Így írnak Orbánról német kommentelők

2018. január 14. 11:23

Orbán Viktor Welt am Sonntagnak adott interjúja alatt beindult a kommentelés.

Interjút adott a Welt am Sonntag c. német lapnak Orbán Viktor. A Welt kommentelői megmondták a magukét a magyar miniszterelnök, Németország és az EU viszonyrendszeréről, szemlénk alább olvasható .

„Igen, az igazság nagyon kényelmetlen. Különösen a politikusoknak.”

„Most minden uniós polgár letelepedhet Magyarországon, és ezt nem Magyarország dönti el. Ha Magyarországnak ezzel problémája van, lépjen ki az EU-ból. Magyarország Nagy-Britannia utódjává alakul, amikor a jajongásról és pénzkövetelésről van szó.”

„Ah, Orbán úr, nézzen meg minket. A mi országunk is eldönti, ki maradhat nálunk. Mindenki.”

„Szívesen várakozok többet a határon, ha akkor nem kell ebben a félelemben élnem a saját országomban.”

„Ismét mindenről pontosan beszélt, Orbán úr. Az EU alkalmatlansága egyes területeken maga a program. A hatékony kontroll hiányában az egész antidemokratikus apparátus sem izgatja magát a jó munkateljesítményért és a rendszeres javulásért.”

„Amikor Orbánnak igaza van, igaza van. A kevés valódi reálpolitikusok egyike, aki még létezik Európában.”

„Orbán egy értelmes ember. A Schengen-megállapodás nem működik, de ez nem érdekli Junckert és társait. Akik viszont ugyanakkor kritizálnak, amikor Orbán Európát védi. Kinek az érdeket védi tulajdonképpen az EU bürokráciája?”

„Bárcsak Orbán Viktor miniszterelnök szavait egy német politikus mondta volna el az előző választás előtt. Biztos vagyok abban, hogy jót tett volna a pártjának, mert szerintem találkozik a német polgárok jelentős részének véleményével.”

„Orbánnak igaza van, mint mindig.”

„Pontosan. Az orvosoknak 700 eurós fizetésük van, a  nyugdíjasok 42 év munka után 270 eurót kapnak, de épül a 3000 fős szülővárosába egy stadion vasúti csatlakozással és szolgáltatóközponttal. Ott van neki igaza.”

„Nyilvánvalóan az egyetlen kormányfő Európában, aki Európa fogalmát a szabadsággal, demokráciával, jogállamisággal ÉS szuverenitással köti össze. Magyarország biztos jelölt az EU-ból való következő kilépésre.”

„Legalább látszólag azt csinálja, amiért megválasztották: a magyar népre figyel, előnyben részesíti őket az idegenekkel szemben és nem fordítva, ahogy más országokban ez gyakorlattá vált.”

A bejegyzés trackback címe: https://mandiner.hu/trackback/123576