Kamu kormánypárt

2018. június 29. 15:20

Bihari Tamás
Népszava
Nem valószínű, hogy 2022-ig érdemi változásokra sor kerülne.

„A dolog mégis annyira kínos volt, hogy az idei országgyűlési választás előtt néhány látszatintézkedést hozott az országgyűlés. Ennek értelmében az 1 százalékot el nem érő pártok vezetői a saját vagyonukkal feleltek a felvett állami támogatásért, és vissza is kellett - volna – azt fizetniük az államkasszába. De egy valódi és áldozatos munkát végző párton, az Együttön kívül senki sem tolongott a közös kasszánál. A kamupártok most is vihették a jutalom pénzt, amiért tették a dolgukat Orbán Viktor hatalmának megőrzése érdekében.

Persze lett volna mód megakadályozni az adófizetők pénzének elherdálását. Például a kincstári kártya bevezetésével, amelyet csak meghatározott célra használhattak volna a választáson induló pártok, és az elszámolást is átláthatóvá tette volna ez a megoldás. De hát nem ez volt a cél. Választások meghekkelése pedig másodszor is bejött a kormányfőnek és vazallusainak. Igaz, némi ellenzéki segítség is kellett az újabb kétharmadhoz.

Nem valószínű, hogy 2022-ig érdemi változásokra sor kerülne. A rezsimet akkor lesz esély leváltani, ha egyre többen ismerik fel, hogy valójában a legnagyobb kamupárt a Fidesz, amely nem más, mint Orbán Viktor pártként bejegyzett vállalkozása. És persze hiteles ellenzékre is szükség lenne a Cég felszámolásához.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés