Ateisták tiltották meg az edzővel közös imádkozást egy amerikaifoci-csapatnak

2017. november 15. 16:22
A játékosok összefogtak a szabályozás ellen.

 

Véget akart vetni egy amerikai ateista csoport egy georgiai középiskolai amerikaifutball-edző azon szokásának, hogy a meccsek előtt játékosaival közösen imádkozik – írja a The Blaze.

A Szabadságot a Vallástól Alapítvány közleményben jelezte, hogy a sharpsburgi iskola edzője, John Small „szokást csinált belőle, hogy csapatával imádkozik, amelyet a legutóbbi meccs előtt videóra is vettek”. Ezért az alapítvány levelet küldött az érintett tankerületnek, arra figyelmeztetve őket, hogy az edzők számára alkotmányellenes diákjaikkal megosztaniuk vallási nézeteiket.

A tankerület válaszában kifejtette, „az iskola képviselőinek munkaidőben tilos részt venniük a diákok által szervezett imákban” – így nem is tehetik össze a kezüket, térdelhetnek le, vagy tehetnek olyan mozdulatot, ami a diákok vallási gyakorlatához kötődik.

Miután azonban a tankerület leszögezte, Small nem imádkozhat diákjaival, azok frappánsan vágtak vissza a döntésre: ahelyett, hogy százan imádkoztak volna, legalább négyszáz diák imádkozott” – nyilatkozta Small egy keresztény lapnak. Hozzátette: ha tinédzsereknek valamit meg akarsz tiltani, biztos lehetsz benne, hogy azt fogják csinálni.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én ateista vagyok, nem hiszek Isten létében, de ahogy elnézem az ilyen eseteket, arra jutok, hogy az ördög viszont létezik. Kizárt, hogy ezeket az ateistákat bármiféle jóindulat vezérelné.

Ráadásul ez még ostobaság is.

Megvan a magam koncepciója a jóról és a gonoszról, de annak nem sok köze van a teológiához.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés