Generációs követek

Nincs miniszterelnök-jelöltje a Momentumnak

2018. január 15. 13:48

„Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot” – indokolta meg hétfőn a Momentum Mozgalom, hogy miért nem állít miniszterelnök-jelöltet.

Döntés született a Momentum országos listájáról és a miniszterelnök-jelöltségről is a párt vasárnapi közgyűlésén – írta hétfői közleményében a Momentum Mozgalom. A párt úgy határozott, hogy nem állít miniszterelnök-jelöltet.

Döntésüket azzal indokolják, hogy „Dunát lehet rekeszteni miniszterelnök-jelöltekkel, pedig valójában egyetlen személy nem tud hitelesen képviselni egy sokszínű országot. A Momentumban hisszük, hogy csak többen, csapatban, közösségként tudjuk képviselni a nőket, a civileket, a vállalkozókat, a hátrányos helyzetűeket, a romákat, illetve a fiatalokat”.

A csapat tagjait „generációs követeknek” nevezik, és azt lehet tudni róluk, hogy van köztük Brüsszelből hazaköltözött EU-s diplomata, vidéki roma polgármester, mozgáskorlátozott civil aktivista, konzervatív vidéki egyetemista, amerikai-magyar kettős állampolgár, többgyermekes családanya is. A párt szerint „Ők azok, akik együttes erővel hitelesen tudják képviselni az egész nemzetet” .

A Momentum döntött arról is, kik kerüljenek az országos listára. Az első tíz helyen a következők szerepelnek: 

  1. Fekete-Győr András
  2. Orosz Anna
  3. Soproni Tamás
  4. Dukán András Ferenc
  5. Cseh Katalin
  6. Lakatos Béla
  7. Donáth Anna
  8. Nemes Balázs
  9. Benedek Márton
  10. Bodrozsán Alexandra
A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123625

Ajánljuk még a témában