Nebulók

Tanulni megy Amerikába Fekete-Győr András és Szél Bernadett

2018. szeptember 14. 12:18

Az amerikai kormánytól kaptak ösztöndíjat, az ott megszerzett tudást Magyarország javára akarják fordítani.

Fekete-Győr András, a Momentum elnöke és Szél Bernadett, az LMP nemrég leköszönt társelnöke is az amerikai kormány ösztöndíjával utazik az Egyesült Államokba ősszel – értesült az Index. 

Fekete-Győr szeptember 17-től október 5-ig lesz az Egyesült Államokban az amerikai külügyminisztérium által támogatott International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Az ösztöndíjat korábban Antall József és Horn Gyula is megkapta, de olyanok is részt vettek a programban, mint Tony Blair, Margaret Thatcher, Gerhard Schröder, Willy Brandt vagy Nicolas Sarkozy.

Londontól Kijevig és Berlintől Rómáig egy olyan fiatal európai csapat tagjaként utazom az Egyesült Államokba, mely nemzedéknek feladata lesz egy nagy, erős és összetartó Európa felépítése. Az Amerikai Egyesült Államok ma még az egyetlen szuperhatalom, amelynek jó megoldásait vizsgálni kell, a rosszakból tanulni kell. Az így megszerezhető tudást pedig haza kell hozni, hogy Magyarország és Európa javára fordítsuk” – nyilatkozta Fekete-Győr, aki a politikai trendekről, a felsőoktatásról, valamint a menekültek és bevándorlók kezeléséről fog előadásokat hallgatni.

Szél Bernadett október 7-26. között lesz Amerikában, ugyancsak az International Visitors Leadership program ösztöndíjasaként. Az LMP-s politikus a Women Leaders: Promoting Peace and Security (Női vezetők: A béke és biztonság előmozdítása) elnevezésű tanulmányi úton fog részt venni, amelyek célja a nők jelenlegi és történelmi szerepének vizsgálata a politikai átmenetekben, a konfliktuskezelés és a béketeremtés területén.

Azt remélem, a hazai politikusi munkámat is gazdagítani tudom az Egyesült Államokban szerzett tapasztalataimmal, ez kiemelt jelentőségű egy olyan időszakban, amikor a kormányzat minden nemi esélyegyenlőséghez kapcsolatos törekvést démonizál” – nyilatkozta Szél az Indexnek.

(MTI)

 

 

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/135619

Ajánljuk még a témában