Megépült a világ leghosszabb kötélpályája

2018. február 2. 12:28
A világ leghosszabb, közel három kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségekben.

A világ leghosszabb, 2,83 kilométeres átcsúszó kötélpályáját avatták fel az Egyesült Arab Emírségek részét képező Rász el-Haima emirátusban.

A Guinness-rekordok könyvének képviselője személyesen Ahmed bin Szaud bin Szakr Al Kaszimi sejknek, az emirátus uralkodójának adta át csütörtökön a világrekordot igazoló dokumentumot. A sejk ezután elsőként próbálta ki a tengerszint felett 1680 méterrel kezdődő kötélpályát, amelyen akár 120-150 kilométeres óránkénti sebességgel is száguldhat az ember a csaknem háromperces út alatt.

A szomszédos Abu-Dzabinál és Dubajnál kevésbé ismert Rász el-Haima turizmusfejlesztési hatóságának vezetője szerint a Jebel Jais Flight elnevezésű átcsúszópálya (zipline) óriási lépést jelent a külföldi turisták bevonzására.

Dubajban egyébként nemrég avatták fel a világ leghosszabb városi átcsúszó kötélpályáját, amely a felhőkarcolók között halad. 

Az Egyesült Arab Emírségek több világrekorddal is büszkélkedhet. Dubajban található a világ legmagasabb vegyes használatú felhőkarcolója, a 829 méteres Burdzs Kalifa, valamint a világ legmagasabb, 355 méteres szállodája, a JW Marriott Marquis. Az Egyesült Arab Emírségek fővárosában, Abu-Dzabiban lévő Capital Gate épület pedig 18 fokos dőlésével a világ „legferdébb”, ember által épített tornya.

(MTI)

Összesen 4 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Unalmas erről a sok szarságról olvasni, hogy a gazdag arabok már megint aranyat szarnak. Hozzájuk miért nem mennek a migrik? Gazdagok, jól élnek, hittársak, az élet feléjük láthatóan móka és kacagás. Ide még Bangladesből is bekéredzkednek, Calaisban meg más vársokban táboroznak, a gazdag arabok meg közben hülyegyerekként játszanak, mert nem tudják hova tenni a pénzüket.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés