Csata után

Merkel: A migráció kezelésétől függ Európa megmaradása

2018. július 4. 19:48
A kormányválság után először szólalt fel a Bundestagban a német kancellár, beszéde nem mindenki tetszését nyerte el. Az AfD szerint Merkel bolondokházát csinált Németországból, a szélsőbal pedig állítja, Horst Seehofer Jézust is deportálta volna.

Védelmébe vette kormányának migrációs politikáját Angela Merkel a kormányválság után történt első nyilvános, parlamenti beszédében szerdán – írja a Guardian.

A kancellár a német törvényhozás alsóházában támogatását fejezte ki a CDU és bajor testvérpártja, a CSU által meghozott kompromisszumos egyeszség felől, mely szerint Németország déli határán tranzitzónákat állítanának fel a menedékkérelmek hatékonyabb elbírálása, és a migránsok könnyebb kezelése érdekében. „A migráció minden fajtájára rendelkeznünk kell szabályozásokkal, hogy az embereknek az legyen a benyomásuk, a jog és a rend érvényesítve van” – mondta Merkel a Bundestagban, csupán pár nappal azután, hogy CSU-s belügyminiszterével, Horst Seehoferrel sikerült újra kibékülnie.

Kifejezte: a migráció globális probléma, mely globális megoldást kíván, így az egyes országok sem oldhatják meg azt egyedül. „A migrációs válság kezelésétől függ, hogy Európa létezni fog-e a jövőben” – szögezte le, arra utalva, hogy a többi uniós tagállamnak is részt kéne venniük a menedékkéről szétosztásában.

Ugyanakkor elmondta: szükséges Európa külső határainak hatékonyabb védelme, és a gazdasági migráció megelőzése érdekében az afrikai országokkal is megállapodást kell kötni.

A kancellár beszéde ugyanakkor nem mindenkit nyűgözött le: Alice Weidel, az Alternatíva Németországnak (AfD) frakcióvezetője például Merkel azonnali lemondását követelte: „Az ön rendszere alatt Németország a stabilitás szavatolójából a káosz előidézőjévé vált” – mondta, majd a Merkel és Seehofer közötti pengeváltást „méltatlannak” és „teátrálisnak” nevezte. Németországot pedig olyan „bolondokházaként” jellemezte, melynek az élén a kancellária áll.

Christian Lindner, a liberális-konzervatív FDP vezetője azt rótta fel a kancellárnak, hogy 2015 nyara óta nem talált megfelelő megoldást a kormány migrációs politikájára. Hozzátette: Merkel még csak nem is tárgyalt baloldali koalíciós partnerével, az SPD-vel, amely még nem bólintott rá a zárt tranzitzónák létrehozására – a párt politikusai ezeket ugyanis többízben koncentrációs táborokhoz és börtönökhöz hasonlították.

Az SPD ezzel szemben Horst Seehofernek ment neki: a szociáldemokraták szerint a belügyminiszter az összeomlás szélére sodorta a kormányt a migrációs mestertervével. „Nem mestertervekre, hanem tisztes iparosmunkára van szükségünk” – mondta Andrea Nahles, a párt elnöke.

A legdurvább kritikát Seehofer ellen ugyanakkor a radikális baloldali Die Linke fogalmazta meg: a párt egy képviselője az idén 69 éves Seehofernek azt üzente, „70. születésnapján nem fog itt ülni belügyminiszterként”. Hozzátette: a CDU és a CSU nevében a „C” már nem a „Christlich” (keresztény) szóra utal, hanem a „Chaos”-ra. A képviselő még tovább tudta fokozni Seehofer kritizálását: a CSU-s padsorokból érkező nevetésre úgy felelt, a belügyminiszter „valószínűleg Jézust is olyanígy, mosolyogva deportálta volna”. 

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Három év után rájöttél , Mutti ?...

"Merkel: A migráció kezelésétől függ Európa megmaradása"
2015 nyara.. Fehér ember nem felejt..

A "No limits"-nél tartok. Kicsit elaludtam??

Nem esett le neki. Belekenyszeritettek, hogy ezt mondja.

Zazri ennyi hablatyolásért simán megbukott. Németországban belefér..

Németországnak már része a muszlim. A meccs elment. Feladat teljesítve. Gyuri bá már csak a kötvénykibocsátást várja. Évi 30 milliárd Euroban utazik. AAA+ minősítés. Simán lemegy BBB-ra. Tuti kamat.

Ha Merkel ezt is megússza következmények nélkül, akkor a németeknek végképp reszeltek. Akkor csak egy 3. VH fogja ezt a kancellárt kirobbantani a székéből.

A Főnök már Berlinben BBQ-zik, sörözget...
Megpróbál erőt önteni holnap a kancellár asszonyba, legalább az EP választásig húzza ki valahogy. "Védelmező Európa" frakcióba jó lenne pár keresztény CDU-s képviselő. Csak nem olvadt fel mind az SPD, Grün, Linke balfaszkodásában..

A Die Linke képviselője lehet, hogy nem deportálná Jézust, hanem keresztre feszítené.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. július 4. 21:45

8 éve végighaknizta az energiacégeket, hogy ahol lehet hosszabbítsák meg a reaktorok üzemidejét. Látta jönnek fel a Zöldek a semmiből 8..10%-ra, bezáratta a reaktorokat választás előtt 2 hónappal. kerül amibe kerül.
Tavaly szintén a Zöldektől parázva megszavaztatta, hogy két férfi buzikapcsolata is házasság lehet. Nem szavazta meg, de megszavaztatta. Amilyen viszonyok vannak Németországban, meg is szavazták.
És akkor nálunk egy Zázriwetz megbukik, csak mert Balónétól, Chanádtól eljut Hellerig, Rangos Katiig, meg Egyenes Olgáig?

A Főnök? Simán. Ujjgyakorlat.
Mürkül ( második) férje most ment nyugdíjba. Szeretné, ha a Frau is kicsit pihenne már. De mihez kezdenének? Se gyerek, se unoka. Mürkül a végsőkig ragaszkodni fog a kancellárságához. Ha le kell zárni a határt, lezáratja. Pár száz gonosztevő horgra akad. A Die Welt, ADF, ZDF öles szalagímekben fogja hozni a Kanclerin zsenialitását.

"szóljon már valaki Orbánnak, hogy ne csókolgassa Merkel kezét"
Légy Te az a valaki! Amúgy talán tudod. A kézcsók nem a kéz csókolása. Kézfogás? Az Neked rendben van? Vagy öklözzenek?
A torkánál ragadtad meg amúgy a kérdést :)
Más problémát nem látsz?
Merkelt meg főleg a CDU-t a víz színe felett kell tartani legalább májusig! Látod milyen figurák vannak csak a Bundestagban? Hallottál már Linke frakcióvezetőt beszélni? Épp hogy a vörös sarlókalapácsos zászlót nem lengeti közben.
Ha egy picit értenél németül, akkor azt mondod a Főnök az összes energiakapszuláját adja át Mürkülnek. Búven elég, ha jövő nyáron bukik meg. Amúgy mindenki tudja, hogy megbukott. Itt kevés Szálasi kitartása. Majd egy évet kell kihúzzon. A Kanclerin.

A Die Linke képviselője valószínűleg azt csinálná, amit a tövvi szélsőbalos csinált az előző évszázadban. Nem a migriket deportálná, hanem a rendszer ellenségeit. Azaz mindenkit, aki nem komcsi.

Válaszok:
Megtalálta | 2018. július 4. 21:46

"tövvi" helyett "többi"

Elolvastad, hogy miről folyik itt a diskurzus? Mert amit írsz, az valami máshoz kapcsolódik. De lehet, hogy elolvastad, csak ahelyett, hogy hallgatnál, terelsz, mellébeszélsz.

Merkel negyedik kancellársága egy méretes buktával kezdődött, amikor a négypárti koalíció nem volt hajlandó az ő akarata szerint összeállni. Visszasunnyogott a leamortizált 58%-os "nagykoalícióba, és most egyik oldalról a CSU, másikról az SPD szorongatja.

Merkel szerint a migráció kezelése létkérdés. Tehát már nincs megoldás felső határ nélkül, már kezelés van. Érdekes, eddig nem ezt mondta. De mit szól ehhez a migrációt álproblémának mondó hazai ellenzék? Erről olvashatnánk tőled valamit?

Azt pedig jó lenne látnod, ha ide írogatsz, hogy ez már régen nem csak Orbánról és Merkelről, nem Orbán kritizálásáról szól. Van néhány új játékos az asztalnál bajor, osztrák, olasz részről, és ezek nem Merkel oldalán játszanak.

Ausztria nem fogja felvállalni, hogy a német tranzitzónák miatt úgy járjon, ahogyan Szerbia járt a magyar kerítés és a tranzitzónák miatt, mi pedig szintén nem leszünk az Ausztriából kiutált migránsok gyűjtőhelye.

De akkor hová teszi a Bundesmutti az elutasított migránsokat?

Természetes, hogy nem Orbán fogja megoldani a helyzetet. Többen fogják megoldani - ha megoldják egyáltalán - kompromisszumokkal, és Orbán nem teheti meg, hogy ne tegyen valamilyen gesztust Merkel felé, de ez nem lehet németországi menekültek átvállalása. És a lezárt külső határokhoz ragaszkodni kell, még akkor is, ha a spanyolokat pillanatnyilag lefizették. Ennek igyák meg ők a levét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés