Erdő Péter: A püspököknek szélesebb távlatot kell nyitniuk az emberek előtt

2017. november 21. 10:55
A Ferenc pápával való találkozás megerősítette és megújította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak küldetését, hogy szélesebb távlatot nyissanak az emberek előtt – mondta Erdő Péter bíboros.

A Ferenc pápával való találkozás megerősítette és megújította a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) tagjainak küldetését, hogy szélesebb távlatot nyissanak az emberek előtt – mondta Erdő Péter bíboros, prímás az MKPK vatikáni ad limina látogatásának első magyar nyelvű miséjén a Szent Péter-bazilika magyar kápolnájában kedden. Erdő Péter a misén beszámolt Ferenc pápa és a magyar püspökök hétfői találkozójáról. Kijelentette, hogy a találkozó új lendületet adott az MKPK tagjainak ahhoz, hogy „saját küldetésüket keresve nagyobb távlatot, szélesebb világképet nyissanak az emberek előtt, magasabb értékeket a keresztény szeretet tanúságtételével”.

Erdő Péter a Szent Péter-bazilika altemplomában – a Szent Péter apostol és a pápák sírjainak közvetlen közelében – található Magyarok Nagyasszonya-kápolnában mutatott be magyar nyelvű misét az MKPK tagjaival. Többek között jelen volt Veres András győri megyés püspök, az MKPK elnöke és Németh László prelátus, a római Szent István Ház igazgatója, a Rómában szolgáló vagy tanuló magyar papok, valamint a római magyar közösség tagjai. Az MKPK az utóbbi időszakban 2001-ben, majd 2008-ban tartott ad limina (az apostolok küszöbénél, azaz Péter és Pál apostol sírjánál) látogatást a Vatikánban és Rómában. A látogatás során a megyés püspökök találkoznak az egyházfővel, felkeresik a jelentősebb vatikáni hivatalokat és a római bazilikákat. A mostani ad limina látogatáson 19 magyar püspök vesz részt.

Ferenc pápa két órán át „szabadon és kötetlenül” beszélt a MKPK tagjaival – közölte korábban Veres püspök. Az MKPK elsőként a szentszéki államtitkárságot és a kommunikációs titkárságot kereste fel, kedden pedig a püspöki és a papságért felelős kongregációval egyeztetnek, valamint ellátogatnak a Rómában működő Pápai Magyar Intézetbe (PMI). A péntekig tartó ad limina látogatás a római falakon kívüli Szent Pál-bazilikában bemutatandó magyar misével zárul.

(MTI)

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Na, ez egy igazi semmitmondó híradás volt. Ha a katolikus egyházat érintő komoly híreket akarsz olvasni, akkor olvasd inkább a Katolikus Választ vagy a katholisches.info-t.

Es hat "szelesebb tavlatot" a liberalis kommunizmusnal/szocializmusnal mi adhatna? Hgyjuk a hitet a bigottakra!
Lassan a katolikus hiveket is le kell cserelni, ha mar mas a mad.. papa!

"szélesebb világképet nyissanak az emberek előtt"

Igen, meg kell ismertetni az emberekkel a jelenkori
keresztényüldözések tényanyagát, az iszlám agresszió veszélyeit, és a fogyasztáson alapuló liberális gazdasági modell
önsorsrontó távlatait.

EZT támogatom.

Remélem nem arról van szó, hogy feripápa eligazította a
MKPK-t, hogyan kell migránsügyben nyomás alá helyezni
az OrbánKormányt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés