Salvini nemet mond Európának

2018. június 11. 11:09

„Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írta hétfőn Matteo Salvini olasz belügyminiszter Facebook oldalán.

Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a kormányzó jobboldali Liga vezetője már a kampány során ígéretet tett a migrációs politika szigorítására.

Retorikája azóta sem változott, rendszeresen hívja fel a figyelmet Facebook oldalán nyugat-európai mentőhajók tevékenységére. 

„A Földközi-tengeren vannak olyan hajók, amelyek Hollandia, Spanyolország, Gibraltár és Nagy-Britannia lobogója alatt állomásoznak, jelen vannak német és spanyol civil szervezetek, miközben Málta nem fogad be senkit, Franciaország a határon elutasítja a bevándorlókat, Spanyolország pedig fegyverekkel védi a határait” – írja egyik bejegyzésében Salvini.

„Mától Olaszország nemet mond az emberkereskedelemre. Célom, hogy békés életet biztosítsunk ezeknek a gyerekeknek Afrikában és a saját gyermekeinknek Olaszországban.”

Salvini térképe a Líbia partjainál várakozó Sea-Watch 3 hajó útvonaláról

 

Hétfői posztjában arról ír, hogyan hordja egy német civil szervezet holland hajón a bevándorlókat Olaszországba. 

„Német szervezet, holland hajó, Málta nem lép, Franciaország elzárkózik, Európát nem érdekli” – írja bejegyzésében az olasz politikus. „Ebből elég! Az emberi életek megmentése kötelesség, de az, hogy Olaszországot menekülttáborrá változtassák, nem az.”

„Olaszország ezúttal nem fog engedelmeskedni. Nemet mondunk” – írja Salvini, aki üzenetét a „Lezárjuk a kikötőket" hashtaggel zárja.

(fotók: Matteo Salvini Facebook)

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/130875