Most az iszlám integrál Európában

2017. szeptember 11. 7:59

Rétvári Bence
Magyar Idők
Az iszlám integrál Európában, hiszen ők a saját szabályaik szerint élnek, míg a kereszteket elkezdték eltüntetni az érzékenységükre hivatkozva. Ha ez így folytatódik, akkor az európai kultúra teljesen vissza fog szorulni. Interjú.

A kormány kritikusai sokszor Ferenc pápával és a neki tulajdonított, sokszor kiragadott kijelentéseivel példálóznak a kormány politikájával szemben. Folytatnak párbeszédet a Vatikánnal a migráció kérdéskörében?

Augusztus közepén jártam a Vatikánban, és a Szentszék külügyminiszterével, Gallagher érsekkel is találkoztam, akinek ismertettem a Hungary Helps programot. Ő és később a hazánkba láto­gató Christoph Schönborn bécsi érsek is méltatta a kezdeményezést, a helyben segítés politikáját. Ha hasonló segítő programokat indítottak volna azok a nyugati államok is, amelyek gyarmati rendszerük és üzleti érdekeltségeik révén jelen vannak ezekben a térségekben, a vállalataik pedig óriási profitra tettek és tesznek szert, de a létrejött politikai káosz kialakulásában is felelősek, akkor a milliós tömegek vándorlásával járó társadalmi robbanás talán meg sem történt volna.

A német közvélemény többsé­gével szemben Angela Merkel kancellár szerint az iszlám már hozzá­tartozik Németországhoz, ha követői betartják a német törvényeket. Ez a kijelentés milyen jövőt vetít előre Európa és a kereszténység számára?

A kancellár az európai gondolkodási »dobozból«, korlátok közül nézi a helyzetet, nem veszi figyelembe azt, hogy egy másik civilizációról van szó. Fogalmilag értelmezhetetlen az a mondat, hogy ha az iszlám betartja az alkotmányt, a törvényeket, akkor az Németország része. Az iszlám totális vallás, világnézet, amely kiterjed az élet minden területére.

Az európai kultúrában, politikai berendezkedésben az állam és az egyház szétválasztva működik. Ez az iszlám esetében elképzelhetetlen. Ha az iszlám jelen van, akkor az államot is uralja, és innentől kezdve nem lehet betar­tani a német jogszabályokat, mert azoknak a helyét átveszik az iszlám törvényei. A nyugat-európai iszlám közösségek zárványként működnek, a kormányoknak alig-alig van róluk tudásuk, ismeretük, és ami a legnagyobb baj: befolyásuk sincs rájuk. Sőt vannak olyan negyedek, no-go zónák, ahova a rendőrök sem mernek bemenni, a hatóságok nem képesek érvényesíteni az állami jogot. Az önfeladás politikája, az integráció csődje miatt manapság egyes európai cégek akár a keresztet is kiretusálják a csomagolásról. Az iszlám integrál Európában, hiszen ők a saját szabályaik szerint élnek, míg a kereszteket elkezdték eltüntetni az érzékenységükre hivatkozva. Ha ez így folytatódik, akkor az európai kultúra teljesen vissza fog szorulni.

Megszűnhet az általunk ismert európai világ egy-két emberöltőn belül?

Aki járt Észak-Afrikában vagy a Közel-Keleten, az tudja, hogy az ottani civilizáció nem is értelmezhető európai szemmel. Amennyiben megváltozik a népesség összetétele és ezzel párhuzamosan a gazdasági, jogi és kulturális berendezkedés, akkor Európa prosperitás terén elért jelenlegi státusa is veszélybe kerülhet. Demográfiai halk háború zajlik. Európa egyes vezetői a Soros-tervvel összhangban nem saját em­beri erőforrásaikra, hanem kvóták alapján betelepített, idegen kultúrájú emberekre kívánnak támaszkodni. Ha a Soros-terv szerinti ösztönzőket bevezetik, akkor Európában a népességcsere hamar megvalósulhat. Külön ügynökség lenne a betelepítésre, éves kvótákat határoznak meg, amihez még pénzügyi motivációt is adnak.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A szomorú az, hogy a keresztény alapú európai identitást nemcsak külső erők (iszlám) veszélyeztetik, hanem belsők is. Ez utóbbiak azok az ideológiai mozgalmak, amelyek a felvilágosodás és a nagy francia forradalom jakobinusai révén nyertek teret a kontinensen.

Ezeknek a mozgalmaknak a közös nevezője a hagyományos értékek elleni küzdelem, a minden érték átértékelésének nietzschei paradigmája. A szekularizáció nevében így szorították ki a transzcendenst a közéletből. Az individualizmus nevében leépítették a közösségeket. Az internacionalizmus-kozmopolitizmus nevében támadást indítottak a nemzetek ellen. A fogyasztás nevében elpusztították a hagyományos kézműves termelést. A gender nevében megkérdőjelezték a nemeket, a hagyományos nemi identitásokat.

Jelenleg ezek a mozgalmak "liberalizmus" néven definiálják magukat. Bizonyos értékeket kineveznek "európainak" (befogadás, tolerancia, integráció), és ezekkel leépítve az immunrendszert, utat nyitnak az iszlámnak.

Annak az iszlámnak, amelynek az értékrendje szöges ellentétben áll az úgynevezett "liberális" értékekkel. És amely iszlám az első számú ellenségnek nem is a kereszténységet, hanem ezt a "liberalizmust" tekinti.

Szóval, a helyzet elég paradox.

Mennyiben veszélyezteti Európát? Manchester, London, Párizs, Nizza, Brüsszel, Turku, Barcelona után érdekes kérdés.

Az iszlám a saját radikálisaival szemben (bár már a fogalom is különleges, hiszen az iszlám önmagában radikális vallás) meglehetősen elnéző. Nem emlékszem, hogy komoly iszlám mozgalmak indultak volna be a "radikálisaik" kirekesztéseire. Pedig ha csak 1% az arányuk, de ennyi halott fűződik hozzájuk, az képet ad az iszlámról.

Furcsa dolog ez a félelem. Van olyan félelem, amit még többezer halott sem tud hitelesíteni bizonyos körökben. Ilyen az iszlámtól való félelem is. Hiába a rendszeres terrorcselekmények, a nyugati nagyvárosokban a különböző biztonsági intézkedések, vannak körök, ahol egyszerűen nem illik az iszlámtól félni.

Ugyanezekben a körökben persze a "legsötétebb idők visszatérésétől" már illik, sőt kötelező félni. Pedig nem voltak Európa számos országában ezrek életét követelő antiszemita merényletek.

Illik, sőt kötelező félni a "populizmustól" is. Ami ugyancsak nem követelt még emberéleteket Európában. Kell félni az LMBTQ emberek elleni diszkriminációtól, a "fékek és egyensúlyok" rendszerének leépítésétől vagy a sajtószabadság "lábbal tiprásától" is.

Egyedül az iszlámtól nem lehet félni. Mert az nevetséges. És "önbizalomhiányról" árulkodik.

Pedig egyedül az iszlámhoz köthető terror miatt folyt sok ártatlan ember vére az utóbbi években Európában. Ez mégsem ok a félelemre. Némelyeknél.

Kedves Székely!

Föladom. Én a te értelmezésedben nevetséges és förtelmesen gyáva vagyok. A saját értelmezésemben óvatos és előre gondolkodó.

Mindkettőnk érdekében remélem, hogy neked van igazad, és az aggodalmaim alaptalanok.

Megint egy aprónak tűnő lépés:

"Svédországban regisztrálták az első muszlim pártot
Forisek Ádám

Forisek Ádám

2017. szeptember 10. 21:58
STOCKHOLM, 21:58

Újabb fejezet a skandináv progresszió történetéből.

Egy muszlim párt, a Jászín (Ya-sin) kérvényezte a svéd választási hatóságnál a regisztrációját, valószínűsíthetően indul is a 2018-as svéd parlamenti választásokon:

A párt egy vallási közösségből nőtte ki magát, saját bemutatkozásuk szerint

A Ya-sin csoport egy multikulturális, demokrata és békés párt. Politikai pártként, szekuláris mozgalomként a keleti világot képviseljük, a Távol-Keletet, a Közel-Keletet, Afrikát, és Kelet-Európát, nyelvtől, rassztól, bőrszíntől és vallástól függetlenül.”

A párt nevét a Korán egy részéből, a 36. szúrából kölcsönözte, amely többször is figyelmeztet arra, mivel jár az, ha valaki nem Mohamed prófétát követi.

Az, hogy mennyire lesz "sikeres" a párt a választásokon, még nem tudni, előzetes becslések szerint főleg a szocialistáktól és zöldektől szerezhet szavazatokat, a svédországi muszlimok eddig ugyanis igen nagy mértékben rájuk szavaztak. "

Ja persze, ez akkor vicces, amikor a mohamedánoknál sokkal kevesebb (lényegében nem létező) nácik miatt viszont kötelező rettegni.

Ilyen az, amikor valaki a saját értelmezésében nem vak, hanem vakmerő.

Rétvári Bence jól látja a kialakult, kialakított helyzetet.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés