezeti szövetség), a Leadership Conference on Civil and Human Rights (civil szervezetek ernyőszervezete), az abortuszgyárairól híres, szélsőbalos Planned Parenthood, az abortusz lehetőségét szélesíteni kívánó NARAL Pro-Choice America, a haladó-baloldali politikai ügyeket zászlajára tűző Center for Popular Democracy,  a melegjogi Human Rights Campaign, a  MoveOn.org, ami egy Demokrata Párthoz kötődő lobbicsoport, amelyet Soros-pénzből alapítottak és mások. 

Nomani még néhány szombati akciót is leír, például hogy a Center for Popular Democracy  tüntetési szakemberei miként irányították a demonstrálókat.

Az interjúkérelmeket és a médiát a Megaphone Strategies, a volt Obama-tanácsadó Van Jones által alapított cég intézte. A Rethink Media nevű cég intézte augusztus óta a Kavanaugh-ellenes tüntetések  „közösségi média stratégiáját”. A Rethink Media maga is Soros-támogatott szervezet.

Nomani azt írja: „a szombati tüntetések és a törvényellenes akciók egy jól megtámogatott, összehangolt hálózat részei voltak, amely buszokat, szállodai szobákat és templomokat bérel az ilyen agitációihoz”. Hozzáteszi: korábban feliratkozott a MoveOn.orgot a vasárnap esti telefonhívásaira, amelyben mindig tájékoztatják szimpatizánsaikat az akcióikról, s még mindig kap figyelmeztetéseket a stratégiai összejöveteleikről. „Az utolsó a #stopKavanaugh volt.”

„Amit összeszedtem, nyílt titok, de az újságírók többnyire kerülik, hogy írjanak róla” – írja Nomani.

„Sokan (beleértve engem is) szimpatizálnak a Nyitott Társadalom által támogatott liberális célokkal. Egyesek kaptak támogatást is az alapítványtól. És sokakat félrevezet a konzervatív Soros-ellenes retorika, ami időnként elvadul. Soros György, akárcsak a Koch-fivérek, olyan ügyeket támogat, amelyek érdeklik. Nincs ebben semmi rossz, de a demokráciát jobban szolgáljuk akkor, ha a jobb- és a baloldalon is kutatjuk a támogatások eredetét” – írja a Wall Street Journalban Asra Q. Nomani.

Összesen 71 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

„Sokan (beleértve engem is) szimpatizálnak a Nyitott Társadalom által támogatott liberális célokkal."

Vagyis a Soros által létrehozott szervezetek civil szervezetnek álcázott politikai szervezetek.

Ezért kár volt megírnia Asra Q. Nomani.nak ezt a cikket, mert aki nem vak az eddigi is látta, tudta.

Majd kapsz ezért a liberális barátoktól hideget-meleget.

Soros olyan filantróp aki önmagát szereti.

G. Soros édesanyja: semmiféle bántásra nem szolgált rá.
Csakúgy, mint apja és tesója.
A rókalelkű: egy fekete bárány. Szó szerint.
Báránybőrbe bújt ördög.
Nagy kérdés: felmenői büszkék lennének-e rá.

Szaszit, Zazit, Royt és a mozgalmat nem említi a muszlim feminista.

Gulyàs Marcsi is hirtelen leàllt az anarchista cirkuszaival. Kis pénz - kis foci.

Csurka 3000 éve megírta...
Lejárt lemez.
Csak ugye ameddig lócitrom van, veréb is van.

Market watch, Sept 29, 2015. Bloomberg
"George Soros: The EU should provide 15,000 euros ($16,800) per asylum-seeker for each of the first two years to help cover housing, health-care and education costs."

Magyarul:
"Soros György: Az EU-nak menedékjog-kérőként 15,000 eurót kell biztosítani évente, két éven keresztül, hogy fedezze a lakhatás, a gyógykezelés és az oktatás költségeit."

30,000 euró = 9,6 millió forint

A mai Corriere della sera főcíme szerint Salvini is Soros ügynökeiről beszélt...

:)))

Válaszok:
ThunderDan | 2018. október 9. 21:30

Na, szóval enyhén röhejes, hogy hónapokon át röhögtek/hörögtek ballibjeink a "sorosozáson" - majd mára abszolút MAINSTREAM-mé vált a nyílt beszéd Soros és hálózata szerepéről.

Már megint a Patás...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés