A mindenevő Fidesz

2018. január 5. 9:50

Gazda Albert
Magyar Nemzet
A mindenevő Fidesz az összes populisztikus témát válogatás nélkül elrabolva balról-jobbról, polgári-konzervatív kultúrpártként konkrétan megszűnt létezni.

„A Fidesz máris azt mondta, hogy Soros-terv, az államtitkár meg hozzátette, hogy kettős mérce. Völner Pál szavaiban mellesleg akkora poén bújt el, hogy a fal adja a másikat: szerinte az egész eljárás arról szól, hogy »Brüsszel életben tartsa a kvótaügyet, és akár felső korlát nélküli betelepítést kényszerítsen rá a tagállamokra«. Aha, »Brüsszel«. Az ég természetesen ilyenkor sem szakad le, nincs ilyen szokása sajnos.

Célszerű ugyanakkor vetni egy pillantást a velünk kvázi egy hajóban evező csehek reakcióira is. Andrej Babis miniszterelnök mondta: »Az Európai Uniónak nem kellene nyomást gyakorolnia a csehekre amiatt, hogy nem akarják befogadni a menedékkérőket, mert ez a szélsőséges pártok erősödéséhez vezethet az országban.«

Ha lefordítjuk mindezt a magyar viszonyokra, máris helyben vagyunk. Egyre jobban, minden korábbinál világosabban látszik: miközben a mindenevő Fidesz az összes populisztikus témát és nettó demagógiára fogékony szavazót felhabzsolta az elmúlt években – válogatás, továbbá elvi-eszmei preferenciák nélkül rabolva el őket balról-jobbról, harcos magabiztossággal portyázva a széleken is –, aközben polgári-konzervatív kultúrpártként konkrétan megszűnt létezni. Az lett, aminek látszik. Amivé saját állandóan ismételgetett-sulykolt szavai tették. Amivé erősödött. Erre »Brüsszel« idétlenkedése sem mentség.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 45 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Fidesz a mindenevő? Akkor a kendermagtól a valamikori gárdamellényig, az orrtúró ajrópai progressziótól a rendszeresen bermálkozó demokratákig, a liberálisoktól a máspolitikáig terjedő katyvasz mifene?

Válaszok:
marko11 | 2018. január 5. 10:09

a fidesz felismerte, hogy az igénytelenségre van igény (lásd pl. itt a Márai maximát!)

Válaszok:
Türelem | 2018. január 5. 10:56

OK! ...és OV honnan indult anno?

Válaszok:
vendelin | 2018. január 5. 10:58

Íme, egy nem átlagos, nem szélsőjobb mandikommentelő véleménye.

Vendelin kérdésére nem válaszoltál? Az Általad preferált politikai katyvasz lenne a valós alternatíva? Ugye benned is van annyi kritikai érzék, hogy ezt nem gondolod komolyan.

No de ki olvas manapság Magyar Nemzetet, a náci Jobbik fórumát?

Ebben van igazság. De ameddig az ellenzék egyetlen referenciája Orbán lesz, kár változásban reménykedni. Ha hatalomra kerülnének, folyamatosan az lenne a viszonyítási pontjuk, hogy ezt-azt-amazt a negatívumot Orbán is elkövette, így nekik is lehet. Jó ez így?

Ha most rákattintok a cikkre, akkor vajon az lesz annak a vége, hogy:

"... ezzel SZEMBEN az MSZP [Jobbik, DK, LMP, Momentum, nem kívánt törlendő]... [pozitív példa kifejtése: pl. szilárd elvi alapokon álló, karakteres, demagógiát és populizmust hírből sem ismerő párt]..."

???

Na igen, gondolhattuk. Egy újabb megrendelt propaganda-cikk a Simicska-Nemzetben, ugorjunk.

Ellentétben ugye a Jobbikkal, aki mindig is polgári kozervatív kultúrpárt is volt. (Emellet zöld, kisgazda, liberális és sziciálisan érzékeny, ahogy a napi helzte hozta).

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés