Salvini nemet mond Európának

2018. június 11. 11:09
„Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írta hétfőn Matteo Salvini olasz belügyminiszter Facebook oldalán.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormányzó jobboldali Liga vezetője már a kampány során ígéretet tett a migrációs politika szigorítására.

Retorikája azóta sem változott, rendszeresen hívja fel a figyelmet Facebook oldalán nyugat-európai mentőhajók tevékenységére. 

„A Földközi-tengeren vannak olyan hajók, amelyek Hollandia, Spanyolország, Gibraltár és Nagy-Britannia lobogója alatt állomásoznak, jelen vannak német és spanyol civil szervezetek, miközben Málta nem fogad be senkit, Franciaország a határon elutasítja a bevándorlókat, Spanyolország pedig fegyverekkel védi a határait” – írja egyik bejegyzésében Salvini.

„Mától Olaszország nemet mond az emberkereskedelemre. Célom, hogy békés életet biztosítsunk ezeknek a gyerekeknek Afrikában és a saját gyermekeinknek Olaszországban.”

Salvini térképe a Líbia partjainál várakozó Sea-Watch 3 hajó útvonaláról

 

Hétfői posztjában arról ír, hogyan hordja egy német civil szervezet holland hajón a bevándorlókat Olaszországba. 

„Német szervezet, holland hajó, Málta nem lép, Franciaország elzárkózik, Európát nem érdekli” – írja bejegyzésében az olasz politikus. „Ebből elég! Az emberi életek megmentése kötelesség, de az, hogy Olaszországot menekülttáborrá változtassák, nem az.”

„Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írja Salvini, aki üzenetét a „Lezárjuk a kikötőket" hashtaggel zárja.

(fotók: Matteo Salvini Facebook)

Összesen 62 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek nem civil szervezetek, hanem embercsempészek. Kizártnak tartom, hogy ne a pénz legyen a motivációjuk, becsomagolva a szokásos együttérző gügyögésbe.

"Szanyi abszolút szolidaritást hirdet."

Wat??

nem ostobak, csak azert keptelenek megerteni, mert noha magyar baloldalinak hivjak oket, ebbol csak az utobbi igaz rajuk (es valojaban meg az se), mig az olasz baloldal tenyleg olasz...

Oké, már azt hittem, hogy Szanyi nyílt sisakkal kiáll a bevándorlás támogatása mellett, ami a jelen körülmények közt teljességgel elfogadhatatlan.

Ebbe az egymondatos elnöki pályázati krédóba bármit bele lehet látni, eléggé homályos ez így, szóval, azt mondanám, első körben, hogy nem olyan vészes. Inkább egyfajta ideológiai állásfoglalás ez, hogy nem a liberalizmus, hanem a baloldaliság a fő irány.

Az más kérdés, hogy jobboldaliként alapvető társadalomszervező elvként nem fogadom el ezt. Nem a szolidaritás legyen a fő irány, hanem mindenkinek az érdemei szerinti meritokrácia.

"Az emberi életek megmentése kötelesség"

Mi ez az elvtelen engedmény a liberális háttérhatalomnak?

Válaszok:
Himalája | 2018. június 11. 17:26

https://www.vesselfinder.com/?..

Sea-Watch 3. Épp "mentenek" a Líbiai partokhoz egészen közel. Majd beszállítják őket Európába. Nevetséges.

Nem. A mai nőikvótázós-migráns-seggnyaló baloldallal semmiféle közös elv nincs. Én ellenségnek tekintem őket.

Aki ránéz a térképre - nagyobb hadvezérek is követtek el olyan hibát, hogy nagy hadműveletek előtt nem néztek a térképre - Málta NEM tudja befogadni Afrikát. Egyedül Németország tudja megcsinálni. "Wir schaffen das!"

"Az emberi életek megmentése kötelesség"

Szerintem ezzel még Salvini is egyetért. A nézeteltérést valósziüleg csak az okozza, hogy melyik partra mentsék ki őket. Európa, vagy Afrika partjára.

Válaszok:
hátakkor | 2018. június 11. 17:31

"Tunya, elnézést a kérdezősködésért, te most melyik Jobbikhoz tartozol?"

A muszlim szárnyhoz. Néppárti szürke farkasok. A Boss öltönyös szemöldökcsipeszes tetkós metrosexuális zsúrpubikhoz.

A következő embercsempész Soros NGO hajóra már csak terhes néger nőket tesznek. A zsidó világsajtó stábjai már ott vannak, egyenesben fogják közvetíteni drámai képekben. Ugyanazok a firkászok, akik Röszkénél videóztak.

Amikor az SOS Meditéerian hajó átvette a négereket, akkor Líbia partjai voltak igen közel menteni a menthetőt.

"Salvini nemet mond Európának"

Inkább Afrikának mondott nemet. Első nap, nincs még a meccs lefújva.

"Ugyanis a zsidó szó feleslegesen megbélyegez egy csomó zsidót, akik ugyanúgy ellene vannak a migrációnak, mint mi. "

A sajtóról írtam. kb. 8..10 "fősodratú" lapról, csatornáról.

Már ott vannak a SorOS mediterranee hajó körül, mint a varjak. Ami hajó nem mozdul valamiért a spanyol partok felé. Ott már progresszív kormány van pedig. És progresszív városvezetők. Röszke 2015, 2nd Edition.

Az EU-s vezetők a lassú felfogás világbajnokai.

Tunya, úgy tűnik, te keresed a szót, keresed a hangot, de miért kell ezt nyilvánosan tenni?

Megértelek, hogy a foszladozó "mozgalom" frusztrálttá tett, de ti valamikor hazaárulásnak minősítettétek, ha nem fogadják el a migráns ellenes alkotmánymódosítást, utána volt némi vargabetűtök, most pedig náci stichet érzel az olaszok migráció ellenes fellépésében.

Milyen iránymutatást kaptál az utóbbi időkben?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés