Magyarország ragyog ezen a térképen

2017. december 2. 16:23

Fábry Kornél
777
Szép lassan szaporodtak a helyek és a végére 840 helyszínen volt szentségimádás, ahol összesen minimum 30 ezren voltak. Interjú.

„Szombaton több tízezer gyűlt össze szentségimádásra szerte a Kárpát-medencében: hogyan értékeled a kezdeményezés sikerét?

Húszezer emberrel számoltunk, hiszen az Eucharisztikus Kongresszus is 2020-ban lesz, de ennél sokkal többen vettek részt a szentségimádásban. Ez egy magyarországi kezdeményezés volt, de engem is meglepett, hogy 18 ország csatlakozott hozzá, Japántól egészen Finnországig. Bátorítást akartunk adni azoknak, akik például egy kis faluban gyűltek össze: ők azt érezhették, hogy lehet csak néhányan vannak, de szombat este abban az időpontban velük együtt több tízezer ember imádkozik. Öröm volt ránézni a térképre, szép lassan szaporodtak a helyek és a végére 840 helyszínen volt szentségimádás, ahol összesen minimum 30 ezren voltak. Magyarország ragyog ezen a térképen, örömmel tölti el a szívemet, hogy az emberek ennyire nyitottak voltak erre a kezdeményezésre.

A 777 oldalán lévő reakciókból – és az általunk megtapasztalt élményekből is – az látszik, hogy a fiatalok különösen igénylik a szentségimádást…

Nagyon sok fiatal szeret betérni egy templomba hétköznap, és nem feltétlenül misére. Mert szükségük van erre az élményre, erre a spirituális erőtérre. Ha bemész egy templomba, ott az Isten jelenléte megérint, egy személyes találkozást tudunk megélni, ami nagyon sokaknak hiányzik.  Vannak, akik rossz helyen keresik, például az ezotéria veszélyes világában. Istennel igenis lehet találkozni, és ezért is nagyon fontos, hogy a templomok nyitva legyenek, ne zárjuk be a kapukat. Tudom, hogy nem könnyű megoldani, anyagi áldozattal is jár, de megéri meghozni ezt az áldozatot. Ezért is kell a szentségimádás, mert akkor valaki mindig lesz a templomban.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Köszönjük, Emese.

Mk 2,1-5
1Néhány nap múlva újra bement Kafarnaumba, 2és elterjedt a híre, hogy a házban van. Sokan összegyűltek, úgyhogy már az ajtóhoz sem fértek, és hirdette nekik az igét. 3Közben odajöttek hozzá néhányan, akik egy bénát hoztak, négyen cipelték. 4Mivel nem tudták eléje vinni a tömeg miatt, kibontották a ház tetejét, ahol ő volt, és átlyukasztva azt, lebocsátották az ágyat, amelyen a béna feküdt. 5A hitüket látva Jézus így szólt a bénához: »Fiam! Bűneid bocsánatot nyertek.«

Ezt, most miért kellett? Elárulod nekem? Merthogy annyira primitív beszólás volt.

Advent első vasárnapja van! Remélem megvetted az adventi koszorút?

És? Mennyiben érinti ez a Szentségimádást?
Te már semminek sem tudsz örülni?

Este gyújtsd meg az első gyertyát, és imáddkozzál. Jó, tudom, hogy nem szoktál, de egyszer, neked is el kell kezdened. Isten áldjon!

Elmondtam a véleményemet, azon az oldalon, ahogy kérted.
Nem is válaszoltál! Akkor miért volt olyan fontos neked? Gusztáv reagált rá.
Ez nem magyarázat arra, amit írtál erre az oldalra.

És a Szentlélek Istent!!! Vagyis a Szentháromságot.
Akiknél nincs meg ez a háromszemélyű Egyistenhit, azok nem is keresztények.

Máriát, NEM tiszteljük istennőként. Máriát, mint Jézus anyját tiszteljük.

Engedd már meg, hogy csak jobban tudjuk, hogy kiben és miben hiszünk.

Igen, egyheti késéssel. De ott voltam nem?
Mi volt benne aktuális? Hány éves cikk volt? Kérdeztem valamit és erre az volt a válaszod, hogy én, - is - olvassam el ezt a cikket, amit már számtalan helyen belinkeltél, illetve utaltál rá.
És? Válaszoltál az eredeti kérdésemre? Nem! Két hét elteltével sem!
Nem kell nekem semmiféle "szamárvezető" ahhoz, hogy meglegyen a magam véleménye. Tudod! Na, hogy? Mondjad, hogy?
Nincs miért!

Csak tudnám, hogy miről beszélsz?!

Azt kérdeztem, hogy miért mentek ki a fideszesek a parlamentben a trianoni megemlékezéskor. Kértem, hogy mondja már meg nekem valaki.
Erre írtad, hogy ha majd, elolvasom azt a cikket, akkor válaszolsz rá. Azóta sem tetted meg.

Most mit írjak arra a hülye cikkre? Egy alja cikk volt.
Nem bírom Bencsiket, régen sem, és most sem. A megújult Sajtóklubban sem. És Lovast sem, bár ő érdekeseket mond.
Írtál róla, azóta nem. Bár régen sem. A modora miatt és hülyén nevet. De ez mellékes, ugye?

Hagyj, már ezzel a szamárvezetőddel! Nagylány vagyok már. Megvan a magam véleménye.
Ha ismersz, márpedig szerintem elég jól, tudhatod, hogy milyen véleménnyel voltam a cikk elolvasásakor. Már akkor is elolvastam nagyrészt, amikor küldted, de nem akartam véleményezni, mert azt hittem, hogy mivel nem olvastam el alaposan félre értem. Amikor másodszor, akkor kiderült, hogy jól ítéltem meg elsőre is.
Akartam is kérdezni, hogy egy esszét vársz tőlem, vagy a benyomásaimat.
Na mindegy.

Csakhogy, ez nem egy vélemény volt. Ez egy ostoba magamutogatás volt.

Felhívni a figyelmét valakinek arra, hogy most, (adventkor) és egyébként is ennél az örvendező cikknél, modortalanság, poénkodni, egyenesen sértő, azokra a hívő emberekre nézve, akik ezen a Szentségimádáson résztvettünk, neked miért is probléma?
Ja persze, mert egy ateistának bármit szabad ugye? A hívő meg mindent tűrjön el. Hát egy nagy fenét!

Választássok előtt, ez is megengedett, főleg, ha az ellenfél gátlástalanul minden ezközt bevet. Nem árt figyelmeztetni, mivel az emberek feledékenyek, vagy akkor még nem érdekelte a politika és nem tudtak róla, hogy ki és miféle az a párt, amelyik most a mocskos múltját fehéren akarja láttatni. Úgy, hogy közben most is ugxanolyan

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés