Megduplázódott a muszlimok száma Ausztriában 2001 óta

2017. augusztus 4. 19:24
Megduplázódott a muszlimok száma az elmúlt tizenöt évben Ausztriában, egyes forgatókönyvek szerint 2046-ra akár már Bécs lakosságának harminc százaléka is muszlim lehet – ismertette a Bécsi Demográfiai Intézet pénteken publikált kutatását az osztrák Die Presse.

Pénteken hozta nyilvánosságra a Bécsi Demográfiai Intézet a „Demográfia és vallás Ausztriában” nevet viselő tanulmányát – számolt be róla a Die Presse.

A kutatás szerint a legutóbbi 2001-es népszámlálás óta megduplázódott a muszlimok aránya Ausztriában, ugyanis arányuk 4 százalékról 8 százalékra nőtt. Eközben a katolikusok aránya a 2001-es 75 százalékról 64 százalékra csökkent, miközben a vallástalanok aránya 12 százalékról 17 százalékra nőtt. A változások oka a szakértők szerint egyértelműen a migráció.

Az intézet elemzői négy lehetséges forgatókönyvet is felvázoltak a jövőre nézve, arra vonatkozóan, hogy milyen lesz Ausztria vallási összetétele 2046-ban. 

Az első forgatókönyv szerint az európai mobilitásnak köszönhetően főként európaiak fognak Ausztriába bevándorolni. Ez a forgatókönyv nem számol jelentős közel-keleti és afrikai bevándorlással, azonban 2046-re így is le fog csökkeni a katolikusok aránya a mostani 64 százalékról 46 százalékra, míg a muszlimok aránya a jelenlegi 8 százalékról 14 százalékra fog növekedni. A felekezetekhez nem tartozók aránya 25 százalék lesz e forgatókönyv alapján.

A második forgatókönyv már nem csak európai bevándorlókkal számol, hanem közel-keletiekkel is. Ezen számítások szerint a muszlimok aránya 17 százalékra fog nőni, míg a katolikusoké 45 százalék, a vallástalanoké pedig 24 százalék lesz 2046-ra.

A harmadik forgatókönyv a migráció leállását modellezte. Ebben az esetben a jövőbeli folyamatokra csak a termelékenységi ráta és a vallási mobilitás (áttérés egyik vallásról a másikra) fog hatni. Ha ez a szcenárió következik be, akkor a vallástalanok aránya 28 százalék lesz, a muszlimoké 12 százalék, azonban a katolikusok aránya ebben a modellben is 50 százalék alá fog csökkenni.

A negyedik lehetséges forgatókönyv nagyon erős közel-keleti és afrikai migrációval számol. Az intézet munkatársai szerint ez azt fogja eredményezni, hogy Ausztria lakosságának 21 százaléka lesz muszlim 2046-ra. Az elemzés szerint, amennyiben ez a forgatókönyv igazolódik be, akkor Bécs lakosságának 30 százaléka lesz muszlim, azaz harminc éven belül a muszlim lesz a legnagyobb vallási csoport Bécsben.

A tanulmány szerint az első és második forgatókönyv megvalósulására van a legnagyobb esély az elmúlt 10 év demográfiai és vallási tendenciái alapján.

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

2046-ban amikor a menekülő osztrákok átlépik az aknazárral és drótkerítéssel védett szabad Kelet, azaz Magyarország határát, akkor majd viszont látják azt, amit most, de inkább csak tegnap, még a Burgenlandba érkező magyarok láthattak. Virágok az ablakban, a tereken, embereke az utcákon, a békés kispolgári létet.

Szép kilátások.

Álprobléma.

De komolyan, döbbenetes számok. Még egyszer ízlelgessük: AUSZTRIA (!!!) NYOLC százaléka muszlim. 15 év alatt duplázódás.

Nem, ez a fejlett nyugaton sehol sem opció, ahol az egalitarizmus már szinte vallásként működik.

Ebből is látszik, hogy rossz a rendszer, az eu képtelen kezelni ( vagy nem is akarja ) a migrációt:

"
Szigorított Berlin, nem bújhatnak többé a gyerekek mögé a migránsok
Kitoloncolások

ZV – 2017.08.05. 01:26
Olaszországba küldené vissza Berlin azokat a kisgyermekes menekültcsaládokat, amelyek ott léptek be az Európai Unió területére – a korábbi gyakorlat, összhangban az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntésével az volt, hogy csak a 16 évnél idősebb gyerekkel érkezőket küldték vissza.
A Neue Osnabrücker Zeitung című német lap azonban úgy tudja, hogy a gyakorlatban már június eleje óta csak a három év alatti gyerekkel érkező családok maradhatnak. Ezt cáfolta a szövetségi menekültügyi és bevándorlási hivatal egyik szóvivője, mondván, még egyetlen 3 és 16 év közötti gyereket nevelő menekültcsaládot sem küldtek vissza. A lépést egyébként Berlin azzal indokolta, Olaszország több ilyen családot tud befogadni, mi több, arra is garanciát vállal, hogy nem választják szét a családtagokat, és gyermekbarát helyen szállásolják el őket. Emlékezetes, a múlt héten mondta ki a német alkotmánybíróság, hogy akkor is ki lehet toloncolni a terrorcselekmény elkövetésére hajlamosnak tartott külföldieket, ha nem követtek el vagy nem is terveztek bűncselekményt. "

Valóban így volt már akkoriban is, Bécsben a szemetesek, takarítók, konyhai kisegítők is mind muszlimok voltak.
Csakhogy most turbó fokozatba kapcsolt a(z illegális) bevándorlás, és ez már torzítja a népességet is.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés