USA: erősödnek a szélsőbaloldali csoportok Trump megválasztása óta

2017. augusztus 19. 11:17
A szélsőbaloldali „Antifa” csoportok egyre aktívabbak Donald Trump megválasztása óta – írja a The Daily Signal legfrissebb elemzése egy héttel a charlottesville-i összecsapások után. A Heritage Alapítvány kutatója szerint Soros állhat a mozgalmat pénzelő alapítvány mögött.

Erősödnek a szélsőbaloldali csoportok az Egyesült Államokban – írta pénteki helyzetértékelésében a The Daily Signal című konzervatív hírportál. Az oknyomozó riportokat és elemzéseket közlő honlap a konzervatív Heritage Alapítvány multimédiás hírportálja. Legfrissebb elemzése a magát Antifasiszta Akciónak (röviden: Antifa) nevező, baloldali, radikális baloldali és autonóm csoportokat összefogó mozgalom erősödő, és az erőszak eszközeihez egyre gyakrabban nyúló tevékenységét vette górcső alá abból az apropóból, hogy egy héttel ezelőtt a virginiai Charlottesville-ben véres összecsapások voltak, és Donald Trump elnök azt mondta, hogy az erőszakért egyaránt felelős mindkét csoport, a polgárháborús tábornok szobrának eltávolítása ellen tüntetők és az ellentüntetők. 

A Charlottesville-ben történtekre utalva a portál azt írja: mivel az igazságügyi minisztérium által indított nyomozás még nem ért véget, „nehéz megmondani, hogy hány száz ellentüntető sorolta magát az Antifa-csoportokhoz, mint ahogyan nem világos az sem, hogy közülük hányan verekedtek, akár botokat is használva”. A honlapra mindenesetre feltettek egy videót, amely azt mutatja, hogy a baloldali ellentüntetők az őket filmező riporterekkel agresszívan viselkedtek, s a The Daily Signal idézi az egyik hírlapi jelentést is, amely arról számol be, hogy a rendőrség letartóztatott egy ellentüntetőt, aki megvert egy riporternőt. 

Szélsőbaloldali anarchista vagy kommunista, hipererőszakos aktivisták koalíciója

A konzervatív orgánum megszólaltatta a washingtoni Capital Research Center kutatóintézet alelnökét, Matthew Vadumot, aki úgy jellemezte az Antifa-mozgalmat: „szélsőbaloldali anarchista vagy kommunista, hipererőszakos aktivisták koalíciója”

Az Antifa, amelynek nincs összefogott, központosított struktúrája, már korábban, június 4-én is összetűzött az oregoni Portland városában Donald Trump támogatóival. Megjelenésük erőszakos összecsapásokká fajult – elevenítette fel a korábbi incidensek egyikét a The Daily Signal. Utalt arra, hogy a liberális The Atlantic Az erőszakos baloldal felemelkedése címmel már szintén elemezte a jelenséget. „Minden feltételezett önkényuralom-ellenessége ellenére is az Antifa-mozgalomban van valami alapvetően önkényuralmi jelleg, hiszen azt hirdeti, hogy a senki által meg nem választott aktivistái eldönthetik, kinek a nézetei túl gyűlöletesek ahhoz, hogy nyilvánosságot kapjanak. Ez a nem demokratikus, törvénytelen hatalom megront” – idézte a The Daily Signal Peter Beinart neves amerikai történész és publicista elemzését, amely a The Atlanticban jelent meg.

Rasszistának állítják be Trumpot

A The Daily Signal hangsúlyozza, hogy az Antifa-csoportok Donald Trump elnökké választása óta sokkal aktívabbak, és még az elnöki beiktatási ceremóniát is megzavarták. A Trump-ellenes tüntetéseken a magukat antifasisztáknak nevező szélsőbalosok is jelen voltak – állítja a The Daily Signal, és ennek alátámasztásához a The Washington Post tudósítását idézi. Az Antifa-hívek többnyire a közösségi médiában kommunikálnak, s leggyakrabban a szólásszabadság nevében akarnak elhallgattatni nekik nem tetsző véleményeket – szögezi le a Heritage Alapítvány hírportálja, amely szerint az Antifa-tagok többsége Donald Trumpot és a Republikánus Pártot fasisztának és rasszistának állítja be. 

Vajon ki áll a háttérben?

A The Daily Signal kitér az Antifa-csoportok finanszírozására is. „Ez legalább annyira homályos, mint az, hogy kik a vezetőik” – szögezi le. Matthew Vadum, a Capital Research Center alelnöke rámutatott az elemzést készítő két újságírónak arra, hogy a Soros Györgyhöz köthető Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságosságért) nevű szervezet pénzügyi támogatást nyújt nekik.

Vádaskodás és protestálás

Arthur Milikh, a Heritage Alapítvány egyik kutatója hozzátette: miután a baloldal nem szerezte meg a Fehér Házat és kisebbségben van a kongresszusban is, úgy döntött, hogy megpróbálja a közvélemény befolyásolásával megőrizni a hatalmát. Ehhez két módszert alkalmaz: vádaskodik, illetve jól szervezett és finanszírozott protestálókat állít csatarendbe. Milikh szerint ennek a taktikának a része a Trump-kampány és Oroszország összejátszásának hangoztatása, amire ugyan nincs bizonyíték, de a baloldal az elmúlt hónapokban ennek napirenden tartásával próbálta meg a közvéleményt az elnök ellen fordítani, s aláásni a legitimitását is. „A protestálások gyakran sikert hoznak a baloldalnak, mert a sajtó azt az érzetet kelti, mintha nem csupán tüntetők maroknyi csoportját, hanem az egész országot düh emésztené” – hangsúlyozta a kutató a Heritage Alapítvány összeállításában. 

(MTI)

Összesen 60 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek jórészt újgazdag, fehér, elit kölykök, rohadtul nem foglalkoznak adóügyekkel, meg egészségügyi kérdésekkel, ez színtiszta fehérellenes kultúrharc.

A balos mozgalmak hol virágoznak, a puccos egyetemeken, vagy a whitetrash között?
De elég csak megnézni egy videót egy balos tüntetésről, a résztvevők 80%-a fehér (kivéve, ha BLM tüntetésről van szó, de meglepően magas ott is a fehérek aránya.)

Soros Gyö9rgy magasról tesz a politikára. Neki a pénz a fontos. Az ahogyan lehet növelni. Az amerikai választás és az ezt követő történések is ebbe illeszkedik. Ezt bizonyítja a következő is.

"Csaknem egymilliárd dollárt veszített Donald Trump megválasztását követően Soros György – írja a The Wall Street Journal. A magyar származású – Trump ellenfelét, Hillary Clintont jelentős összegekkel támogató – milliárdos ugyanis rosszul mérte fel a helyzetet a republikánus jelölt meglepetésszerű győzelme után.

Soros arra játszott, hogy összeomlik a tőzsde, tanácsadói azonban tévedtek: az első sokk után komoly felfutás kezdődött a részvénypiacokon, a legnagyobb amerikai cégek tőzsdei árfolyamát összesítő Dow Jones Ipari Átlag például több mint 9 százalékot emelkedett."
http://hvg.hu/gazdasag/2017011..
http://www.origo.hu/gazdasag/2..
http://index.hu/gazdasag/2017/..

Tévedésben vagytok. Az USA-ban ezek nem kommunisták, hanem baloldali "liberális demokrata" anarchisták.

Sajnos , - kevés kivételtől eltekintve - mindenütt a világon erősödik az anarchista-nihilsta tendencia , mert ha ez az egy földi életünk van , akkor miért ne istenítsük önmagunkat ?...Nietzsche ki is mondta : ha lenne is Isten , dühös lennék , hogy nem én vagyok az !

"Ugyanezt hazudozzátok itthon is, ha nem a komcsi oligarhák kormányoznak." és akkor egymásra hivatkoznak.

Ezért javasoltam a Mandinernek Balogh S. Éva írásának a szemlézését. Sajnos ezt a hozzászólók nem vették észre.

"Hillary Clinton kapta a zsidó szavazatok többségét, mintegy 70%-át.

Ez valamivel több annál amit Obama kapott négy évvel ezelőtt, őt a zsidó választók 69 %-a támogatta. Trump a zsidó szavazatok mintegy 25%-át kapta, ami viszonylag jó teljesítmény egy republikánus elnökjelölt esetében. Jobb mint az idősebb Bush 1992-es 11%-a, vagy Dole 1996-os 16%-os eredménye, viszont visszalépés a mormon Mitt Romney 2012-es 30%-os szavazatarányától.

Trump viszonylag gyengén szerepelt New York-ban, annak ellenére, hogy ebben a városban nőtt fel, ízig-vérig New York-i. Számtalan kapcsolata van a zsidó közösséggel, Ivanka lánya a zsidó vallást gyakorolja és férjével, az egyre jelentősebb politikai szerepet kapó Jared Kushner-rel, a modern ortodox irányzatot követik. Trump fia is zsidó nőt vett el; Eric Trump felesége, Lara Yunaska is zsidó származású."
http://www.szombat.org/politik..

"Vajon ki áll a háttérben?

A The Daily Signal kitér az Antifa-csoportok finanszírozására is. „... a Soros Györgyhöz köthető Alliance for Global Justice (Szövetség a Globális Igazságosságért) nevű szervezet pénzügyi támogatást nyújt nekik."

Ugye, milyen lényeges, ha nyilvános a "civil" szervezetek pénzelőjének neve.

" „A protestálások gyakran sikert hoznak a baloldalnak, mert a sajtó azt az érzetet kelti, mintha nem csupán tüntetők maroknyi csoportját, hanem az egész országot düh emésztené” "
Ez Lenintől, Kohn Bélától kezdve, mindig így volt, de már a jakobinusok is ezzel a módszerrel gyilkolták az embereket, mint Lenin és Kohn meg a többi gazember.
Ez a Soros
a) vagy egy beteg ember, zseniként eladva a gyűlöletet/vagy
b) az a) pont azért nem életszerű, mert nyilvánvaló: titkosszolgálati-globálháttér erő nélkül ilyesminek még csak a közelébe sem mehetne

GEORGE WASHINGTON: "Ők hatásosabban dolgoznak ellenünk, mint az ellenség hadserege. Százszor veszélyesebbek szabadságunkra és nagy ügyeinkre. Sokat sopánkodhatunk azon, hogy miért nem pusztította ki őket minden állam már régen, mint a társadalom pestisét és Amerika boldogságának legnagyobb ellenségeit." (George Washington életelvei, A.A. Appleton & Co. kiadásában)

1. Dallas, könyvtárépület, 6. emelet, jobb felső ablak,

2. Haldeman, Ehrlichman, Nixon, még ez sem az igazi, akkor...Watergate

3. Trump, megint nem az ő emberük, ezért:
megpróbálja a közvélemény befolyásolásával megőrizni a hatalmát. Ezért hamis zászlós alapítványokon keresztül „szélsőbaloldali anarchista vagy kommunista, hipererőszakos aktivisták koalícióját hozza létre és pénzzel irányítja az akcióit”.

Meglepődtél?
LOL
Mit szólsz hozzá? A Szombat nevű zsidó hírportál amely faji alapon mutatja ki és összegzi a szavazókat.
Akkor most ez a hírportál antiszemita?

(Megjegyzem az általam adott link közvetlen nem az idézett írást hozza be. Az általam idézett írás címe: Clinton és Trump zsidó szavazói Erre rákeresve megtalálod a teljes írást.)

USA: erősödnek a szélsőbaloldali csoportok Trump megválasztása óta

Helyette

USA: erősödnek a szélsőbaloldali csoportok Hillary Clinton választási bukása óta

:D

Témát váltasz?

Válaszok:
OberEnnsinnen | 2017. augusztus 19. 17:32

Te nemcsak aljas és szemét vagy, de buta is:
Ha az ADL-re hivatkozol.
Az ADL a bal-lib Soros-terror része.
De az is igaz: Soros az ADL része.

Az ADL és a polgármesterek több száz aláírása kompakt a gyűlölet elleni küzdelemhez

Az ADL bejelentette a "Szövetség a gyűlölet ellen" című új kezdeményezést,

10 dolog, amit tehetsz a gyűlölet elleni küzdelemben

A gyűlölködés és az erőszak ellen a Charlottesville-i "Unite the Right" -ban látható, itt van tíz olyan dolog, amit most tehetsz az antiszemitizmus, a rasszizmus, a bigotizmus és a gyűlölet leküzdésében.

Antiszemitizmus a teljes kijelzőn Charlottesville-ben
Antiszemitizmus az Egyesült Államokban
Extrémizmus, terrorizmus és nagyotry

Az ADL elítéli Trump elnök megjegyzéseit:
Antiszemitizmus az Egyesült Államokban
Extrémizmus, terrorizmus
Sajtóközlemény
Az ADL reagál az elnöki döntésre - Steve Bannon tűzzel szemben
Az ADL örömmel fogadja, hogy Steve Bannon már nem tanácsolja az elnököt, és hogy a fehér nacionalistákhoz fűződő munkatársak nem tartoznak az amerikai nép munkájához.
Extrémizmus, terrorizmus és nagyotry
Charlottesville Alt-Right rally
Charlottesville Rally: Hate. Sima és egyszerű. (NÉZ)
Antiszemitizmus az Egyesült Államokban
Extrémizmus, terrorizmus
Verseny és rasszista igazságosság

Támogassa az ADL-et a #StandUpAgainstHate-nek

Küldetésünk még soha nem volt kritikusabb. Annak érdekében, hogy munkánk és hangunk továbbra is határozottan ellene álljon a rágalmazással, szembenézzen a szélsőségekkel és előmozdítsa a befogadás, a tisztelet és a demokratikus eszmék ünneplésének pozitív programját, egy speciális #StandUpAgainstHate adománygyűjtési kezdeményezést indítunk azzal a céllal, hogy 5 millió dollárt .

Kérjük, csatlakozzon hozzánk ebben a sürgető kezdeményezésben. Támogatása az ADL létfontosságú munkáját teszi lehetővé.
Velem is számoljatok

További információ: Antiszemitizmus az Egyesült Államokban Bevándorlók és menekültjogok Extrémizmus, terrorizmus További kérdések

"Nem először kérdezem meg, hogy a hívők szerint mi történt Soros Györggyel a véleményük szerint? Majdnem 70 éves koráig semmi rosszat nem tett"

Hallottál már arról:
1. "Kimutatta a foga fehérjét!"
Akkor most már ezt is tudod.

2. Hibát követett el.
Elkövette azt a hibát, hogy be lehet azonosítani.
És akit be lehet azonosítani - reális valóságában - az már célpont is lehet.
Még akkor is, ha a célt egy kicsike, Trianonban a Soros-elődök által élve elföldelt nemzet tudatában manifesztálódott.
Egyszerű ez.

Ilyenkor rájön aignáckára a hosszúfosás, azért nem tud válaszolni.

Dehogyis.
A Szombat nevű zsidó hírportál, Clinton és Trump zsidó szavazói, meg az USA-környezetszennyezés, ezek vertikálisan és horizontálisan egybeesnek. Nem tudtad?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés