Fidesz: A „migránspárti Soros-szervezetek” nem akarnak átláthatók lenni

2017. augusztus 30. 13:10
Az Ab-hez forduló civilek nem akarnak átláthatók lenni a Fidesz szerint.

A Fidesz szerint a „migránspárti Soros-szervezetek” nem akarnak átláthatók lenni, ezért támadják a civil törvényt, most az Alkotmánybíróságon (Ab) is, amivel semmibe veszik a magyarok véleményét.

Hidvéghi Balázs, a nagyobbik kormánypárt kommunikációs igazgatója szerdai arra reagált, hogy 23 civil szervezet alkotmányjogi panasszal fordult az Ab-hez a civileket szerintük megbélyegző törvény miatt. A civilek jogilag aggályosnak és társadalmilag károsnak tartják a törvényt, hozzátéve, az kizárólag arra alkalmas, hogy a szervezetek hitelességét és az irántuk megnyilvánuló közbizalmat aláássa. A közlemény szerint a „migránspárti Soros-szervezetek” kezdettől támadják a „külföldről pénzelt” szervezetek átláthatóságáról szóló törvényt, mert nem akarják, hogy átlátható legyen, külföldről ki és mekkora összeggel támogatja őket.

Azok a Soros-szervezetek, amelyek megtagadják a regisztrációt és továbbra is titkolóznak, nemcsak a magyar törvényeket veszik semmibe, hanem a magyar emberek véleményét is – írta, hozzátéve: a nemzeti konzultáción ugyanis a válaszadók 99 százaléka támogatta a törvényt. A közbizalmat kizárólag az ássa alá, hogy ezek a szervezetek titkolóznak, és nem hajlandók bevallani, hogy milyen pénzekből és kinek az érdekében segítik a migrációt – fűzte hozzá.

(MTI)

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"A közbizalmat kizárólag az ássa alá, hogy ezek a szervezetek titkolóznak, és nem hajlandók bevallani, hogy milyen pénzekből és kinek az érdekében segítik a migrációt – fűzte hozzá."
Oszt, akkor mi van?
Próbáljon már egy magyar ember olyan szervezeteket létrehozni pl. az USA-ban, amelyek akkor is vidáman működhetnek, ha nem tartják be az ottani törvényeket!
Vagyis: Aki nem tartja be a törvényeinket, az mit keres még mindig Magyarországon?

Hála Istennek, nem "a magyarok véleménye" számít, hanem a jog. Ha az Alkotmánybíróság (vagy más jogorvoslati szerv) szerint jogellenes ez a fajta céltalan basztatás, akkor "a magyarok véleménye" pont semmit sem ér. Úgy egyébként az egyet nem értő 1% nem is magyar?

"A „migránspárti Soros-szervezetek” nem akarnak átláthatók lenni" és magukra vették az általuk kiszabott inget. Nem is értem miért ágálnak ellene.

Szükségesnek tartanám a korrupciós törvény mellé a lobbi törvényt is megalkotni, amely megszüntethetné ezt az anomáliát.
Minden esetre ha ilyen lenne azért legyen jobb, mint amilyen az USA lobbitörvénye.

Jol picsan kell rugni a rohadekokat.

AmiIyet váIasztunk- azzaI is, ha nem tud összeáIini egy heIyette váIasztható csapat.
Akár tetszik, akár nem (nekem nem) ez van.

No meg az a 99% sem 99%, de ez egy csöppet sem zavarja a Párt politikusait:

"...54 százalékuk pedig egyenesen azt mondta, hogy a civil törvény átláthatóbbá teszi a civil szervezetek finanszírozását..."

"csak szerényen" neked írt válaszával egyetértek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés