Az Európai Űrügynökség az MTA-val közösen nyitott üzleti inkubátorházat Budapesten

2018. július 2. 17:15
Hétfőn nyitotta meg Budapesten a Magyarországi Üzleti Inkubátorházat az Európai Űrügynökség együttműködésben az MTA Wigner Fizikai Kutatóközpontjával.

Az Európai Űrügynökség (ESA) a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Wigner Fizikai Kutatóközpontjával együttműködve hétfőn nyitotta meg Budapesten a Magyarországi Üzleti Inkubátorházat, a ESA BIC (Business Incubation Centre) Hungaryt. 

Az inkubátorházban azokat a startupokat fogják támogatni, amelyek űrtechnológiai fejlesztéseket kívánnak hétköznapi használatra szánt termékeikbe, szolgáltatásaikba beépíteni.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az ESA BIC Hungary megnyitóján elmondta: ez a szervezet felel azért, hogy a világ élvonalába tartozó európai űrkutatás eredményeit becsatornázza Magyarországra, a magyar ötletek pedig bekerüljenek az űrkutatásba. 

Tandi Zsuzsanna, az ESA Magyarországi Üzleti Inkubátorházának vezetője közölte, a programba a legfeljebb öt éve működő startupok pályázat útján kerülhetnek be, a kiválasztott projektek 50 ezer euró vissza nem térítendő támogatásban részesülnek.

Török Ádám, az MTA főtitkára kiemelte, a beruházás az Akadémia saját forrásaiból és az ESA támogatásából valósult meg.

(MTI)

Összesen 3 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés