Lehülyézni a Fidesz-szavazókat, az nem vezet sehova

2018. szeptember 10. 20:46

Karafiáth Orsolya
24.hu
Trump Amerikájában a demokrácia megléte nem kérdés, addig nálunk meginogtak a keretek.

„Régóta nem hagy nyugodni az a cikk, amit a Trump Amerikájában eluralkodó, kimondottam Trumphoz köthető szorongásos zavarról szól.

Mert hasonlót látok itthon is, csak még mélyebben, még megbetegítőbben hatót. Ráadásul, míg Trump Amerikájában a demokrácia megléte nem kérdés, addig nálunk meginogtak a keretek. Lettek az úgynevezett győztesek és lettek az egyértelmű vesztesek. És nem kétséges: a politikai klíma visszahat ránk. Ezt lelkileg is nehéz feldolgozni, de a tudat, hogy a hatalom minden szinten belenyúlhat az életünkbe, úgy, hogy egzisztenciálisan is szorongatni tud, még deprimálóbb hatással lehet.

Főleg, hogy nálunk az úgynevezett győztes oldal tesz is róla, hogy így legyen.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 48 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Teljesen normális jelenség, hogy a sorozatban harmadszor is fölényesen győztes Fidesz befolyása nő. Erre szavazott a nagy többség, ennek vannak politikai következményei. Az impotens ellenzék sopánkodik, és képtelen igazi alternatívát kínálni. Majd ha tud, akkor a politikai szerepe is erősebb lesz.

Karafiáthnak nem volt nehéz feldolgozni, mert abban az időben nagyon keményen ivott. Nemigen tudott magáról, nemhogy a politikáról.
8 éve nem iszik, nem verekszik,nem töri-zúz a kocsmában, legalábbis ezt állítja.

Nyaf-nyaf.

Karafiáth Orsolya és eszmetársai azt hiszik, hogy csak ők érzik "szarul magukat", csak ők szoronganak politikailag és egzisztenciálisan, csak őket "deprimálja", amikor tőlük eltérő világnézetű pártok vannak hatalmon. Nyilván Obama idején nem lehetséges szorongani, ez alapból kizárt, ahogy Horn, Medgyessy és Gyurcsány alatt sem, hiszen az demokrácia és köztársaság, ellentétben Trump, Antall és Orbán autokráciájával.

A rendszerváltozástól 2010-ig az ő hangjuk és véleményük uralta a médiát (ráadásul sokáig még párhuzamos fészbuknyilvánosság sem létezett), ők osztották a támogatásokat és ösztöndíjakat, s a más véleményűeknek inkább cseppent, mint csurrant belőle, de természetesen azok is boldogok voltak a demokráciától és csüggtek Orsolya asszony és megmondótársai szavain. Dehogy szorongtak, dehogy voltak deprimáltak, hisz nem nyafogták tele a világot, nem szaladgáltak pszichológusokhoz, nem kiabáltak lépten-nyomon diktatúrát, pedig 2006-ban meg is verették őket, ujjakat törettek, szemeket lövettek ki a nagy demokraták.

Tudja kedves Orsolya, húsz éven keresztül nem igazán kedveltük ám önöket, meglehetősen "deprimáltak" is voltunk, ám összeszorítottuk a fogunkat, boldogultunk, ahogy lehetett, s harcoltunk, kampányoltunk, hogy egyszer a mi értékrendünk kerüljön többségbe, s ne járjunk úgy többször, mint 2002 tavaszán.

Önök előtt is ott a feladat és a lehetőség, hajrá!

Olyan alacsony értelmi és érzelmi intelligenciával azonban, amely önökre jellemző, nehezen fog menni.

Nyolc éve nem képesek feldolgozni és megérteni, mit rontottak el a rendszerváltozás után, miért lett elege a posztkommunista elitből 2010-re a magyar társadalom többségének, s mi az, amivel a húsz éven keresztül százszor lekaraktergyilkolt Orbán megtartotta a többség tartós támogatását. (Na persze, az önök mantrája szerint migránsozással és gyűlöletkeltéssel.)

S máig nem érzik, hogyan hatott a keresztény-konzervatív-nemzeti-szabadelvű, közösségnek elkötelezett művészekre, gondolkodókra, közszolgákra, vállalkozókra, hagyományápolókra, stb. húsz éven keresztül az önök arroganciája, felsőbbrendűsége, kommunistából liberálissá átvedlett hatalomfolytonossága, gagyiból való gazdagodása, a mindenkori, mindenféle hatalmasok ülepének tisztára nyalása, folyamatos nemzetárulása. Mindig magukkal vannak elfoglalva, képtelenek mások helyzetét átérezni. Más szemében a szálkát is ...

Értjük mi, nagyon is értjük, min mennek keresztül lelkileg. De, amíg képtelenek tanulni, ne várjanak tőlünk különösebb együttérzést. Ha most valami csoda folytán visszaszereznék a hatalmat - őszintén - mi következne? Olyan gyűlölködés, bosszúhadjárat, takarítás, amely csak az 1945-50 közöttihez lenne hasonlítható.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés